söndag 1 november 2009

Dagen B som i Bibblan + blodig lördag

Idag har jag varit på bibblan, skaffat bibliotekskort! Det var, om man så säger, läääänge sen jag var där... Och jag gick ju inte till vilken bibbla som helst utan till Stadsbiblioteket, gammalt, stort, pampigt. Det var lite som på film :-) folk satt vid olika bord och läste eller knappade på en dator.

Att jag gick till bibblan berodde på att en bok jag ville ha inte finns att köpa längre, en om luffarslöjd, då kom jag på det genialiska :-) att söka på bibliotekets websida. Träff! En bok av en möjliga fanns inne. Igår var röd dag och stängt så jag fick ge mig till tåls tills idag.

När jag plockat åt mig boken och gjort mitt lån med det pinfärska Kortet kom jag på att jag skulle göra en avstickare till Data, ett par hyllor längst in i ett hörn, jag ville kolla utbudet på böcker om HTML. Där i hörnet satt en man på en pall, sån där låg sak på hjul som man har för att nå upp till nån hylla. Han såg hmmm, lite udda ut och hade... plasthandskar på sig. Han såg lite oroad ut när det kom en Människa och jag försökte kika i "min" hylla utan att komma för nära men det var ju verkligen i hörnet så till slut var jag tvungen att ställa mig precis brevid mannen. Han reste sig och gick. Gick bakom en annan hylla och dök sen upp borta i "ingången" till den här hyllraden, liksom för att kolla när kusten var klar, när han skulle våga sig tillbaks till "sin" pall.

Bibliotekskort
Halloween ska väl vara blodigt? ;-) I så fall var jag helt rätt igår. Blodvite uppstod. Knivslagsmål på stan? Näe. Klantat mig i köket igen? Näe. Eller Njaooo, lite åt det hållet. I köket men inte köksdelen utan pysselbordet (matbordet). Och klantat mig, absolut.

Man kan säga:
- Tur att jag jag just slängt jeansen i tvätten och för ovanlighetens skull hade tights på mig, det hade varit trist med trasiga jeans
- Tur att det var den nya skalpellen med det smala bladet så att det bara blev ett litet hål i benet/låret...
- Otur kanske att jag just bytt till ett nytt blad eftersom spetsen var avbruten på den gamla... Utan spets så hade den kanske bara studsat?

Tappade den rakt ner på låret.

Skalpell
Den vissna chilin på höstbrickan har åkt i soporna. En söt liten minifredslilja har fått hoppa in som ersättare. Inte så värst höstig men den fick en "kruka" som är lite höstaktig i alla fall.

Blomma på höstbrickan
En "kruka" i form av en tillpiffad konservburk.

Höstpiffad konservburk
En till burk blev fixad samtidigt. Jag har inte bestämt än vad jag ska ha den till och så brukar jag ju normalt inte pyssla, allt ska ha ett syfte helst. Men det kändes som att bäst före-datum började närma sig för den här servetten, jag har haft den i tre (eller fyra?) år utan att göra nåt med den. Det har varit nära så många gånger så nu kände jag att det bara måste bli av :-)

Konservburk piffad med bestickservett

6 kommentarer:

Hannis sa...

Men vad 17, vilken tur att inte skalpellen gick djupare!!
Låter som mig när jag pysslar=))

Snygga blev burkarna!
Min favorit blev den med besticken på.
Riktigt snygg.

Vet inte när jag var på bibblan sist.
Varför går man inte dit egentligen??
Där kan man ju hitta allt!

Mari sa...

Go morgon!! Är väl inte själv den flitigaste bloggaren just nu och jag har varit en aning vissen men inget mer än lite feber och småsnorig alltså = ingen blogglust oxå.

Det var tur med skalpellen kunde gått riktigt illa det där, svårt att veta om den inte satt sej om den varit trubbig. Det hade kanske blivit värre men det får du aldrig veta hoppas jag för du gör väl inte om det:-).

Jag har oxå köpe en chilli och tyckte den såg lite hängig ut i bladen så fort jag kom hem så jag får se om den överlever nån vecka till.

Gillar inte att de ställa om klockan jag heller, för jag vaknar för tidigt givetvis. Nu skulla klockan snart varit 5 ju men är ju bara ynka 4:a sen är det fullmåne och det gör sitt, urk.

Jag undrar just varför jag inte heller skaffat ett nytt bibblan kort ist för att köpa en massa böcker som jag bara vill göra mej av med när jag läst dem. Får bege mej de få meterna jag har dit och fixa ett snart så jag får lite ny lektyr.

Dina burkar blir så tjusiga....har fortfarande inte testat men får väl göra det när jag flyttat, då kanske jag behöver lite snygga burkar.

Ha en bra dag och nu ska jag se om jag somnar om.

www.gottablandat.wordpress.com sa...

wow, sååååå cool buken med besticken blev!!! riktig vill-ha-faktor på den!!!

Monkan sa...

Vilket drama på biblioteket! Vad pysslade han med?? Tack för dina kommentarer och tips hos mig! Som både var hjälpsamma och fick räknaren att ticka iväg så att det åtminstone verkade som att jag haft många läsare! ;-) Fina "burk-vaser" har du pysslat till också. Ha en fin dag!

Elin sa...

Vad duktig du är! Burkarna är superfina!

Ladylox sa...

Ja här ser jag att det är en som pysslar i alla fall.=)

Smart idé det där med att göra decoupage på gamla konservburkar. Jag ska nog ta och sno den idéen, det var riktigt snyggt.

Nu är jag i alla fall tillbaka och pysslar och bloggar igen. Jag fick ju som sagt blodad tand av renovering men nu känner jag att det får banne mig vara nog nu.

Nu ska det börja pysslas!

//Marie