fredag 1 augusti 2008

FredagsFärg, Blå

Fredag igen och dags för andra veckan med Fredagsfärger! Denna vecka är temat "blå". Jag har valt att fota en blå kanna som har en lite speciell betydelse.


Denna kanna har jag vunnit i en älgskyttetävling! Alltså inte skjutit riktiga älgar utan plåtälg, på en skjutbana :-) Vi hade en konferensgrej med avdelningen på jobbet för många år och då ingick besök på en skjutbana...

Jag som aldrigt hållt i ett gevär eller nåt lyckades till att börja med pricka flera av lerduvorna, mycket förvånad! "Jaktstig" gick inte så bra... jag sköt väl mitt på, men ovanför hela tiden... Sen kom då älg-grejen, en plåt-älg som "sprang" lååångt lååångt borta, kom fram bakom ett plank, "sprang" och försvann bakom plank igen. Sjutsingen vilket tungt gevär! Men jag lyckades hålla det och, hhhm, ja skjuta mitt i prick, och då fick jag den här fina kannan i pris :-) Men jag kan säga, hellre köper jag en kanna än att göra om det där. Skjuta är verkligen inte min grej!

6 kommentarer:

Gurkiss sa...

Riktigt snygg kanna *nickar*

Fritt ur hjärtat sa...

Rolig historia och snygg kanna!

AnnaKK sa...

Tycker den där kannan passar alldeles utmärkt ihop till din historia - som man ju också får säga är ganska speciell! Dessutom är kannan FIN!!! :-)

♥ LottaM ♥ sa...

Fin kanna - fin story
Ha en fin kväll

Fröken Fräken sa...

Har varit på liknande evenemang med jobbet, och jag kan helt klart säga att skjutande inte är något för mig. Och inte vann jag någon snygg vattenkaraff heller!

Utan lånekamera är det just nu ingen kamera som gäller. :-) Ska ta tag i inköp, vilken dag som helst, men har inte riktigt varit på humör i sommarvärmen att springa i affärer och lista ut tekniska skillnader och fajtas med "tjänstvillig" personal ;-) Men trots allt tror jag att det blir en kompakt eftersom jag vill kunna ta med den för spontana foton och det går inte riktigt med systemkamera. Får kolla in dina bloggartips men i slutändan vill man ju klämma lite själv och se hur det funkar!

Här har man råkat ta en tupplur på soffan men nu är det nog dags att komma i helgstämning, dvs lite god mat och pyssel! Ha en härlig helg!

Liz1e sa...

vilken snygg form (och färg:))