Trots att jag visste... så brukar de små fjuttiga kopparna hamna i soporna... de är ju så små... Men fr.om nu så ska de sparas! Sen får vi se om jag springer på nån insamlande söt liten skolklass så jag kan hjälpa dem i tävlingen, eller så får det bli vanlig återvinning.
Här är ett snapshot från websajten, och under bilden lite klipp ur texten på sidan. Den gröna färgen har jag lagt på, för det är väl ett grönt beslut, vi är nog många som gör av med stora lass av värmeljus... Så jag ser fram emot 100 % återvinning av värmeljuskoppar bland bloggare, och en "grönare" jul (vinter) :-) Länken tar er givetvis till kampanjsajten så att ni kan läsa texten i sin helhet.

OM STORA VÄRMELJUSJAKTEN
Varför ägna en hel tävling åt något så litet och fjuttigt som en värmeljuskopp? Jo, för att den är tillverkad av aluminium.
...
Näst efter järn är aluminium vår mest använda metall. Bilar, båtar, bussar, tåg, cyklar, kastruller, läskburkar, kaviartuber, bilfälgar, pepparkaksformar, vägskyltar och foliepapper är bara några saker som är gjorda av aluminium. Skälen till denna popularitet är många. Aluminium har en låg vikt, är lättarbetat, hållbart, står emot rost, håller tätt, leder värme och elektricitet och är lätt att forma och foga. Dessutom är luminium ett estetiskt tilltalande material och förstås - mycket tacksamt att återvinna.
...
Att tillverka ett kilo aluminium kräver samma mängd energi som finns i tre liter bensin. Den totala förbrukningen av aluminium i Sverige uppgår till ungefär 260 miljoner kilo per år. Om allt aluminium skulle nyproduceras så krävs energi motsvarande drygt 779 miljoner liter bensin.
Som tur är kan all aluminium återvinnas. Kvaliteten hos det återvunna materialet är dessutom lika bra som hos det nytillverkade.
...
Genom att återvinna sparar man hela 95 % av energin som går åt vid nytillverkning. Om vi lämnar alla våra aluminiumförpackningar till återvinning, blir den energi som sparas så stor att den kan värma upp ungefär 8500 småhus per år. I Sverige återvinns ungefär 88 % av allt aluminium. Det är en bra siffra som gör oss till det tredje bästa återvinnarlandet i världen. Men vi kan bli ännu bättre!