tisdag 8 december 2009

Ljusstaken, som alla har?

Jaha, så har man gjort som "alla andra" då, köpt Ljusstaken :-) Ja den är ju för himla fin. Min är för närvarande dekorerad med torkade limeskivor, kanske ska den bli lite juligare närmare jul.

Ljusstake och adventsgran
Och här är adventsgranen, eller vad man ska kalla en sån där, och Ljusstaken by night (hmmm, skulle så klart ha tänt ljuset!)

Ljusstake och adventsgran by night
Vill passa på att påminna om Värmeljusjakten. Om ni springer på nån skolklass som är med i tävlingen om att samla ihop mest tomma värmeljuskoppar så kan ni lämna era utbrunna värmeljus till dem. Annars borde det funka bra att lämna till vanlig metallåtervinning, det viktiga är att återvinna aluminium.

Oavsett till vilken insamling de lämnas, peta först loss vekeshållaren för den är av stål och sitter den fast så kommer en stor läskig magnet och suger tag i hela värmeljuskoppen och så hamnar den i Stålbadet istället för i Aluminiumåtervinningen.

Återvinn tomma värmeljuskoppar
Återvinn tomma värmeljuskoppar

3 kommentarer:

Mari sa...

Nästa iaf i alla hem....borde ju vara IKEAs storsäljare 2009 eller???

Den passar in överallt, har två stycken men bara en framme nu och den är odekorerad.

Gillade adventsgranen skarpt...

Ha en bra dag!!!!

Dahlarna sa...

Hihi - jag "föll också för trycket" & har köpt hem denna fina ljusstake. 6-årige sonen stöpte ljus i skolan, så det ljuset fick pryda denna ljusstake. Gissa om han är stolt! Ha en bra dag! KRAM!

Jo sa...

Ajamän, jag har fyra stycken! :) Två vita och två svarta. Men jag har ju ett ruckel också, så jag har ju två hem att fylla med ljus!