torsdag 29 oktober 2009

Dvala

Går som i dvala. Årets tröttaste vecka är det nu efter tidsomställningen läste jag härom dagen. ÅH vad det stämmer in på mig. Har bara för mycket att göra både på jobbet och efter, har inget att blogga om, inte en sekund över till pyssel ju. Och så vintertid ovanpå det! Fast nu har jag plockat fram lite grejer som nog ska fixas till imorron

Måste berätta två saker.

Världens mest korkade grej, digitaltv-boxen. Till och med ännu mer korkad än energilampan! Ja, jag har blivit påtvingad digitaltv nu, den analoga ska upphöra i mitt hus. En korkad sak känner ju alla till, att man måste ha en box till varje tv, som om man förut skulle haft en antenn på taket för varje tv då eller??? Som tur är har jag bara en tv.

Det allra mest idiotkorkade (......... plats för svordom........) är att den inte förstår sig på tidsomställningen till vintertid. Den ställde om klockan automatiskt, inga problem, men det är vad den gjorde utöver det som är det sjuka. Den ändrade... tiden på alla mina inprogrammerade inspelningar!!! T.ex Äntligen Hemma och Idol som ju börjar kl 20 sina respektiva dagar, har boxen ändrat till kl 19. Heeeelt sjukt!

Den andra grejen är tvärt om, en glad sak. Tror jag träffat på världens bästa busschaufför, en närmare 60 (skulle jag tro) invandrarman. När jag väntade på bussen för att åka och träna ikväll stod en gammal gammal gumma vid hållplatsen och hon hade så krokig rygg att hon var liksom böjd framåt i 90 grader, stödd på en krycka, tittade rakt ner i marken. Men jag tyckte hon verkade ha koll, där går flera olika bussar förbi och när alla utom ett nummer hade passerat och nästa kom, den som jag skulle med, så stegade hon fram. Så fort busschauffören öppnat dörren så sa han till gumman "det här är buss 40", för han tänkte så klart att en person som tittar rakt ner i marken inte kan ha en aning om vad det står för nummer på bussen, högt där uppe. Hon klev på och skulle sätta sig på första sätet och chauffören sa till mig, som gick bakom, "kan du hjälpa med kryckan?". Men det behövdes inte alls, hon klarade sig helt galant. Han är min hjälte :-) Och när den gamla gumman klev av lite senare så önskade chauffören henne en trevlig kväll också, så klart. Han hade väl helst velat adoptera henne som mamma :-)

Höstbrickan har fått sällis av en gren, som jag tog in men inte vet riktigt vad jag ska göra av. Och lite lingonris också. Ähum, lilla chiliplantan på brickan har jag visst glömt att vattna... Hur kunde det hända? Jag har väl aaaaldrig tagit död på en blomma förut ;-)

Höst inne

7 kommentarer:

Hannis sa...

Men jag vet!
Varför ska klockorna vridas fram och tillbaka???
Vilket påhitt!

Pyssla, ja det går i snigeltempo här också.
Har fastnat i rensa ut stadiet och tömmer på saker som en besatt.

Tycker det är snyggt jag, med naturens saker(grenen)
Kanske ska ge sig ut en sväng och ta in lite natur.

Dahlarna sa...

Vilken fin höstbricka du har gjort!

Härligt med snälla & trevliga människor. När man jobbar med serviceyrken borde man ju egentligen alltid vara liks trevlig som "din" busschaufför! Tyvärr är man ju inte speciellt bortskämd med det. Jag skulle handla färg häromdagen & bad om hjälp. Gubben i affären var så himla Oserviceminded & han nästa idiotförklarade mig för att jag frågade vilken blanka färg som var bäst till trädet jag skulle måla. Synd- nu har de tappat oss son kunder i fortsättningen! Tänk om jag mött "fin" busschaufför där istället. Då hade jag nog köpt halva affären... :-)

oj vilket långt inlägg det blev. Hoppas att du får en riktigt skön helg. Kram!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

trevlig med så snälla människor det blkir mna glad av! ja nu när klockorna ställdes fram blev de så mööörkt direkt på em/kvällen!! vilken finhöstbricka du gjort. kraaaaaaaaaam!

Fröken Pyssel sa...

Vad roligt att du hittade in till mig :-) Spanar runt här på din blogg, vad mycket fina saker du gjort! Har själv tänkt att jag ska fixa till gamla tråkiga pärmryggar, kul att se dina!

Haha, här är en till blom-mördare :-S

sinnlighet sa...

Hej, ville lämna ett fotavtyck och inte bara en siffra i Din gästräknare. Jag hittade in till Dig genom Hannis blogg och stannade en bra stund. En riktigt mysig stämning och trevlig läsning! Yes, jag kommer tillbaka!

Agneta

Beata sa...

Värmer lite att höra om den snälla busschauffören.

Lilja's Corner sa...

Alla på vårt jobb var riktigt trötta förra veckan. Nog är det lustigt!
Vilken go busschaufför! Jag trodde att alla chaffisar humörtestas och så väljer man bara ut de suraste människorna som får bli busschaufförer ;)