onsdag 5 augusti 2009

Uppgraderad te-låda

Dags för mitt första projekt med att stämpla bokstäver och då valde jag nåt... som inte går att göra, tydligen.

Te-lådan (som jag gjorde i november) fick sen en enfärgad ljusblå underdel men det kändes lite blekt mot den mönstrade överdelen så nu under semestern bestämde jag att gå ett steg längre, det behövdes nånting mer. Då kom jag på den briljanta :-) idén att testa mina bokstavsstämplar, inspirerad av alla fina saker som Fröken Fräken gjort med sina stämplar.

Iväg till Panduro och där fanns massa olika typer av stämpeldynor. Frågade en Expert vilken som var bäst för att stämpla på decoupage, svaret var... "ingen, det går inte". Hej hopp. Jag köpte i alla fall en dyna, en brun till reapriset åtta enkronor. Bra att ha ni vet :-)

Sen satt jag och tittade och vände och vred på stämpeldynan, och plötsligt kom svaret från Anden i Stämpeldynan. Lösa bitar! Sagt och gjort, jag började stämpla på en ny servett, och sen spraya med fixeringsspray, för den rackarns färgen är ju vattenlöslig så klart så decoupagelimmet skulle ju smeta ut alla bokstäverna.

Stämplat text
Penslade tunt med lim på lådan och duttade med en skumgummibit för att få fast textbitarna. Använde sen också skumgummi för att försiktigt dutta på lim som slutfinish. Påklistrat och klart. Kom på lite sent, efter fixeringen, att jag kunde ha haft nån ram runt texterna men det får bli på nästa låda ;-)

Klistrat på telådan
Fylld tepåslåda
Behöver man en tepåslåda? Näe :-) Men kul att göra, och man behöver inte längre leta fram rätt paket för att hitta det te man vill ha, eller så kan man vara lite crazy ;-) och skaka lådan så att det blir en överraskning vilket te man får. Ja andra tepåsar, vanligt svart te, funderar jag ju på att blanda huller om buller i en glasburk.

Te
Skumgummit jag använde till att dutta lack/lim med har jag klippt ur en badsvamp, oanvänd så klart... och det funkade också jättebra till att rengöra stämplarna. Det finns nåt speciellt medel för det i nån dyr lite flaska men nu kunde jag använda vanligt vatten. Enligt Panduro så är det träet i stämpel som är känsligt för vatten, man ska inte slänga ner hela stämpeln i diskbaljan... och det är därför specialmedlet finns. Men som sagt, lite badsvamp och vatten gick lysande.

4 kommentarer:

Hannis sa...

Är det något jag lärt mig efter att allt målande så är det att inte lyssna så mycket på dom i affären utan att prova mig fram!
Det funkar oftast=))
Konstigt det där.

Bra blev det!
Personligen är jag ju kär i pimpade lådor och anser att man inte kan få för mycket av det.

Förresten,det går framåt med virkningen!
Nu har jag tränat och tränat och tålamodet har blivit aningen bättre=))
Börjar få till något som faktiskt ser u som en mormorsruta!

Lilja's Corner sa...

Det är ju bra att veta, att stämplar och decoupage inte går ihop. Roligt att nån skriver om såna saker också :)

Jättefin låda blev det. Jag tycker absolut man behöver minst en telåda. Det är mycket roligare så!

Anonym sa...

Hittade hit via kommentarer hos mig - vad flitig och fiffig du är. Tack för all inspiration du sprider omkring dig.

Fröken Fräken sa...

Man ska inte lyssna för mycket på vad personal på Panduro och byggmarknader säger. Särskilt inte de sistnämnda. Allt som de inte tänkt på går inte att göra. Ibland är det knappt att man får köpa grejerna och testa om de bestämt sig för att de inte går att göra, hur man än försöker lirka och säga att man ju kan prova iaf. När jag var på Panduro i våras var det en tjej inne som stod och pratade med en expedit där om något slags tryck hon skulle göra på tyg (tror jag det var). Expediten avfärdade det hela hur köparen än försökte lirka. Till slut sa tjejen att om man nu kan skicka folk till månen så borde nog detta gå också. Personalen fnyste. Så jag kör på mitt motto; går det så går det!!

Stilig thelåda, och bra löst ändå, det som egentligen inte gick! ;-)Nu inväntar jag mer lådor, ja ett helt skafferi fyllt eftersom jag gissar att du fått blodad tand samt har en mängd servetter som bara väntar på att "decoipageas"..

Tack för beskrivningen på virkningen! Undras hur mycket mattrasor som går åt till en virkad matta (modell större..) Förmodligen mer än man tror.. här brukar man kunna köpa färdigklippta mattrasor på Kupan bl a, men man vill ju inte stå där med en halvfärdig matta i vitt och beige, och plötsligt finns bara gula mattrasor kvar. Får utforska min virknålssamling, har ärvt en massa från mormor. Fast jag får skaffa ett mindre virkprojekt tills vidare, en matta är nog svår att ta med på flyg, i fikaköer och på bussen. Jag får ju inte vara sämre än ditt ihärdiga virkande!!Kanske en korg? Eller ett kuddfodral? Fast det blir nog finare i stickat.