Jag är ingen storkonsument av sylt, används bara till rulltårta, så jag måste ha koll på bäst föredatumet och brukar skriva det på den gamla etiketten på burken och det ser ut så här...
Igår bakade jag rulltårta att ha med till fikat vid badet med kompisarna och när jag hällt upp ny sylt i den gamla glasburken kom jag på den lysande idén att använda Pennan. Jag vet, jag skriver illa, kanske kan skylla på att jag hade lite bråttom iväg till badet? :-) Men om texten klarar fukten i kylen så lovar jag att skriva om det i alla fall liten en aning finare... Jag måste ju ändå lägga till datum när jag öppnade sylten också.
Rulltårtan är bakad med "standardrecept" (ur Vår Kokbok) men jag brukar minska mjölet med 1/2 dl vetemjöl och lägga till 1 dl kokos i stället:
- 3 ägg
- 1,5 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 dl kokosflingor
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 msk vatten
- 2 dl mos eller sylt (jag brukar inte mäta... bara ta "lagom"...)
Vänd sen upp på sockrat smörpapper eller bakplåtspapper, dra av pappret som kakan gräddats på, bre på sylten och rulla ihop från långsidan. Och fort ska det gå :-)
2 kommentarer:
Yummy!! Rulltårta var det länge sedan jag bakade. Kanske ska jag försöka mig på nåt sådant i morgon.
~Livet i byn
Hej
detta receptet måste jag testa.
har även bett mimmi ta fram receptet på tårtan jag lovat dig..
Nu drar vi till öland ett par dagar i värmen
kram MMMM
Skicka en kommentar