torsdag 2 oktober 2008

Tantblomma?

En sån här tuff liten blomma har jag köpt, en mini-cyklamen. Och hopplösa hopplösa jag har som vanligt slarvat med vattningen... Det visade den tydligt genom att blomstänglarna totalt kollapsade och vek sig, men efter lite vattning så var de spänstiga som aldrig förr igen. Fast bladen... mår inte bra.

Men nu till ett större problem... Är det tantvarning att ha en sån här??? Vännen Malin sa att det var en tantblomma! Jag tycker den är cool, men det kanske bara bekräftar det där med 'tant'...?

11 kommentarer:

www.gottablandat.wordpress.com sa...

nope ingen tantvarning, har ocksa en och jag e minsann ingen tant ;-)

Hannis sa...

Vad säger du??Tantvarning?!
Då åker mina i soptunnan direkt!
Hehe,skojar bara!

Cyklamen är ingen tantblomma.
Superfina tycker jag!

I helgen ska jag ut och leta låda=))

Anonym sa...

Absolut inte tantvarning! Den är ju hur trendig och het som helst just nu...

Bettan sa...

Nej, det är absolut ingen tantblomma. Jag älskar cyklamen, tycker att dom är jättevackra och jag är bara 25 (knappast tant)

Mari sa...

Nä, inte tantvarning men måstehavatten varning är det absolut...........Gillar de små rackarna fast jag dödar ju allt sånt tyvärr.

Ha det så gott!!
Kram!

Malin sa...

Verkar bara vara jag som tycker att de har lite tantvaning:-)

De är fina Monkan jag lovar
Kram

pysselpralinen sa...

Om du hade skött vattningen helt perfekt och gått och känt på jorden en gång i halvtimman samtidigt som du rättade till den vita virkade spetsduken under krukan - DÅ hade det varit lite tantvarning. Men nu verkar du vara lite sådär ungdomligt "hoppsan jag glömde visst att vattna nya blomman"-slarvig/glömsk så du är ju inte ens i närheten!
;-)

Om man ska utgå från den definitionen så är jag så nära en "uppe-i-molnen"-femtonåring man kan vara, mina arma krukväxter lever ett hårt liv. =)

Trevlig fredag!

P.S. Du har inte testat nåt nytt spännande godis på sistone? Gillar dina rapporter. =)D.S.

enn-08-i-exil sa...

Morrn Monika?

Jag såg att du varit inne på
min blogg, och det är alltid kul
med nya bekantskaper.

Du skrev "någonstans" om en ny
Canon, G 9 heter nu G 10 "uppdaterad"
"Tantblomman" tål INTE vatten på
bladen, hela konkarongen sänkes ner i diskhon med lagom temp.
på vattnet.
Ungefär som en tepåse.
Lycka till med bådadera........

Ha de bra
Hasse

Pysselprinsessan sa...

Hi hi! Jepp, det är en tantblomma! Men det är ju inne att vara tant! :D Så att då blir det ju inte tantigt ändå! Hi hi! Jag gillar cyklamen oxå! :)

Jo, jag ska inspireras som bara den av både thailand och island! Måste reka pysselutbudet på isalnd innan bara!

Julkorten... ja, det brukar vara som vanligt. Att jag tänkt göra dem innan, men de blir gjorda sista kvällen. Förra året fick jag tvinga sambon att sitta och klippa i flera timmar! :)

Kramar

AnnaKK sa...

Tantvarning vet jag inte, men alla svårskötta blomster som måste passas och vattnas och ansas och pratas med stup i kvarten mår ju alltid bäst hos en liten snäll pensionärstant som har TID... <:-)

AnnaKK sa...

He-He! Nä, riktigt SAMMA fest har jag förstås inte varit på i 25 år - men TEMAT och ANLEDNINGEN har varit den samma i ungefär så många år! :-) Det är traktens älgjaktlag som laddar upp genom att kalasa på fjolårets älgfiléer på lördagkvällen innan den nya älgjakten går av stapeln. I morgon bitti är det alltså dags för dem att knata ut till sina pass i skogen...