lördag 22 augusti 2009

Grattiskort o stämplar

75 år. Låter rätt häftigt tycker jag :-) 75 år, då måste man ju få ett lite speciellt grattiskort. Siffrorna är nån standardfont från Word som jag printat ut i stooor storlek, kalkerat av och fört över till kartongark.

75-årskort framsida
Upptill och nertill på "finpappret" är remsor klippt av "Grattis"-papper som jag gjort med några olika fonter i Word, och sen printat ut hela A4 av. Idén kommer från Helen, som har kortfixande lite som sin specialitet. Det finns ju färdiga papper och köpa också med God Jul t.ex men jag ska nog göra eget till jul också. Eeeh, JA det är fortfarande sommar men när Pandurokatalogen kommit ut så är det ju ofrånkomligt att börja tänka på julkorten.

'Grattis'-papper
Kortets insida.

75-årskort
Det är ju trevligt om var och en får skriva sitt namn själv, och jag är ju ändå helt kass på att texta... och för att slippa göra om hela kortet om det skulle gå åt skogen med nåt namn så får alla skriva på lösa lappar. Men det kan ju bli lite trångt att klistra fast alla, så de får hänga på snören inne i kortet.

Grattiskort namn på lösa lappar
För ett tag sen gjorde jag ju en jämförelse mellan stämplarna från Clas O och Granit och nu är det dags för Panduro. När jag gjorde etiketter till burkarna i skafferiet så använde jag bokstavsmall eftersom jag tyckte mina stämplar från "Clasan" var för stora, men så hittade jag en mindre modell på Panduro nu. Pappret brevid är från Clas Ohlson-stämplarna.

Stämplar från Panduro
Fördel, har å, ä, ö och siffror, nackdel, har bara stora bokstäver. Men det ser ju ut att vara samma font fast i mindre storlek, som ni kan se här, så man skulle ju med andra ord kunna mixa, och texta i "small caps".

Jämförelse Panduro mot Clas Ohlson
Här är ett "live exempel", etiketten Sy är gjord med Clas O och Marie Claire med Panduro. Granit-stämplarna är det tänkt att jag ska lämna tillbaks, nån måtta får det vara med prylar. Men... kvittot!!! Detta har aldrig hänt förut, kvittot är puts väck borta. Är det då meningen att jag ska behålla de stämplarna också?! Nä, jag måste leta vidare efter den lilla papperslappen. Exempel på hur det blir med de stämplarna kan ni se hos Fröken Fräken.

Exempel på text

9 kommentarer:

Hannis sa...

Vad smart med pringles!!
Nu fick jag en ursäkt att äta chips också!

Vilket fint kort!
Vad kul det måste vara att få kort med tanke och pysslande bakom.

Jag köpte ju Classes bokstavs-stans och stämplar för att stämpla i leran.
Tycker dom är bra.
Har ett problem dock.
När jag använder stansen till leran så fastnar det när jag ska dra upp den.
Har du något förslag på vad man kan göra?

Call design sa...

Hej och ett stort tack för att du hittade till min blogg!
Det gjorde ju så att jag fann din väldigt fina blogg, vilka roliga och häftiga grejer som du gör!
Kortet är ju underbart och pärmarna i förra inlägget skall jag också prova på att göra! Härligt att pyssla!

Lilja's Corner sa...

Vilken fin kort-idé! Kan hända att jag snor den ;)
Ifjol hann jag aldrig göra några julkort, så iår ska jag börja tidigt!

Helen sa...

Vilket fint kort du har gjort, tror att mottagaren blir väldigt glad!
Vilken smart idé att hänga namnlapparna i snören, det ska jag spara i idéarkivet!

Kul att du länkar till mig!

Helen sa...

Hej igen!
Min QuicKutz köpte jag på Creativica i Uddevalla, den kostade 750 kr och då ingick alfabetet. Tror att de har slutat göra dessa handtag men jag tror också att flera scrapbookingaffärer har kvar, kolla runt på nätet!

Rebecka sa...

Vad mycket fint du har gjort!Pärmarna var jätteläckra!
Ha det bra.
Kram Rebecka

pysselpralinen sa...

Kul med en liten jämförelse av stämplar! Jag köpte precis ett GRANIT-stämpel-set idag och längtar just nu efter att få stämpla loss rejält så fort jag kommer hem till mina pysselgrejer.

Just nu är det inte mycket pyssel på G, men då finns det desto mer tid till att hitta nya saker att handla. Tyg och band till exempel. I Stoff&Stils höst/vinterkatalog som jag fick hem i brevlådan häromdagen fanns det en hel del trevligheter. Och jag menar alla vet ju redan att jag är beroende. Det är ju ingen idé att mörka då!

Trallala...

Inspirera Mera sa...

Vilket fint kort du har gjort!

Svar: Hihi, ja det blev nog en överaskning för de flesta. Det är roligt att få lansera något helt nytt :) Kram Sandra

Fröken Fräken sa...

Men så skönt att någon annan har börjat tänka på julkorten före mig. Fast egentligen inte. Under semestern i somras så köpte jag ju stämplar på Panduros rea som jag tänkte använda till julkorten. Dessutom har jag loppisfyndat zinkhink som jag planerat att ställa julgranen i! Därmed icket sagt att jag längtar till julen, nej jag längtar efter mer sommar!
Hur som helst, nu kom jag bort från ämnet som var, vilket stiligt kort! Hur var festen? Kul idé det där med de lösa lapparna!

Vi börjar likna värsta konsumenttestarna. Bara det att vi testar en väldigt begränsad marknad; utbudet av stämlar ;-) Förmodligen ville du behålla stämplarna, och därför tappade du med vilje bort kvittot, undermedvetet!

Hur går det med spinnbevakningen? Min stora skräck är ju att olivträden, mina älsklingar, ska drabbas av någon skadeinsekt. Om något sådant hemskt skulle inträffa får jag ta ledigt från jobbet för att ta hand om dem (får övriga ledigt för vård av sjukt barn måste väl vård av sjukt träd också räknas!!)

När jag är arg så blir min handstil knappt läslig! Vilket ju kan vara en fördel om de skulle hamna i orätta händer...