onsdag 23 juli 2008

Tisdagstema, tro

Sent om sider kommer här mitt bidrag till veckans tisdagstema, dels har jag haft fullt upp med att läsa ikapp i bloggar :-) efter min lilla semestertripp, och så tyckte jag ju att veckans tema, "tro" var svårt.

Jag har fotat av ett gammalt dokument från 1876 som handlar om tro, om att bli upptagen i baptistföreningen. Det innehåller texter som "Inseende nödvändigheten af att i allt följa Guds ord så långt vi kunnat genom Andens upplysning..." (hmmm, ordet "ord" var faktiskt missat" och tillagt i efterhand), "...och i första rummet vilja vi helt tillhöra, älska och tjena den store Fåraherden...".

Klicka på bilden för att se texten (jag har suddat namnen).


Förutom det här dokumentet så finns några sidor med släktkrönika, om vigslar, födslar och dödsfall. Jag har länge funderat på vad jag ska göra med dem. Jag ska i alla fall försöka tyda så mycket som möjligt av texten och skriva ner den i datorn, sen är frågan om jag kanske ska rama in något/några av bladen (antingen "originalen" fotokopior i A3 på tjockt lite sepiatonat papper eller fota av dem), vad tycker ni?

10 kommentarer:

Malin sa...

Kul dokument! Bra idé till temat.
Tack för kommentaren om min bild.

PS Mailadressen finns på sidan "om" så den finns där. Inga mailadresser syns offentligt.

Gunnel sa...

Vad vackert! Jag tycker absolut att du ska rama in dem. Och tack för din kommentar. Jag har inte fått någon rapport om Kissen på ett tag, men en Kanin är på väg på genomresa och kan tänkas titta in här också.

Pysselprinsessan sa...

Häftigt! Det skulle bli fint inramat!

Jo, Foccacia var inte så svårt. Men jag skulle ha tryckt ner oliverna och de soltorkade tomaterna lite mer i degen, för jag la dem bara ovanpå å då blev de lite brända... Attans! Men det blev supergott! :)

Kramar

Fröken Fräken sa...

Låter som att det kan bli väldigt snyggt att rama in, och ännu bättre när du har så många att du liksom kan göra en serie av det.

Oj, det var verkligen en otillgänglig vildmark som du har vistats i! Sickna strapatser och umbäranden! ;-)

Ja, visst är tygdikten så vacker att man nästan får en tår i ögat? Men jag tycker att man får en hel del argument att komma med, när en del påpekar att "det var värst vad du köper tyg", och inte ser vad de själva lägger pengar på. Tyg är så nyttigt. Men jag undrar om tygskåpet börjar bli lite för litet? Kanske bara att något tyg har knycklat ihop sig..

Sy mattorna ihop får man allt göra för hand. Det har dock inte skett ännu. Jag känner hur jag blir allt mer paralyserad av att det är min sista semestervecka och kan inte besluta vad som jag ska göra de sista futtiga timmarna i frihet... så jag gör inget...

Ja, det är mycket fiffigt att ta bort en lucka!

..och tack för gratulationerna!!

Sirpa sa...

Så vacker gammal skrivstil!

Annika sa...

Ja, rama in! Det blir jättefint! Kram

emmsan sa...

Vad kul, tycker inramning låter jättebra...!=) Du brukar alltid ha så bra ideer så du kommer nog på nått.

Kanske var skönt att det inte gick att blogga på semestern oxå...man blir ju lätt lite beroende!?=) Hur gick det var du på Förr och i Hjo?? Såg du några vildsvin och en och annan tvestjärt?;) Natti natt vännen, kram emmsan

Rosa Hemmet sa...

Vilken intressant tolkning, kul att det finns kvar en del sånt till eftervärlden!:)

AnnaKK sa...

Vilket vackert dokument! Det är verkligen nåt visst både med gammalt papper och gammal skrivstil... :-)

fredagsfarger sa...

Hej!

I morgon (fredag) startar en ny fotoutmaningsblogg. Denna utmaning heter Fredags Färger. Hoppas att du vill vara med! :)

http://fredagsfarger.wordpress.com/