tisdag 29 juli 2008

Tisdagstema, hopp + Hopp om att vinna

Veckans Tisdagstema är en liten fortsättning på förra veckan, ämnet då var "tro" och denna vecka är det "hopp" (så jag har en liten aning om vad det kan bli för tema nästa vecka...).

Här är min tolkning, hopp om att det ska finns pengar kvar på kontot :-)

Jag undrar vad det är för maskin bara, har aldrig sett nån sån förut. Med tanke på skylten så undrar jag om den ger garanterat hundralappar och aldrig femhundringar? Den verkar funka i alla fall för när jag stod och fotade så kom det, tveksamt (han undrade nog vad jag var för skummis som stod och fotade), en kille fram till maskinen och tog ut pengar. Och den fanns där redan i maj så det är inte nåt som satts upp bara över dagen...

En märklig uttagsmaskin

Jag passar på att smyga in litet tips om en tävling i det här inlägget också, men det handlar ju faktiskt också om hopp, hoppet om att vinna :-) Snart kommer jag att ha en separat blogg för foton/teman, jag hoppas att det blir bättre, jag ska bara komma överens med HTML-koden först... så att mallen blir som jag vill ha den, någorlunda i alla fall.

Tipset handlar om en tävling där man kan vinna en vitlöksrivare, betydligt finare än den som jag själv har och som jag visat upp tidigare. Klicka upp förstoring av bilden för mer info, eller gå in på Vävra keramik för att läsa mer.

Tävling på Vävra keramik

16 kommentarer:

Helena/Bildbloggerian sa...

Hmm, ja uttagsautomaten ser onekligen lite annorlunda och skum ut... =)

indra sa...

Tack så mycket ang. datahörnan.
Udda uttagsautomat..jag för mig spelar det ingen roll vilken jag går till..jag hoppas varje gång att det fnns pengar..vilket det oftast inte gör hihi..kramilikram

J o h a n n a - Inredning och pyssel sa...

Ja man hoppas alltid att det ska finnas pengar på kortet. =) Det ska bli spännande att få se din nya blogg!

Gunnel sa...

Haha! Det hoppet känner man igen. "Hoppas jag får ut något..."

Fröken Fräken sa...

En sådan finns på Willys här i stan. Är tydligen en sådan som man bara får ut pengar från, men man kan inte få några kotouppgifter. Undras om killen som såg att du fotade trodde att du var någon skummis som försökte fota av när folk slog in sina koder..? ;-)

Jepp, jag som textar! Är rätt bra på att härma olika stilar men när man sitter vid tangentbord mest hela dagarna förfaller ens handstil! Men måste nog ta och torka bort detta, kanske skriva något nytt, så att inte texten bränner fat. Då blir nog inte hyresvärden glad... Fukt är nog som sagt inte så bra för pennan. Maskeringstejp som du skriver på och sedan tar bort när du häller på ny sylt då? Inte så snyggt kanske...

Tror brorsans kamera behöver ett bättre objektiv. Det är väldigt svårt att få till rätta skarpa skärpan. Det går ju t.o.m att komma närmare med kompaktkameran! Jag mixtrar och fortsätter att svära. Tycker att bilderna ser bra ut i kameran, men inne i datorn=suddiga!

AnnaKK sa...

Ja, jag hade nog inte vågat mej på den uttagsautomaten!? Är lite nojjig över huvudtaget när det gäller såna. Men visst! Man kan alltid hopp-as att det går bra...! :-)

Erik sa...

Den ser skum ut ;-) De varnar så mycket för skumma bankomater, när de sedan ändrar utseendet, hur veta vad som är riktigt och vad som är falskt? Inte lätt. Men klart annorlunda tolkning av temat! Vi lever i en småknepig värld... :-)

Lissen sa...

Hmm, en sådan automat har jag ej sett!
Ibland när jag tar ut pengar, brukar jag tänka..... att kanske, kanske kommer det lite mer;L
Maskinen kan ju räkna fel någon dag!!!
Ha det gott

jennys hus sa...

det var en annorlunda uttagsautomat, har aldrig sett en sån förut.
känner igen det där hoppet;)
Kram/jenny

Hallakulle bygger bo sa...

Tack för tipset om nötter mm i kakburken! Jag har en hel del sådant i skafferiet som jag aldrig får ordning på. Nu blir det ändring på saken =)

Vi bor också i lägenhet. Vi har sprejat färg nere i källaren utanför förrådet med alla fönster vidöppna. Tror inte att grannen ovanför varit alltför förtjust.... Längtar efter hus så att man kan hålla på bäst man vill (borra mitt i natten, spreja färg hej vilt osv).

jennys hus sa...

vad synd att du inte kan göra egna ordmoln. kan tyvär inte hjälpa dig med det, ska höra med sambon när han kommer in om han vet(han är lite duktigare på datorer än mig:)

angående min gamla adress så har jag gjort så för att jag ska kunna kommentera hos er som har blogger, annars måste jag skriva in min bloggadress hela tiden. Det finns säkert något annat sätt men jag har provat och det funkar inte, som sagt jag och datorer;)

Kram/jenny

J o h a n n a - Inredning och pyssel sa...

Tack så mycket för din gulliga kommentar! =) Va kul att du berättade om den nya temabloggen med färger. Ska absolut vara med i utmaningen. Ha en trevlig helg!

trivago sa...

Tror nog att jag också hade varit tveksam till att ta ut pengar där.. Särskilt om någon står och fotograferar ;o)

Sandra / Vit design sa...

Hihi, ja det hoppet känner jag igen :)

Svar: Jo jag var själv imponerad att jag hejdade min köplust på Ikea, men tanken i huvudet var snarare "jag köper det sen när vi flyttat så vi slipper släppa på det" Då kunde jag istället gå runt och planera en massa framtida köp :) Kram Sandra

Jennie sa...

Jo en sån där automat har jag sett.. För ett tag sen kom ett nytt kort som tydligen skulle ämnas för mindre inköp o så man slapp gå omkring med pengar på sig ... Minnet är ju ganska kort så jag minns inte vad det hette ?
Tydligen kan man inte bara ta ut utan man ska också kunna ladda på kortet på något sätt..
Har inte satt mig in i det jag kör VISA :)

Hannis sa...

Va?! Ny blogg??
Du länkar väl så man att inte tappar bort dig?

Cool design på maskinen.

Ha en go helg//Hannis