lördag 12 juli 2008

Kanal 5 söker hem + jag kan inte polska!

Idag skulle jag gå på stan (gå-gå-gå, bussarna strejkar ju). På vägen blev jag stoppad av en polsk tjej som ville ha hjälp men bara kunde polska. Problem. Hon letade febrilt i sin polsk-svenska reseparlör och pekade på "var finns" och la till Viking Line. Så jag lotsade (under tystnad, hon förstod inget av vad jag sa, försökte fråga) henne till Hötorgets tunnelbana (tänkte att Centralen var för stort å krångligt), pekade på linjekartan "Slussen, three stations. Ask there for Viking Line". "Tickit?" sa hon, jag lotsade vidare till biljettkuren. "??Tickit Viking Line!". Hoppsan, hon ville alltså hitta ett ställe att köpa biljett till båten, inte ta sig till båten!!! Hon tackade så mycket ändå, undrar hur det gick sen?!

Jag fortsatte min promenad, till Stockhome, där jag köpte fler "vaser" (dvs nubbeglas) som jag nu har kladdat på med Pennan :-) Underlaget de står på är en vaxduk som jag ska lägga in i några skåp.

Blommor i 'vaser' som jag kladdat på :-)
På Stockhome (såg jag redan förra veckan men glömde skriva om!) låg det lappar om att Kanal 5 söker halvfärdiga eller misslyckade renoveringar/byggen (klicka på bilden så är det nog lättare att läsa). Väldigt fjuttig lapp... och jag hittar ingen info varken på Kanal 5-sajten eller på Nordisk Film. Är ni intresserade så kanske det kan vara bra att maila och fråga innan ni börjar fota o fixa. Och... skulle programmet bli verklighet och just du blir uttagen att, hmmm, skämma ut dig med nåt misslyckande ;-) så måste du ju så klart berätta!

Kanal 5 söker halvfärdiga byggen

8 kommentarer:

Södralycke sa...

Hej! Första gången jag kikar in här, trevlig blogg du har!Pysseltips kan man aldrig få för många av så här tittar jag nog in fler gånger :)

Trevlig helg!
/Johanna

Mari sa...

Du gör så mycket fint med ditt "trollspö" (den vita pennan).
Stockhouse var jag inne på, det hade mycket kul. Gillade det svarta dasspappret fast det var dyrt, det kan man bara använda till fint....

Var på Granit och där köpte grannen jättefina dynor och jag köpte inget men ångra mej att jag inte köpte den vita penna och svarta blyerstpennor. Men sånt är livet....

Annika sa...

Så läckert det blev med snapsglasen! Jättefint!

Hannis sa...

Ha!Vad ser jag..En vit penna!
Skrattar åt din kommentar om att måla Torkyn!
Hade besök häromdagen av en vän,
en mycket ironsik sådan..
Hon undrade om jag möjligen bedrev antifärgterapi nu för tiden*Skrattar*
Är inte vit en färg??

Rätt coolt det där att måla på glas!Snyggt!

Önskar dig en bra vecka!

Fröken Fräken sa...

Nähärå! Här var man uppe till halv ett på natten mot onsdag och målade urna! Har man väl börjat kan man ju bara inte gå och lägga sig förrän det är klart! Igår natt kåg jag bara och tänkte på hur jag skulle inreda i köket nu när målandet är klart, och jag blev så stirrig att jag omöjligen kunde somna.

Ideerna bara dyker upp i huvudet. Jag ser en riktig betongkruka, och tänker att det där borde man ju kunna få till med färg och vips står man där!! Men tack för allt beröm, jag blir ju alldeles yr! (tur att jag klättrat klart på stegar och köksbänkar)

VAd tror du om att skriva citat på fönstren med Granitpennan? Jag är ju sugen på att prova...

Hm, jag brukar alltid, även på ställen där jag turistar, bli frågad om vägen. Ser jag ovanligt pålitlig ut? Och jag vet inte hur många gånger som jag har blivit tagen för personal på IKEA:s tygavdelning... ;-)

Hm, jag skulle gärna vilja ha hantverkare hemma som lydde alla mina infall och ordrar, men jag skulle aldrig kunna ha en inredare som gjorde om utan att jag visste hur. Kontrollfreak, jag?!

emmsan sa...

Åh det där med kanal5 låter spännande...dom skulle ju kunna få ta sej an våran hemska och misslyckade källare med både spindlar och tvestjärtar..varsågod!!!=) Fina små vaser du gjort...blir lite sugen på att göra nått sånt men just nu e de fullt upp med uteprojekt, får bli till Hösten som sambon säger=) Ha det gött, många kramar emmsan

Hem & Harmoni Marie sa...

Hej! Kul att du lämnade spår efter dig hos mig :)
Jag är lite otålig vad gäller målning så jag brukar gå rätt på.
Ingen sandpappring eller slipning...
Torkar bara av med en våt trasa och sen på med lite grundfärg. Pallarna fick jag måla flera gånger men till slut täckte all vit färg.
Ha det gott och lycka till! Kram Marie

J o h a n n a - Inredning & pyssel sa...

Testa mycket när du fotograferar, prova att fotografera från olika vinklar, ändra inställningar osv, så lär du dig allt eftersom.
Jag testar mycket och lär mig något nytt nästan varje gång känns det som. Jag tar många bilder på samma objekt men från olika vinklar med olika inställningar, det lär man sig mycket på. För då ser man hur man får fram det bästa resultatet. Så lek med kameran. =)