söndag 30 mars 2008

Duktig Dag

Fönster med ränderFönster utan ränder Jaha då har hon fotat den där löljan, oj, liljan igen tänker ni. Ja, tänk för att hon har det! Det var ju min utvalda Bäst, kameran dras till den som en magnet. Den gör mig glad liksom, och så har den ju så coolt namn, Lilja de luxe :-)

Men, här är det faktiskt fönstret det handlar om. Ser ni ränderna på första bilden, borta på bild 2! Photoshop igen? Nehej! Det är ju jag som har tvättat fönstrena!!! Efter regnet igår så uppstod vissa märkliga mönster på mina fönster (vilket rim!) som väl inte riktigt var till belåtenhet...

Bild före och efter men dessvärre... så kommer Före snart att vara efter Efter, alltså grisiga igen. Om jag ska ha rena fönster så skulle jag behöva tvätta dem varje, nä ok det var kanske lite överdrivet, men i alla fall varannan eller var tredje, dag... Men jag kan ju alltid tänka att:
1) Fönstrena ser i alla fall renare ut från utsidan än inifrån och
2) Fönstrena ser alltid ganska osmutsiga ut jämfört med grannens för han har aldrig tvättat sina fönster! Jag tror hans fönster måste ha historiskt värde, för att kolla miljögifter eller nåt, det är nog minst 15 års smuts på dem.

Det enda positiva med att fönstrena blir smutsiga så fort igen är att jag kan slarva när jag tvättar, det blir ändå så otroligt mycket finare än innan :-) och jag vet att de är smutsiga igen efter ett par dagar så det ingen idé att slita för mycket. (Gissa om det kommer att regna imorron eller...?).

Fina tyger!!!! Ligger på soffanAnnan duktighet idag är skrubba badrummet (perfekt syssla när man har en inpackning i håret som ska verka), viss rensning i förrådet (tidningar!), och jag gjorde en del fynd där också. Ett kort besök in till stan och hittade tyg som jag tror ska bli mina nya Gröna Gardiner och ny klädsel till tygtavlan mm. (Provbitarna ligger på soffan ).

3 kommentarer:

Villa elva-kulla sa...

Vilka fina tyger du hittat superhärliga färger och mönster.
Och blomman är ju superfin, men nu påminns jag åter om att fönstrena här hemma bör få sig en omgång :)
Ha de gott!

Fröken Fräken sa...

Det högra tyget har jag också, snajsigt. Fast de gröna färgerna kändes lite mer aqua än gröna, eller är det jag som har konstigt färgseende?!
Det är omöjligt att hålla fönstren rena hos mig också. Nu kämpar jag mot snöblandat regn.. får nog avvakta ett tag till.

Linda P sa...

Undrar om här är några spännande inlägg?? Jag ser inget nämligen, för jag glömde stänga ögonen när jag var tvungen att duscha i mitt orange-golviga badrum och nu har jag tvål i ögonen. TROTS att du varnade mig...

Men vänta, jag ser nåt... Är det en lilja??

Jaaa, vad fin den var ;) hehehe