onsdag 19 augusti 2009

Marie Claire-pärmen

Nu har jag klistrat tyg på Marie Claire-pärmen också, alltså pärmen med utrivna sparade sidor från de gamla Marie Claire-tidningarna som jag fyndade på semestern. Och som sagt, fula kontorspärmar, så det behövs inget avancerat fix för att det ska bli en förbättring :-)

Klistra tyg på pärm
Pärm nummer två alltså, och den fick tyget Lilja (Village), jag tyckte det var ett passande tyg till en fransyska :-) Jag inser nu att båda pärmarna faktiskt fått tyg som jag haft på tygtavlan, inte från de bitar som suttit på tavlan utan från restbitar, ifall jag skulle få för mig att ge tavlan nån gammal klädsel nån gång. Nu blev det också rätt färg på etiketterna till respektive pärm...

Pärmar klädda med tyg
Här är lite inspirationsbilder, några smakprov ur pärmen (och alla bilder kan som alltid klickas upp i större format).

I rätt hus och rätt trappa skulle det vara fint att måla så här.

Målning på trappsteg
I rätt rum i rätt hus på rätt säng... Jag tyckte det här var lite häftigt, men nästa gång jag bläddrar i pärmen så kanske jag tycket nåt helt annat :-) Vi svenskar får väl ha lite bredare sängar, för "Säng" är nog lite fetare, tar mer plats än "Lit".

Sänggavel med bokstäver
Olika användningsområden för pappersspets, t.ex som fotohörn.

Pyssel av pappersspets
Konstnärligt decoupage som väl kan göras både med papper och tyg.

Kaffekoppar av decoupage
Pärlhyacinter! Och det fyndiga är att "pärlisarna" på tavlorna är gjorda av just pärlor, trädda på fil de fer, ståltråd (fast "fer" är väl järn iofs).

Pärlhyacint-tavlor
Tryckta bokstäver, enstaka och som hela ord.

Textat på byrå och böcker
Det här känns ju helfranskt, maximalt med cuisine, kök. En kökshandduk av äkta modell som blivit förvaringsfack, och min favoritbild, den kökshandduksmålade skänken.

Kökshandduksmönster målat på skänk

8 kommentarer:

Tidsmästarinnan sa...

Hej Monkan!
Oooo, jag vill pyssla nu!! Jag får nästan hjärtklappning, himmel vad fina pärmarna blev! Snyggt snyggt snyggt. Måste till Åhlens och spana in hösten också tror jag.

Jo jag är ju så himla intärnashonäll i mina kategorier vet du, DIY brukar engelsmännen säga, "do-it-yourself".
Och kampen mot furun pågår ständigt, he he!
Kram på dig!

Inspirera Mera sa...

Vad fint det blev när du klädde in pärmen i tyg.

Svar:
Tack! Hihi, ja om vi bygger hus kommer det bli många hemmabilder misstänker jag. Ha en trevlig helg, kram Sandra

Emm´s design sa...

Vilka ursnygga pärmar! Blir sugen på att göra om alla mina nu :-)
Tack för inspirationen!
//Erika

Helen sa...

Så snygga dina pärmaar har blivit!

TAck för din fina kommentar inne hos mig, jag blir så himla glad! Kul att du gilalr idén med Grattis-pappret, kan ju alterneras i oändlighet. Jag töänkte också på julkort idag; Gallerix i Uddevalla sålde ut allt till halva priset så jag köpte kort stommar och kuvert, röda!

Idag hade i alla fall Panduro i Uddevalla den nya katalogen och en hel del nyheter i affären också; inhandlade ett par stämplar!

Ha en skön fredag kväll!
Kram

Fröken Fräken sa...

Nämen, det där blir ju sommar på pärmen, med så fagra blomster! Hur får du till så att det inte blir knöligt på insidan av pärmryggen där det liksom är ett veck?? Som sagt, du får ta och sortera in alla mina tidningsutklipp i pärmar, det vore väl ett bra nästa pyssel?

Där sa du ett sant ord. Om jag börjar boxas för att bli av med uppdämda aggressioner så kan det ju bli avsevärda skador så att man inte kan pyssla!!! Och det vore ju ännu hemskare. Jag får fortsätta som tidigare, skriva arga lappar som jag lägger i en låda... Ja, nog är det väl lite tidigt att känna det som att man vill byta jobb efter tre veckors arbete? Hoppas att det blir bättre sedan!
Har ju en tripp till Örebro att se fram emot. Men så upptäckte jag att Pandurobutiken där i stan låg utanför själva centrum, då hinner jag aldrig dit ju...

Imorgon ska här sprayas. Och blekas med klorin! Håll tummarna att båda delarna går bra!

Frida sa...

Hej!
Jag har just inspirerats av dig att klä några pärmar med tyg hemma hos mig. Det blev riktigt bra!
Tack så mycket för tipset!

Katarina sa...

Så snygga pärmarna blev!

Borgmästaren sa...

Vilka fina pärmar. Provade på det en gång men det var bökigt och krångligt. Blev bra till slut men knappt värt jobbet. Blev nu ny-inspirerad av dig! God jul!