lördag 10 oktober 2009

På rätt kurs + Anonym

Vill börja med att tacka Anonym för tipset om galltvål för att få bort lukten ur den fina gamla telådan/plåtlådan. Jag har galltvål (hemskt namn!) hemma så det ska jag testa.

Anonym. Jag har läst att en del stör sig på att många kikar in i bloggen utan att kommentera men jag tycker inte det gör så mycket. Så länge jag ser besöksräknaren snurrar på så vet jag ju att det är några som kikar in :-) men självklart är det kul med kommentarer!

Och det är lite spännande det här med Anonym. Är nån som brukar kika in utan att kommentera, men nu inte kunde hålla sig? Eller nån som bara råkade hamna här efter en sökning, vad sökte han/hon i så fall och blev han/hon nöjd med resultatet? Anonym är förmodligen en person som inte har bloggkonto, och ändå stannade upp och lämna en kommentar, trevligt.

Nu ska jag berätta vad jag gjort i veckan, jag har varit på kurs, trådslöjd/luffarslöjdskurs. Och det var så himlans kul! Dagen efter var jag lätt okoncentrerad på jobbet, kunde bara tänka på trådslöjden.

Vi fick lära oss om olika material och verktyg och så gjorde vi några små köksredskap, och då var det t.ex viktigt att välja rostfri tråd. Det är två kurstillfällen till så vi ska nog ge oss på lite större saker också.

Det första vi gjorde var en potatissticka, i form av en G-klav (hmm, ska det föreställa...). De två småsnurrarna ska egentligen sitta högre upp men jag skulle få lite hjälp av läraren hur man skulle göra de där småttiga och då startade han för långt ner på pinnen, i mitt tycke.
Potatissticka
Nästa var lite mer avancerad, en spiralvisp. Om det var svårt att böja och göra småöglorna på stickan så kan jag säga att det här var riktigt tufft, just att göra de små böjarna som runt skaftet och i änden. Den här tråden var riktigt tjock och hård.
Spiralvisp
Här är en liten jämförelse mot en "äkta" visp... Köpvisp alltså. Vi hade visst en annan metod/vinkel att gå över från vispdel till skaft, men andra köpvispar kanske ser ut mer som min? Den jag gjorde blev i alla fall klart större :-) Jag borde kanske testa den också, frågan är om det är bra eller dåligt för vispegenskapen att ha så mycket tråd på själva vispdelen.
Egen visp och köpt
Och sen gjorde vi en annan typ av visp, Notera den snygga böjen på skaftet :-) Det har jag på den stora vispen också fast det kanske inte syns lika tydligt.
Annan visp

8 kommentarer:

Mari sa...

God morgon!!

Du verkar vara på rätt kurs:-)
Talangen saknas visst inte, nu är det bara finliret kvar. Tänk va du ska pyssla sen. Julklappar kanske?

En sån visp du gjorde sist har jag nåt liknade och den är kanon, fast min är köpt.

Hoppas galltvålen funkar, verkar bra till mycket. Har aldrig testa den men det kanske är dax.

Är nog bara inspirationslös just nu för jobbet tar mycket energi och tiderna växlar nåt enormt. Fast jag är en sån människa som gillar det iofs och om de ringer kan jag ändra mina tider på gott och ont.

Verkar som jag får vara utan arbete idag.....gör inte ett dugg.

Nu ska jag ringa och se om det är lönt att ta sej för nåt eller om jag ska sitta här vid datorn och glo.

Ha det så gott!!

Hannis sa...

Du har ju talang!!
Hm...
Ser redan din lilla nätbutik framför mig med homemade luffarslöjd!
Roligt med såna kurser.
Finns alltid något nytt att lära.

Galltvål för att ta bort lukt var nytt för mig.
Kan ju vara bra att prova på mina kotavlor.
Dom stinker ladugård!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vad bra att du fick ett tips, hoppas det hjälper. ja visst e de tråkigt med folk som inte kommenterar . jag tycker att har man tid och läsa så har man äöven tid me dett snabbt hej att man varit här! ha en bra vecka!!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hej!

Får ju börja med att tacka för din snälla hälsning. Så roligt att du hittade till mig.

Skojigt med luffarslöjdskurs (vilket ord...). Vet inte om jag skulle ha tålamod till att hålla på med luffarslöjd. Jag har nämligen en tendens att bli smått irriterad när jag inte kan... :-)

En så fin hylla du visade tidningsutklipp på här nedan. Har sparat i min lilla inspirationsfolder. Hoppas det var okej. Och så måste jag ju också säga - vilka underbara gula träskor du har!!!

Hoppas du har haft en fin start på veckan!

pysselpralinen sa...

Kul kurs! Riktigt roligt när man får med sig resultatet hem direkt. Och vilken perfekt kombo - både snygga och praktiska saker!

Jag letade utan resultat efter en lagom tjock, lagom svart/grå och lagom mjuk ståltråd på Panduro i helgen. Det är så typiskt när man inte hittar materialet till ett pyssel som man har tänkt göra. Men jag ska leta vidare, skam den som ger sig!

Annars fortsätter målarverkstaden. Det är rätt kul att måla när det är enkelt och inte går åt skogen (vilket det ibland har en tendens att göra när jag sätter igång). Enda jobbiga är ju att man måste ha tålamod och vänta på att färgen ska torka också...

Var köpte du sprejlim till dina snygga tygklädda pärmar? Jag har nog inte sagt det, men jag gillade verkligen idén! Funderar på att testa under tiden som färgen ska torka...:-)

Pysselprinsessan sa...

Kul! Lät som en kurs i helt min stil! Snygga relutat oxå! Nu kan du vispa grädde för fulla muggar! Tror de måste ju vara de bästa viparna ever! ;D
Kramar

Anni sa...

Nu skriver jag här istället för i fotobloggen, känns som om det passar bättre. ;-)

Silverlera är underbart kul att arbeta med, men DYRT! Man blir fast direkt och vill bara ha mer och mer och mer.

Betong är också kul, men tungt ;-)

Luffarslöjd har jag aldrig provat, men skulle gärna göra - vet att det gick en kurs på SVT, har faktiskt för mig att jag spelade in den...

Elin sa...

Oj! Vad du är duktig! Det där såg väldigt avancerat ut. Men vad kul!