lördag 11 oktober 2008

20 minuter senare...

Igår efter jobbet, resultat av 20 minuter inne på IKEA...


Så här gick det till:
  • 17:15 Lämnade jobbet, 17:20 Klev på bussen till IKEA
  • 17:40 Inne på IKEA och har nått fram till målet, avdelning "småplock", utan att stanna till någonstans!
  • 18:00 Framme vid kassan! 18:05 Självscannat och klart, aj då, gick lite för fort det här, bussen hem går ju 18:30
  • 18:15 Shoppat lite på "matavdelningen", ähum, ut till bussen ifall det är kö
  • 18:30 IKEA-bussen kommer, 18:50 Hoppar av för att byta till "vanlig" buss
  • 19:00 Hemma
Det här var vad jag skulle köpa, några lådor bara, därav ett litet spontanbesök på IKEA. Nära till IKEA från jobbet och sen deras gratisbuss in till stan/hem, perfekt när man inte har bil.


Men var kom det här ifrån då...? Men så länge som högen med planerat är större än den oplanerade så är det väl ok? :-) Ok, gränsfall, högarna är ganska lika... men om jag viker ihop pappkartongerna så blir ju den högen ju enormt mycket större :-) Och hallå, chokladbollarna i oplanerade högen ska jag inte ha själv, de tänkte jag ta med till jobbet på måndag. Och lådan var nästan planerad, inte till snabbshoppingen men till ett "vanligt" besök (när jag ska köpa Smärt-lampor, troligen, och matta, troligen).


9 kommentarer:

Hannis sa...

Snacka om strukturerad shopping!
Det där skulle jag behöva ta efter...

Hehe,gav igen lite där med stolarna!
Suveränt rolig tycker jag själv!

Nice Giraff!

Nu, kaffe i ena handen och slippapper i andra.
Dags för skåpet att bli klart!

Pysselprinsessan sa...

Hi hi! Ja, jag tycker det är huvudsaken att planerat-högen är störst, och hur man räknar ut det kan ju varier från gång till gång! Sen är ju ett besök på IKEA likställt med att komma hem med en del oplanerade grejor. Det är liksom oundvikligt! :)

Å som vanligt måste jag påpeka att jag är sjukligt avundsjuk på att du har så nära till Ikea!! :P

Kramar

Fröken Fräken sa...

Och jag som tyckte att det gick otroligt snabbt på IKEA idag! Vi har visserligen 12 mil att köra, och Herr F och hans bror skulle ha möbler som de virrade runt på lagret och letade men vi var där i mindre än två timmar. Jag kan inte riktigt jämföra den planerade högen med den oplanerade eftersom det blev lite hoppsanhejsan-shoppande och lite olika saker åkte ned. Ramar som jag sagt att jag inte skulle köpa, men så fanns visst ett par snygga svarta och hoppsanhejsan så var de nere i vagnen. Inte ett Stockholmstyg i siktet dock.
Och det blev två lådor med chokladbollar här. Och om någon frågar så kommer jag in till döden hävda att jag bara åt en boll och herr F resten. Så det så!

Jag har faktiskt funderat på din idé, den med att stoppa ned olika saker i varje fack (jag har tänkt på din betonglåda från Village minsann!) och den verkar mycket lovande. Koppar får nog inte plats, varje ruta är ca 10 cm men de är bara ca 3 cm djupa så det skulle nog mest se ut som en märklig bricka... Men någon färg måste den ha. Svåååra beslut. Så jag satte igång och grejade med en tavelvägg istället.

Den täckande vita färgen från Panduro heter Palett textilfärg, Täckfärg Vit. Och det ska vara den som är speciellt för mörka tyger. Jag hittar inget på flaskan om att det står att den är för mörka tyger, men i butiken var det uppdelat, och jag har för mig att flaskorna såg lite olika ut. Den kan ha ett art nr som är 251129.

Nä du fröken, dags att få undan IKEApåsarna från köksgolvet!!

Gårdsromantik sa...

Så läckra taggbollar - som måste ha varit planerade!

Kram Maud

Mari sa...

En del fattar inte hur någon kan gå igenom IKEA så snabbt men har man det rätt nära så är det kvickt gjort vissa ggr helst om man vet vad man ska ha. Men lite annat kan lätt slinka ner oxå ibland....

Kram!

Helen sa...

Vilken supershoppare du är! Önskar att jag hade nära till ett IKEA varuhus, närmaste är 13 mil bort inget jag klarar av på din rekord tid.

pysselpralinen sa...

Det där var ju ett rekordsnabbt besök, snacka om snabba ben! Tror jag knappast att jag hade klarat...

Tack för ditt glada meddelande hos mig! Det fick mig att skratta och lite skuldmedvetet erkänna för mig själv att jo, man borde nog inte köpa en massa nytt när man ska flytta...
Men ibland bara måååste man ju! ;-)

Idag börjar min "flytt-roadtripp" som ska avslutas på tisdag i Sthlm. Då blir jag en "söder om söder"böna. Får nog gå in lite mer på det fram över. Just nu är det laddning av energi som gäller. Puh!

emmsan sa...

Ojoj gummsan vilken effiktivitet?? Sprang du igenom Ikea då eller?;)Starkt gjort att du klarade dej ut därifrån utan sånt du inte skulle ha, nästan i alla fall!!! Det där röret ser spännande ut...får nog ta en tur till Ikea jag med nån dag men då får det nog bli en längre shoppingtur än 20 minuter...annars är ju resvägen för mej längre än Ikeabesöket och det går ju inte!=) Safari har det varit ont om det sista, hinner inte med det, det är jobb, renoveringar, blogg, visningar och så ska man försöka klämma in stackars sambon däremellan=) Ibland önska man att dygnet var lite längre... Ha det bra, kramar emmsan

svartataket sa...

låter som en helt vanlig IKEA tur för mej också..haha
fast jag kör då bil