måndag 19 januari 2009

Randig matta, och sen då? Hjälp!

Jag skulle behöva lite råd! Min stackars toamatta måste gå i pension, den ser skruttig ut t.om direkt efter tvätt. Så hittade jag en jättefin (tycker jag, det är fritt fram för andra åsikter) randig på Åhléns och då är frågan, vad mer?

Så här ser det ut och så här kan det bli. (Hmmm, ja, det är ju inte så stort... så man får ju stå ute i hallen och fota...).

Idag, mörkblå matta, randigt duschdraperi med färgerna beige/ljusblå/mörkblå, beige (typ) o bruna handdukar.

Toan nu
Ett test med nya mattan och en liten handduk, badlakan ska jag inte köpa och gästhandduken ska bort eller försöka hitta en mörkbrun (tyvärr verkade den randiga inte finnas i storlek gästhandduk). Frågan är, matta o handduk + gamla duschdraperiet, matta o handduk o duschdraperi med nya ränderna, eller matta o nya duschdraperiet (och nuvarande liten gästhandduk eller t.ex mörkbrun)?

Toan sen kanske
Jag tycker att det känns lite färglöst nu när den glada röda julen är bortplockad, vad gör man då? Eeeh, sätter de vita (färglösa) ljuspåsarna i köksfönstret ;-) Och jo, det är en seglivad julstjärna i bortre änden, jag kunde inte låta bli att vattna den i veckan, men jag tror (hoppas!) att det var för sent, så att den kan ta och vissna ihop nu...

Ljuspåsar på plats
Orkidén har inte visat sig i bloggen på ett tag :-) Tredje knoppen har slagit ut och jag väntar (hoppas!) fortfarande på att det ska bli en fjärde blomma av "piggen" mellan blomma 2 och 3 (den bakre blomstängeln är alltså fusk, för den som inte hängt med i orkidén-som-blommar-om-sagan).

Status på orkidé
När man köper sport/träningskläder så har de ju oftast en hel telefonkatalog med lappar hängande på sig, lappar som förklarar vad det är för superdupermaxi-material och vad det har för dunderfunktion. Jag köpte lite nya träningsgrejer på rean nu och på en munkjacka satt en lapp med texten "har ingen annan funktion än att vara superskön". Full poäng för den!

10 kommentarer:

dahlarna sa...

Jag tycker att den nya randiga mattan & handduken är superfina! Gillar den randiga serien hos Åhléns! Eftersom du frågar om råd, så skulle jag välja ett enfärgat duschdraperi & randiga handdukar. Hoppas att du får en bra dag! Kram!

Millan sa...

Den randiga mattan var fin, om du vill ha randigt dusch draperi blir det säkert snyggt med bruna handdukar men de randiga handdukarna är med himla fräscha så....
Alla dessa val....

Ha det så bra!
kram

www.gottablandat.wordpress.com sa...

den nya randiga mattan var jättefin, blev en färgklick!!

Vera sa...

den randiga mattan var fin :)

Titti sa...

Så här skulle jag göra: Blå handdukar istället för brun/beige.
Byt toalock, gärna i trä eller vitt.
Om du har plats för en liten trähylla,lite marina prylar och ett doftljus.
Jag har sex ljuslyktor på min toa...
Mattan är jättefin...

Fröken Fräken sa...

Ojoj, det var mycket att ta ställning till! Spontant skulle jag välja att ha kvar den randiga badrumsmattan, den var ju ärtig!, ett vitt duschdraperi och vita handdukar. Eller blanda upp de bruna handdukarna med några vita. Vitt och turkos/blått tycker jag är helt rätt färger med tanke på kakel och golv iaf. Men jag är ju en sådan där mönsterallergiker som alltid väljer vitt.

Ja, det var ju det jag visste, att du har en ovanligt bra perceptionsförmåga! För jag tycker minsann också att brickan ser ut att vara mig mycket tillgiven! Nu har jag också fått upp en hylla till den i köket, där den kan stå och glänsa!! Detta är en mycket lycklig romans!! Okej, lite andra saker ska också upp på hyllan, jag håller på och flyttar runt och känner mig för just nu. Detta är inget man gör i en handvändning.

Jomenjo, en sådan kommentar låter misstänkt som att de försöker bli av med tyg innan de tvingas rea det ytterligare. Men det kan också röra sig om expediter som är trötta på folk som snålköper tyg och sedan kommer tillbaka och klaga på att en meter inte räcker till gardinlängder för fyra fönster. Ibland hör jag folk på tygaffärer fråga expediter hur stort ett normalstort fönster är... Ja, alla fönster är exakt lika i form och fason...

Jag håller tummarna för orkidén. Jag hoppas att mina vitlökar behagar att titta upp ur jorden snart. Nu står den krukan ju på snygghyllan, de bör väl växa så att det knakar?!?

Så nu är frågan, ligga i soffan eller sy lite kuddar av en loppisfyndad gardin?!

Designe sa...

Så fin orkidé och underbara ljuspåsar! Har du virkat spetsen själv?
Kram :)

pysselpralinen sa...

Heej! Gud vad länge sen, jag har tänkt på att det var evigheter sen jag skrev här. Jag har nog legat ganska lågt överhuvudtaget med kommentarer ett tag, men nu börjar jag vakna till igen. =)

Visst var det Ljungkvists garn jag besökte. =) Fick tips av en kollega. Söt butik.
Jag fick också tips om en virkskola på nätet av en bloggare och den var himla bra, nu fattar jag vad jag gjorde för fel första dagen jag testade. Nu fick jag det att se ut som jag ville.

Kul att hitta gamla barndomskreationer! =) Fast kanske hade man inte riktigt samma smak då som nu. Jag minns min extrem-mönstrade t-shirt som jag syddde i 3:an. Den kanske jag inte kommer ha på mig igen...

Fin ny matta! Härligt att få in lite nytt i lägenheten! Vårfixa lite.

Designe sa...

Hej du och tack för dina svar! :) Jag har ingen brodyrmaskin tyvärr..så jag broderar för hand men det är ju kul så det är helt okej! Har sytt mina ljuspåsar ur huvet bara...har inte haft nåt att gå efter utan bara "gjorde" :)
Och ..japp, jag har två bloggar..lr egentligen tre för jag har ju en "gammal" blogg oxå, min första som fortfarande finns kvar på blogg.se! Jasså du jobbar nära mässan?..förstår om man blir nyfiken då! Kram :)

Mari sa...

Snyggt med den randiga mattan, en enfärgat draperi kanske? Köper man en sak följer oftast fler tyvärr.

Randiga handdukar är ju snyggt.

Oj, vad din orkidee trivs, lyckliga du.....superfin!

Ha det bäst!!