lördag 16 augusti 2008

Min första Wordle-tavla... fick inbakat foto...

Igår när jag var jag på spinningpass glömde instruktören säga det vanliga "å så fokuserar vi på passet" och då är det väl fritt fram att låta tankarna segla iväg??? Först började jag tänka på vad jag skulle hitta på för röda bilder till veckans FredagsFärger och kom på lite idéer. Det måste gå fort för sen skulle jag fixa en annan sak.
Tema 'röd'
Jag fick nämligen en snilleblixt (hmmm, tycker jag alltså). Jag har ju länge velat göra det där som alla andra gör, en Wordle-tavla, men kan inte besluta vad jag ska har för ord (lutar väl åt nån sångtext). Då kom jag på att jag skulle göra en tavla till pappa i födelsedagspresent, en med ord plus foto. Så jag satt större delen av spinningpasset o spånade på ord som skulle vara med, som passade in med hans tid när han var ung och tävlade i motorcykel, och senare när vi hela familjen åkte runt och kollade på tävlingar om somrarna.

Ja, idén kom alltså sent på kvällen så man tager vad man haver... jag hittade en ram i förrådet "au naturel"... ingen tid för att måla den inte. Första gången med Wordle... labbade lite med form, fonter o färger, kopierade över till Photoshop och tog sen en bild som jag hittat på internet och bakade in i texten (pappa är lite anti dator... feg tror jag, så det var lite kul att berätta att jag hittat en gammal bild på honom i en artikel på nätet).
Wordle-tavla, men ramen hade gärna varit en annan... Klicka för större bild (funkar på alla bilder)
Apropå "man tager vad man haver", det var Kajsa Warg som sa det och så här ser hon ut :-) En fin tavla som mamma o pappa har hemma i köket.
Man tager vad man haver sa Kajsa Warg

11 kommentarer:

jennys hus sa...

vad läckert med ett kort till wordletavlan, blev ju jättebra. Kul med en lite personlig present.Kram/jenny

emmsan sa...

Gillar de där wordetavlorna...måste nog testa nån gång=) Perfekt att ge bort i present, blev bra och en extra finess med ett kort...kommer din pappa bli superglad för!!!=) Hur e de annars då vännen??=)Ha det bra, kram emmsan

Hallakulle bygger bo sa...

Vilken härlig tavla! Kul idé att baka in bild =)

Mari sa...

Häftigt att sätta ett foto i blir ju mer personligt då. Fattar bara inte hur man lyckas kopiera har försökt men icke sa nicke.

O så är det det där med fotoshop som jag fortfarande tragglar med och försöker lära mej.
Tar tid för en old Lady att lära sej......

Fröken Fräken sa...

Hehe.. då skulle du se hur det ser ut hemma hos mig nu! Inte en hörna som är presentabel eller avfotningsbar! Men jag har en del saker på gång.
Min princip är att man får inte se en sak som en ensam ö, utan som en del i ett större sammanhang. Min pappa gör precis tvärtom. Ser en häftigt mönstrad kudde och bryr sig inte ett dugg om den passar med något annat. Och så blir det en salig röra av mönster, olika färgstyrkor och stilar. Jag försöker alltid tänka om ett tyg, ljusstake, lampa, passar ihop med det övriga jag har. Inte alltid så himla lätt dock.

Däremot har jag svårt för att fatta beslut som handlar om att göra saker som inte är så lätta att dölja, typ borra en massa hål för att sätta upp en Lack-hylla, tänk om det blir helsnett med åtta hål som blir omöjliga att dölja om man inte tapetserar om.

Whoopie, jag lyckades bära ner några påsar till förråden igår, fast fler väntar. Jag lyckades också ta upp ett nygammalt soffbord, så egentligen tog jag upp mer än vad jag blev av med... Men det kändes som att jag behövde ett större soffbord.

Nu har jag tänkt fålla om ett par panelgardiner, byta tyg på tygtavlan, möblera om lite på väggarna och diska ett diskberg! Eller se på brottning... ;-)

Designtjejen sa...

Wooww.. vad fint det blev med kort på. Bra tips!!
Hoppas att allt är bra!
Massa Kramis

Helen sa...

Vilken snygg tavla! Har inte alls fattat detta måste prova själv nu!

J o h a n n a - Inredning och pyssel sa...

Vilken bra idé! Ha en bra dag!

Hannis sa...

Läcker tavla!
Alltså hur beter du dig med alla typsnitt och prylar?
Jag försökte ladde hem Scriptina men hur jag än gör så får jag inte fram det!!
Tror att jag ska hålla mig till målarburkar!

indra sa...

Halloj, tack för dina JÄTTElånga kommentarer, vad glad jag blev. Jag är verkligen oteknisk men men man gör så gott man kan. Det är tråkigt när man tror att layouten ser ut likadant hos alla men sen visar det sig att den inte gör det. Det var en annan tjej som också skrev att hela min blogg var förskjuten. Det enda jag har gjort är att lägga in det där FJ men det tog jag genast bort för hela sidan hängde sig hela tiden. Så det kanske berodde på det. Tack förresten för komplimangen gällande bloggen...ja för 5 mån. kunde jag ingenting varken PS eller bland alla kodmallar, men jag hankar mig fram. Nu ska jag kolla igenom din blogg, alltid kul med nya och din verkar rolig och inspirerande...kramilikram

dahlarna sa...

Underbart läckra röda bilder! Och fin Wordle-tavla! Kul med en bild i! KRAMISAR!