söndag 4 januari 2009

En kopp från medeltida källarvalv och tygfynd

Innan jul såg jag ju en sån fin tekopp på Indiska, fast jag hade inte tänkt köpa några, jag tycker bara att den är fin att se på, man blir lite glad av de härliga färgerna. Men, så kom jag på bättre tankar :-) eller rättare sagt måste fixa ett litet problem, lite mobbing på jobbet! ;-) På jobbet dricker jag mitt morronte ur en termosmugg och som kollegan M påpekat flera gånger, den är ju verkligen hemsk att dricka ur! (Jag tror han menar att den är ful också... Och det är ju så sant.).

För att göra nåt åt saken så bestämde jag mig för att köpa den fina koppen från Indiska, bara en att ha på jobbet. Problemet var bara att Indiska inte ville att jag skulle köpa nån...? Jag tittade i tre butiker utan att hitta nån kopp! Fjärde affären var den i Gamla Stan, upp till inredningen på övervåningen men ingen kopp där heller. Men vad sjutton, man kan ju inte gå in på Indiska i Gamla Stan utan att gå ner i de mysiga gamla gamla källarvalven. Så ner i källaren, till möbelavdelningen, och där!!! Ja där långt ner i underjorden tronade de fina kopparna på ett bord!

Finfin tekopp
Igår skulle jag till Ohlssons Tyger för att hitta nåt "bra vitt tyg" till ett projekt och på vägen dit råkade jag passera Village. Ja alltså, man kan ju inte passera Village som väl alla vet :-)

Det är ju lite läskigt att gå in i en affär när det är rea, och kanske se reapriser på de saker man köpte dyrt innan jul. Men i stället hittade jag de här hjärtanstygerna, som jag inte såg till innan jul, de hade visst kommit i för sent, tur för mig för annars hade jag ju haft ännu svårare att bestämma mig för julgardin och duk då ju... Julen är över men jag kunde inte låta bli att köpa en bit av varje (halva priset!), förberedd till nästa jul :-) och sen hittade jag ett bra vitt tyg på Ohlssons till projektet, och de hade 25% rabatt på allt minsann!

Tygfynd
De hjärtiga tygerna blev kökshanddukar, inte världens bästa tyg till det men några tvättar så ska de nog funka sen, och jag lär ju hinna med bra många tvättar till nästa jul :-) Och skulle de bli väldigt bra så har jag en del tyg över så jag kan göra fler, eller nåt annat, för man måste ju alltid köpa lite extra :-)

Tyg blev kökshanddukar
Stadkanterna fick bli hängare.

Hängarna

9 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Nämen se dra på trissor, är du också på väg till Olssons för att hitta ett bra vitt tyg för pysselprojekt?! Har kommit på en grej jag vill göra men då måste jag ju åka in till stan imorgon...och man har ju blivit lite slö och bekväm här hemma. Så det verkar ganska jobbigt. Undras om de har öppet på Trettondagsafton för övrigt? Det är ju en sådan där ganska konstig högtidsdag som man inte vet vad som gäller.

Och självklart kan man inte bara gå förbi Village. Särskilt inte om man har ett Village att gå förbi! Vilket jag inte har, morr morr!!

Snyggt tyg! Det är frustrerande när man hittar snajsigt jultyg efter julen. Jag brukar bli snål och tänka att jag inte ska köpa det eftersom jag säkert har en heeeelt annan smak nästa jul när det är dags att använda det. Men istället brukar jag ångra mig grymt och göra tyget jag inte köpte till det mest fantastiska tyget i mannaminne i mina tankar..

Och du har väl inte missat att jag har köpt ett nytt härligt tygskåp? Med plats med mer än dubbelt så mycket tyg?!?!

Med färg och ljus genom vardagen sa...

Vilken bra oidé att använder stadkanterna för hängaren. Det blir ju ltie speciell. Hälsningar / ela

Pysselprinsessan sa...

Vilken tur att du gick ner! Den var ju jättefin, koppen!

Aha, hade de rea på de tyget nere hos er! Jag köpte en sådan kökshanduk (färdig *ler*) förra året och hade tänkt komplettera. Men här uppe fanns det då inte! :( Jaja, det skonar ju plånboken iaf! :)
Kramar

jennys hus sa...

vad mycket fint du köpt och sytt:-)
Koppen var jättefin....kan behövas en liten färgklick på jobbet när det känns lite tungt:-)

Tack snälla du för din fina kommentar inne hos mig..det värmer ska du veta:-)
Kram/jenny

Hannis sa...

Jag har letat efter vitt billigt tyg i en evighet!
Men icke sa Nicke...

Förstår att du inte kan motstå källarvalvet.
Det finns en del möbler där nere som jag skulle vilja ha.
Okej dom måste ju målas om förstås men ändå=))

Texta på tyg var ju kul och enkelt.Sen kan man ju göra hur mycket som helst!

By the way..
Nu borde du få tyst på kollegan.
Snygg kopp!

emmsan sa...

Du lyckas alltid fynda så mycket snyggt, tygerna var ju jättefina!!! Och jag vet precis vad du menar med att man INTE bara kan gå förbi Village...det är därför jag inte ens åker i närheten av Village för det tillåter inte min plånbok justnu!!!=)

Undra vad arbetskamraten säger nu på jobbet då du har köpt en sån fin kopp??;) Ha det bra, kramar emmsan

StrandviksVillan sa...

Visst är det där en "må-bra" kopp!

Fin idé att använda av stadkanten till hängare, det måste jag komma ihåg :)

Ha en fin dag! A-C

Fröken Fräken sa...

Jag vill bara meddela att efter vissa klagomål så finns det numera bilder på mitt nyt tygskåp på bloggen! Det var inte lätt att fota, men jojo, nu är de där!

dahlarna sa...

Jättefina tyger & vilken cool idé att göra hängare av stadkanterna! Fiffigt! Hoppas att du får en fortsatt bra vecka! KRAMISAR!