söndag 24 augusti 2008

Cult hos Mique, hur länge har det pågått?!

Igår gjorde jag två upptäckter. Den ena beror förmodligen på att jag har tunnelseende, inget får komma emellan när jag är inne på Åhléns och har siktat in mig på tygavdelningen :-)

Därmed har jag gått förbi avdelningen "färdiga saker" (gardiner o kuddfodral) massor med gånger (eftersom jag hellre vill göra själv så tittar jag där ytterst sällan), och missat att Åhléns har Marimekko-saker (Åhléns Stockholm city i alla fall) och även GreenGate där. Saken är ju också att jag har frågat i informationen om de har annat Marimekko än tygerna... Så det är ju inte helt mitt fel att jag har missat det! :-)

Den andra upptäckten var Cult på Mique (butiken Gamla Brogatan i Stockholm). Jag skulle in och kika på Mairo-tyger och det första jag såg när jag klev in i affären var Cults barngrejer, och sen utspritt på lite olika ställen hade de Global mix (etniska sakerna), change ettor och treor + manschetter Calathea, socker o mjölk, diskmedel, ketchup och Box (kanske nåt mer som jag missat/glömt). Lite specialinriktat med andra ord i alla fall.

Jag köpte två avocado-manschetter på rea i somras (litet tröstköp till halva priset i en Sia-butik när "min" Cult-affär, Karlssons Årstider, var stängd) och igår köpte jag två Calathea-manschetter på Mique (ifall hon, Eva, inte tagit in dem ännu). Själva ljusstaken ska jag köpa hos "Karlssons", bäst att gynna de små företagarna, och servicen i somras var ju enastående (när jag fick mitt lilla "träd" levererat till lilla mataffärn på hörnan under semesterstängningen, för den som missat den "storyn"...).

Jag köpte gröna Calathea, men frågan är om jag inte vill ha bruna. Också ;-) (Alltså ihop med andra. OJ, nä stopp nu!!!).


Två Calathea
Frågan är nu bara vad jag ska ha för ljusstake. Jag har som sagt två manschetter av varje, men det är ju mest för att kunna variera lite, jag kanske blandar med helt andra färger sen. Har ni tips på nåt bra att mixa med?

Ska jag ha en Quatro eller "vanlig" Change (trea). Jag är mest inne på en "trea", och så kommer jag nog att köpa en etta att ha till min Smyckakruka. Jag har ju bara manschetter än så länge som sagt så bilderna ser ju lite konstiga ut... men ni vet ju hur det ser ut "i verkligheten" :-) Så... Quatro eller trea? På köksbordet blir det nog ska jag kanske tillägga.

Quatro?
Eller 'trea'?
I min andra blogg ligger idag ett inlägg på temat "tre bilder - en låt" och jag har lovat att lägga in svaret på (den lätta?) gåtan här.

Ledtrådarna var: Ett substantiv i bestämd form + form och rörelse + ytterligare ett substantiv i bestämd form. Och svaret ligger i "alt"-texten som man ser när man för musen över bilden.

Himlen runt hörnet!

7 kommentarer:

Helen sa...

Cult har så fina saker har bara inte kommit mig för att köpa nåt till mmig själv därifrån ännu. Är mycket sugen!

emmsan sa...

Love Cult, finns bara såå mycket fint! Gillar verkligen Change serien, så lätta att ändra efter vilka färger man vill ha...kommer bli kanonbra gumsan!=)

Svar: Japp det har blivit en ordmolnstavla fast inte i rätt ram än, ska köpa vit ram när jag åker till Ikea på Lördag..jipi! Nu är bilderna på gästrummet ute förresten...och nu är jag i full gång att planera datarummet, det blev väldigt skabbigt nu när det andra rummet blev iordning!! Natti natt, kramar emmsan

Mari sa...

Cult har mycket snygg fast jag har absolut Cult stopp. Ska bara köpa tvålpumpen och diskmedelspumpen till dottern tro jag.

En del av min samling
:http://marityrenia.blogg.se/2008/april/fyndat-en-massa-cult-design-idag.html

Ha en bra dag! Kram

J o h a n n a - Inredning och pyssel sa...

Cult har verkligen mycket fint! Det kommer bli riktigt snyggt! Ha en bra dag!

Fröken Fräken sa...

Ja, alltså, jag såg ju att de hade mängder med Cultgrejer där i somras, men det trodde jag en välinsatt stockholmare som du redan visste om! Själv har jag inte riktigt fattat grejen med Cult-grejer, förutom serien där som jag har för mig heter Gracilis-typ?! DU vet säkert!

Idag lät jag bli att köpa en tallrikshylla för 10 kr.. alltså hur tänkte jag där? Fast det var nog klokt, den var lite för liten och för kantig liksom, det skulle ha sett konstigt ut med bara den på köksväggen... men det smärtar ändå!

Faktiskt blev det inget köpt på Åhöens den gången, jag kunde inte bestämma mig! Och så väntar jag otåligt på att ännu mer tygnyheter ska inkomma som kanske är ännu snyggare. Då blir det ju snopet om man redan har köpt något annat!

Herr Fräken ska bygga lite hyllor åt mig för att kompensera för krukkrasandet. Hoppas bara det blir snart..

Nu ska jag fortsätta med köksskåpinklädningen, denna gång blir det smutslimegrönt med vita prickar.

Mrs. b sa...

Ha ha, känner igen mig i det där med tunnelseende. Ibland blir man bara så trött på sig själv! :-)

Svar ang. stryköverdrag: Tror det räcker med ett tyg som klarar tre prickar på strykjärnet, i alla fall har jag resonerat så. Har förstås inte testkört strykbrädan ännu... :-)
Inte en aning ang. ditt inköpta stryköverdrag - jag har inget sånt heller, det gamla tyget var också häftat direkt på.

dahlarna sa...

Jag besökte Stockholm onsdag-torsdag denna vecka. Var faktiskt i den Mique-butiken du beskriver. Köpte en Change-ljusstake från Cult med tre olika svarta ljusmanschetter. De hade ju även en Marimekko butik innanför själva Mique! Imponerade. Marimekkobutiken på Norrmalmstorg är ju itne helt fel heller. Vi har INGEN Marimekkoaffär eller del i affär alls - torts att min stad är en av Sveriges största... :-(
Hoppas att du får en mysig helg! RKRAMIS!