torsdag 5 november 2009

Kategori trådslöjd

Kursen är avslutad och här är nästa fantastiska ;-) skapelse som färdigställts. Eeeh, kanske inte just fantastisk men klart unik i alla fall :-) lagom ojämna... avstånd mellan pinnarna, som är lagom krokiga som resultat av att jag försökt korrigera pinnarna... Men den funkar i alla fall :-)

Trådslöjdsskål
Det här var nog den roligaste saken vi gjorde (fast de första momenten var knöliga) för allas skålar blev så olika. Stora, små, låga, höga. Bara svart tråd eller några varv med guld.

Jag valde att göra en liten skål som är tänkt för vitlök. Nu hade jag inte så mycket hemma så jag fotade den med schalottenlök i stället, för det är lättare att se hur skålen ser ut när det är nåt i den... Och så konservburken brevid för att jämföra storleken.

Trådslöjdsskål med schalottenlök
Ett projekt till är på gång, som jag inte hann klart med, och myyyycket metalltråd har inköps. Kan t.ex tänkas att det blir ett och annat julpyssel med tråd :-) Och nu tycker jag att den här lilla hobbyn är värd en egen kategori i bloggen så härmed är etiketten Trådslöjd skapad, och de tidigare inläggen ska få etiketten också (se länk i sidomenyn till mitt inlägg om hur man ändrar i etiketterna).

6 kommentarer:

Hannis sa...

Jag tycker nog att den är fantastisk!
Just för att den är hemmagjord.
Inte massproducerad,tänkt att bara sälja.
Sen tycker jag att den är fin.
Det är ju ett handarbete!

Jag är imponerad!!

Elin sa...

Jag tycker att korgen är jättefin! Det är nog bara du som ser alla skavanker. ;) Håller med ovanstående, det är ju ett hantverk och då ska det inte se perfekt ut!

Fröken Fräken sa...

Jag är helt urusel på trådslöjd. Jag kan inte ens få ihop en blompinne som ser ut som något! Så jag tycker att det är mycket imponerande att du får ihop en hel skål!!!För min del tycker jag att det är mycket trevligare om man ser spår av människa än spår av maskin i en sak.

Och nej, jag har varken bloggtorka eller är på rymmen eller har kliat sötaste jycken i stan på magen så mycket att jag fått kramp i armen. Nej, vanlig hederlig konferensresa! Med ett irriterande avslut - Arlanda gör verkligen inget för kreativiteten!

Rött kort för en för lång kommentar? Hur går sådant ihop? Delas inte sådant ut till tråkiga och intetsägande kommentarer? Det borde ju vara det naturliga?!

Än har jag inte lagt fingrarna på Lemarcs senaste, det får bli nästa inköp då. Så att man får inspiration till nästa projekt, som involverar lera. I mitt huvud kommer det att bli ett superlyckat pyssel, men erfarenheten säger att allt inte blir lika lyckat ute i verkligheten...

Lilja's Corner sa...

Skålen är ju jättefin! Dessutom tycker jag att trådslöjd ska vara lite ojämt :)
Det står "pobra" på mina zinkhus, och då jag googlade kom jag till en dansk adress, men webbsidan funkade inte. Men du kan ju testa, kanske du har bättre tur!

Vero sa...

Trådslöjd är något jag också vill prova på. Just att det blir verkligen originellt.

Kikar runt lite till när jag är här. =)

Trevlig kväll!

Fröken Pyssel sa...

Den är ju jättefin!!! Gud vad kul med en sån kurs!