lördag 26 december 2009

En granruska

I mitt stooora slott :-) finns inte plats för nån julgran men lite granbarr vill man ju ha i alla fall, ja grandoft alltså.

Tur då att det finns snälla jugransförsäljare som man kan få en granruska av. Jag brukar sätta några kvistar i glasmojängen men årets grankvist var rejäl så den räckte till ett och annat.

Granruska
Några småkvistar i Cult väggkrukorna, som förra året. Det kanske är elementrören jag borde dekorera istället...

Grankvistar i Cult väggkrukor
Lite försiktig dekoration på adventsljusbrickan som jag visat tidigare.

Adventsljusbricka
Och så bästa grejen. Äntligen fick jag bort den här hmmm, "skapelsen" som suttit på ytterdörren så länge så jag var rädd att den vuxit fast... När jag gjorde den för sisådär jättttemånga år sen tyckte jag ju så klart att den var toppenfin men det var länge sen. Jag slutade att tycka det. Fast idén är bra, den ska jag återanvända.

Gammal tavla med fuskblommor
Istället fick en tunn grankrans ta plats, gjord av vanlig ståltråd (0,7 mm) som jag tvinnat för att få den lite tjockare och stadigare och bundit fast granriset med svart sytråd.

GranriskransGranriskrans

3 kommentarer:

pysselpralinen sa...

Vad fint pyntat! Det blir så mysigt med granris. Och vilka fina julkort! Jag tror att jag definitivt kommer köra en mer lika stil nästa år. Det tar ju liksom liiiite lång tid att göra olika motiv till alla olika personer. Även om det är väldigt roligt. Men tid i december är ju inte det man har mest av har jag insett. :-)

Just nu har jag däremot en väldigt lugn och vilsam stund med änglaljusstaken som plingar fridfullt i bakgrunden. Det är bättre än julmusik! :-)

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så fint du gjort! Granris kan man använda till mycket. Den tunna granriskransen var verkligen söt, det måste jag komma ihåg att testa till nästa år.

Hoppas du har haft en riktigt fn juhelg. Må gott!

Elin sa...

Vad fint du har gjort med granriset! Och sen luktar det ju så gott också. Den lilla gran kransen var min favorit, så enkel och fin.
Önskar dig ett gott nytt år!
Kram Elin.