lördag 25 oktober 2008

Höst i fönstret och hittade affärer i stan

I mataffären har de på senare tid haft "dekorationspumpor", små söta minipumpor som ju inte gick att motstå :-) Tidigare var de på blomavdelningen men nu hade de flyttat till grönsakerna, fast jag tror inte de går att äta.


Idag på stan gjorde jag två upptäckter, den största chocken var att helt oförberedd upptäcka en Mio mitt i stan! Jag skulle in på Panduro och titta på en sak (bara titta!), tog en annan väg är normalt och rätt som det var så, pang, Mio! På Sveavägen (nr 20), nästan vid Sergels Torg. Hmmm, nu väntar jag på en kontring från IKEA...!

Lite tidigare hade jag råkade hamna i PK-Huset (brevid NK) och upptäckte att klädbutiken Mathilde dolde nåt i sin undervåning... inredningsprylar! i den romantiska/lantliga stilen.

De hade t.ex de här lamporna med tygklädd sladd (Day, 1.199 kr) och hoppsan, bokstäver hade de också (199 kr för rostiga och 149 för svarta, har jag för mig). Jag frågade om jag fick fota lamporna men vågade inte riktigt fråga om jag fick ta bilder på resten av affären... tänkte att de har väl en hemsida, men det verkar de inte ha! Jag hittade i alla fall lite bilder i bloggen Classic Style in City (mobilbilder...), och i hennes blogg kunde man visst också få en titt både inne på Mio och Hans Mikaels, trevligt :-)


Länge sen jag hade ett smaktest så här kommer ett :-) Lakritsdextrosol. Njaaa, jag kommer väl att äta upp dem men nåt mer köp blir det definitivt inte.

8 kommentarer:

Anonym sa...

åhh, jag som är helt galen i lakrits får nog testa de där.... :)

Mari sa...

När jag köpte mina manschetter hade de fått in med tomtar på, den affären skulle vara ett himlerike för dej........
Hoppas jag får Cult intresset tillbax men just nu känns det att det är rätt bra med det jag har inga planer på att köpa mer.

Läckra lampor säger jag som är lampoman.

Ska bli kul att se både din och min tygtavla när de är klara.

Nu ska jag börja pilla ihop det sista på sänggavlen tänkte jag, hoppas grannarna är vakna för jag ska såga lite....annars vaknar det väl om inte annat.

Kram! och ha en bra dag!

Fröken Fräken sa...

Hm, ett Mio mitt i stan?! Bara sådär?! Vars har de klämt in sig, måste kolla på någon karta för att få en uppfattning om var de är. Det blir ju ganska snart Stockholms tripp, 5-6 nov, för jobbet och jag har bokat ett lite senare plan för att hinna med lite affärer!!

Åh, mer sådana där orangea lyktor..!

Jepp, jag förstår inte varför föräldrarna ska släpa med sina småbarn på loppis, en del av barnen såg ju ut att vara bara någon månad. Mycket skrikande blir det... Och en del ungar var bara lämnade och sprang runt själva och lekte (då var de ju lite äldre, men spela innebandy med sten är kanske inte en lämplig aktivitet bland massor av folk..)

Ja, jag hittade ju toppensnygga lampor på Indiska som jag helst hade velat ha, men de tålde bara 25 watt..! Vem har taklampor med så låg styrka?! Ska man treva sig fram i mörkret eller?

Jag har bytt ut det vita tyget på sänggaveln mot ett annat vitt tyg.. drastiskt va? Nä, tyckte att det hade blivit lite fult och nu har jag sytt som en form på det nya tyget så det blev mer ordentligt. Jag ser iaf en stor skillnad :-). Det randiga hade jag blivit tvungen att ha fel väg eftersom sänggaveln är 160 cm bred och tyget 150 cm brett. Ville inte ha liggande ränder. Men nu ska det bli kuddar av det! (ja, visst var det ett förnämligt pris!!)

Classic Style in City sa...

Heej, va glad jag blir att du hittade till mej..*ler' självklart får du länka till mej, bara roligt. Vad tyckte du om MIO då ? Jag tycker att butiken är superb.
ha det gott/Marie

Helen sa...

Vad kul att hitta en affär bara så där.
TAck för tipsen på hur man länkar!

svartataket sa...

ingen idé att köpa dom med andra ord!!! Ja Mio i stan låter lite märkligt...majoymon

AnnaKK sa...

Såna där pumpor odlade jag en sommar för ganska många år sen. En av få odlingar som verkligen har lyckats! ;-D Det blev jättemånga och de var jättefina och nästan alla hade eget utseende! Fyllde nästan huset med dem... :-) Dessvärre ruttnade de efter ett tag - hade dem bla liggandes på fönsterbrädor lite här och var (för att inte säga överallt!) i huset...

IKEA i Älmhult har ganska centralt läge! Fast MIO-butiken i Lönsboda känns som om den ligger långt ute i skogen, eftersom vi har två mil genom just skogen att köra för att komma dit... :-)

Hannis sa...

Mathilde, Visst är det den mitt emot en Indiska butik?
Om det är den butiken jag tänker på så blev jag totalt förvirrad!
Skulle köpa en sjal och upptäckte att dom hade inredning!


Rysligt snyggt med det oranga mot det svarta!

Du har nåt att hämta hos mig=))