onsdag 13 augusti 2008

Färdigmålad hylla

Den konstiga telefonkataloghyllan som jag har i hallen är färdigmålad. Det har den iofs varit ett tag men jag var tvungen att fixa en liten detalj till innan jag kunde fota.

Telefonkatalogerna... ska nog bort. Så hyllan kommer få nån annan funktion eller annan plats (förrådet...) senare. Men "kataloghyllan" var ett bra första målningsprojekt, nåt som jag absolut inte brydde mig om ifall det skulle gå åt skogen med...

Den lilla "detaljen" som måste fixas innan fotograferingen var en notislapplåda med ill-lila kant. Den fick ett lager vit färg, funkade jättebra på kartong :-)
Notislapplåda, lila kant blir vit
Och sen ett lager decoupage på kanten.
Notislapplåda har fått decoupage
Hyllan innan den målades.
Telefonkataloghylla 'au naturel'
Hyllan förvandlad.
Telefonkataloghylla blänkande vit :-)
Och så den roliga blomman jag hittade på semestern, en apsvans. Såna finns tydligen i lite olika varianter, jag hade tidigare sett en jättelång slingrande i ett fönster hos ett företag, men jag tycker den här raka varianten var roligare.
Apsvans!

12 kommentarer:

Mari sa...

Så snyggt det blev. Telefonkataloger finns det än? Vet inte när jag fick nån sist eller så har jag slängt den utan att tänka mej för. Använder ju bara datorn tyvärr nu för tiden.

Kul "blomma" såna gillar jag verkligen. Ska spana och se om jag hittar nån "apsvans".

Anna sa...

Hyllan blev jättesnygg!

Kul att få se en annan typ av apsvans. Din är verkligen jätteläcker!

Kram Anna

J o h a n n a - Inredning och pyssel sa...

Va fint det blev! Det är kul att göra saker personliga på det där sättet!

Bilden i inlägget kommer jag inte göra canvas av, jag väljer mellan några andra. Har tänkt göra två till att börja med, en med blommor i färg och en på vovven i svartvitt. Kommer nog bli riktigt snyggt tror jag!
Om du hittar testet av canvas-labb får du gärna säga till, skulle vara skoj att se resultatet.
Hoppas hon tar in orkidéerna i "din" butik. Jag har flera fejkorkidéer hemma, det finns att köpa på andra ställen också.

Hannis sa...

SNYGGT!!
Lådan blev också kanon!

Ha de gott//Hannis

www.gottablandat.wordpress.com sa...

wow sa fiiin den blev! duktigt du e!

Tjohalia sa...

Vad fint det blev! Blir sugen på att måla om när jag ser allt fint du gjort.

Svar: Tusen tack för all din hjälp! Det uppskattas verkligen ska du veta. Jag har fortfarande problem med menyn, men jag ska maila supporten och höra om de kan hjälpa mig. Kram på dig!

AnnaKK sa...

Halloj! Apropå din fråga i min blogg... :-)

Ja, jag har superzoom på kameran, fast den funktionen använder jag inte så ofta vid insektsfotograferandet.

Jag svarade även på din fråga i ett eget inlägg, eftersom den kan tänkas ha allmänintresse... :-)

Mari sa...

Hej!

Ang kuddarna. Den rutiga och den längst fram har jag köpt på Hemtex och tyget till till den enfärgade bak är från Åhlens exakt samma färg.
Jag gillar oxå Åhlens har så mycket snygga tyger och allt möjligt

Ha en underbar fredag!!

Fröken Fräken sa...

Ah! Helg! Och av någon anledning så tycker jag inte alls att det behöver städas och rensas i förrådet längre! Nej nej, här ska man ligga på soffan och äta chokladpraliner istället, det är jätteviktigt.

Alltså, hur kunde mönsterdelarna till en tröja göra märken i ett bord? Färgade tyget av sig extremt mycket? Var det fullt med nitar som gjorde märken? Nu kommer jag ju att grubbla på det här hela kvällen!!
Ja, vaddå, ska man ha köksbord till att äta vid?! Hm, det har jag aldrig tänkt på.. det är ju där jag förverkligar alla pysselprojekt. Nu står där en minibyrå, två krukor, och en ram plus färgburkar. Knappt något alltså...

Jaaaa, det är ju inte alltid som tygskåpet är sådär välstädat! Men ju mer ordnat det är, desto mer tyger får man in, och då kan man nästan lura sig till att tro att skåpet är tomt så att man genast måste köpa mer tyg och fylla med! Tadaaaa! Men kan du sy kläder? Wow, det kan inte jag även om jag tror det ibland.. jag håller mig till att fålla upp en och annan byxa ibland.

Okejdå. Jag kanske tar och bär ned kassarna till källaren då... börjar bli lite tröttsamt att ramla över dem varje morgon...

Lisas inredningsblogg sa...

Så flitig och pysslig du varit! :D
Tack, korgen var riktigt pillig ja, men jag är supernöjd nu!
Stieg Larson ligger fortfarande och väntar, men jag ska ta tag i han, tydligen blir den bättre efter sisådär 100 sidor var det ngn som skrev.. :D Får se om jag står ut så länge, fast det gör ja säkert. Hoppas du har en trevlig helg! Absolut kommmer Svante bilder filtrera i överflöd på bloggen iaf de första dagarna han bor här :D

svartataket sa...

Vad fint det blev!!

Trevlig helg!

Mrs. b sa...

Tack du för snälla orden på min blogg! Jag blir glad :-D

Och va fint du har målat! Jag är så förtjust i när man kan få till förändring på ett relativt lätt sätt genom att måla om nåt. Fast ofta går man alldeles för länge och funderar på att man ska måla, istället för att bara sätta igång... (i.a.f. är det så för mig :-)