torsdag 31 december 2009

Den lilla svarta + Hjälp!

Vad mer behöver man ha på sig på nyår än den lilla svarta :-)

Får jag presentera min nya lilla svarta, en G11!

Den är fotad med gamla kameran som just precis då fick ett återfall av "gröna sjukan", bilderna blev knallgröna så det blev till att trixa lite. Det var väl i sista sekunden som jag köpte en ny kamera då. Om ni tycker min G11 ser lite konstig ut så är det för att den har kläder på sig, den lilla svarta :-) Jag köpte ett kit där "retroväska" ingick och underdelen sitter på här (fastskruvad i stativgängan) men andra halvan, överdel/framsida, har jag knäppt loss.

Den här kameran har ju lite trevliga funktioner, man kan styra blixtstyrkan inte bara i Manuella läget som på den gamla kameran utan också i P-läge! (som är det jag använder mest), och göra det även i Av och Tv antar jag. Egna rattar för ISO och exponeringskompensation, himlans trevligt, inget grävande i menyer.

Så nu har jag nog inte tid med bloggande längre ;-) nu ska jag isolera mig och läsa manualen och ut och fota!

G11
Men jag köpte nånting mer också... Jag som inte vill ha systemkamera för att det är så många grejer till... köpte en extern blixt! Men det är ju guld att ha, och det går ju bra att fota med den vanliga också om man hellre vill det.

Remmen som sitter på har jag tagit från en gammal kamera för sån ingick inte, bara lång rem att hänga runt halsen. Det tycker jag var dåligt.

G11 med blixt
Men alltså, hjälp! Hur har Canon tänkt? Filerna får ju samma namn som på min gamla kamera, och fortfarande bara fyra siffror. Är det meningen att man bara ska köpa Canon en gång och aldrig mer, byta till annat märke nästa gång? Och 9999 bilder är väl inte svårt att komma upp i, det har jag ju just gjort med gamla kameran och döper om alla bilder jag sparar så att det inte ska bli konflikt med gamla bilder.

Är det nån som vet nåt bra sätt att komma runt det här problemet? Kan man få kameran att sätta andra filnamn?

Jag och min G11 önskar alla ett Gott Nytt År!

7 kommentarer:

Call design sa...

Grattis till ditt nya köp, en kamera är alltid ett måste!
Har stött på det där med samma filer själv, och har inte hittat en annan lösning än att lägga det i olika mappar, sortera dem där så att liknande namn inte hamnaer i konflikt med varandra.
Gott nytt år!

Mari sa...

Det var en fin kamera du köpt, var tvungen att googla lite på den....blev oxå sugen men har ju min systemkamera men en blixt ska köpas framöver iaf, har bara inte kommit till skott.

Borde oxå läsa min manual...använder inga finesser.

Ett gott nytt år på dej!

Ska iväg o jobba om några timmar du blir inte avis va?

Fröken Fräken sa...

Gratulerar till det nya köpet och den framtida lyckliga förhållandet (?) Alltid lite snärjigt innan man kommit på varandras egenheter... alltså själv skulle jag ju inte heller tacka nej till en extern blixt även om jag inte är så förtjust i systemkamera (har än inte sett någon sådan som har en display istället för bara ett öga att kika igenom. Funkar inte om man har glasögon)

Jepp, nu har man till slut kvicknat till liv och återfått pyssellusten! Fast just såhär på nyårsdagen är det alltför lätt at fastna i filmer istället för pyssel. Emellanåt går jag och kikar på mitt numera svarta pysselbord och försöker hetsa färgen att torka snabbare.

Jag har fått höra av min stämpelinköpare att det är alldeles väldigt kallt i Stockholm. Men jag tror att han blivit lite väl känslig för minusgrader efter så många år i södern. Här har vi -12 och det känns som rena rama blidan ju!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

En sån läcker liten svart! Roligt med ny kamera.

Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!

Ladylox sa...

God fortsättning på det nya året!

Snygg kamera du köpt förresten...

Baronessan sa...

Tyvärr kan jag inte lösa problemet. En extern blixt är nog vad jag skulle behöva också - kan det finnas på rea måntro?
God fortsättning!

Maria Berg sa...

Låt datorn, programmet du använder Nummrera dem med löpnummer när importerar dem - det gör jag med lightroom började använda det nu 2010.

Jo, nog tar man bilder snabbt har redan tagit över 1000st i år!!! (Och inte har jag skrivit en nolla för mycket)
Mitt fyrverkeri bara fotade jag helatomatiskt, tittade och tryckte. MB