måndag 21 december 2009

Eld och lågor med decoupage på ljus

Nu har jag eldat decoupageljuset och som befarat... det blev eld och lågor.

Först hände inte så mycket. Knoppen på kulan var kvar fast ljuset bakom hade brunnit ner. Till slut kom lågan nära och jag hann inte riktigt med att fånga det på bild, men det var inte nåt stort, lågan flämtade till bara och sen hade ljuset fått en rak kant igen.

Ljus med decoupage brinner Sen satt jag beredd med kameran när en ny kant av servett frigjorts av att ljuset brunnit ner lite mer. Riktigt så hög låga hade jag ju inte räknat med så jag hade inte zoomat ut, fick verkligen inte med hela lågan. Ljuset flammade upp ordentligt, men snabbt ner till vanlig låga igen.

Stor låga när servettdecoupage flammar till
Så satt jag beredd igen med fingret på avtryckaren men jag vet inte om jag tryckte av för tidigt eller för sent, men ni kan se "extralågan" ovanför! Och rökpelaren! Klicka upp förstoring och se, hela ljuset är övertänt, det är inte bara veken som brinner längre... Och lågan var bred som hela ljuset.

Det gick över fort, men om jag inte varit beredd? Eller om ljuset stått under lampan, som är av plast. Och om jag haft servett klistrat i samma höjd på båda sidor av ljuset? Vågar inte tänka på det.

Så ok, det var kul att "klistra" på servett och det kan bli fint, men de ljusen ska man nog inte elda. Kanske det kan bli mindre dramatiskt om det är ett tjockt ljus iofs.

Övertänt ljus när decoupage tar eld

10 kommentarer:

Mari sa...

Tänt var det här:-) Vilken låga...
Så bra att du testat fast nåt annat var väl knappt att räkna med.....lim och papper eller vad det nu är är ju en bra kombo

Ha en bra jul och så hörs vi!!

Hannis sa...

Hm...Du är klok du som testade!
Jag hade troligast glad i hågen tänt ljuset och sett förvånad ut när det blev en stor låga=))
Men det är ju snyggt ändå och kan ju användas som prydnad om inte annat.

Monkan, passar på att önska dig en riktigt God Jul!
Hoppas att du får en fin sån.

Helen sa...

Tack för testet! Både pyssel och test av samma test, vad kan man mer begära:) Passar kanske bäst att dekorera längst ner på ljuset, där brukar i alla fall inte jag elda i alla fall!

Elin sa...

Vad fint det blev! Har aldrig tänkt på att göra på smala ljus, har bara gjort på blockljus. Det finns annars ett flammsäkert dekopage lack/limm på panduro. Testa det.
Passar på att önska dig en riktigt God Jul med!

Fröken Pyssel sa...

ojojoj, det var ingen dålig fart på det där ljuset :-o Jag har köpt hem servetter för att göra decoupage men håller mig nog till burkarna dårå ;-)Förutom att det brann som attan så blev det ju väldigt fint iaf :-)

Önskar dig en riktigt god jul!

jennys hus sa...

oj då. Tur att du testade:-)
Önskar dig en riktigt god jul!!
Kram

Fröken Fräken sa...

Oj, vilken action! Kändes lite riskabelt det där. Man får satsa på prydnadsljus istället då. Om jag någon gång törs pyssla mer för nu är här så städat att jag knappt vågar plocka fram ett glas för att dricka lite julmust - det kan ju bli stökigt.. hur ska det gå då om man försöker sig på att pyssla???

En härlig, och ej eldfängd, jul önskar jag dig!!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

oj, tur du testade!! ha en ritkigt god jul nu!! kraaaaam

Ankan sa...

Tack för testet,hade fundering på att göra decoupage på ljus men tror jag avstår,det verkar inte säkert tyvärr...

Anonym sa...

Man ska INTE använda lim på ljus...du ska värma fast servetten med tex hårblås...