lördag 17 januari 2009

Några fjuttiga ljuspåsar!

Oh, nu har jag lärt mig att inte skriva om saker som inte är klara för man vet ju aldrig vad som händer på vägen... Websidefixet (ja igår igen), klart att man ska hjälpa till med det när man får chansen, det var superkul! Snedklippet, förväntar jag mig som sagt inte i en tygaffär, hade varit bra om jag upptäckt det innan jag klippt till tyget... Och sen behövde jag öka på den breda spetsen för att få den att räcka till. Jisses vad galet det kändes, som att virka med sytråd, och så virkar jag visst lösare nu än då...

Den som trodde att det skulle bli nåt jättespännande blir nog besviken nu:

Ljuspåsar dag
Ljuspåsar med inspiration från Allers julbilaga, man sätter i en glasburk med ett värmeljus. När jag skulle börja plocka undan Julen så hittade jag den där påsen med massa virkat igen och tänkte att julen är över men det är ju i alla fall vinter så det kan väl vara "tillåtet" att göra några ljuspåsar. Men sen höll det ju nästan på att bli vår innan de blev klara ;-) Till nästa jul (jodå, här planeras!) ska jag sy hyacintpåsar av hjärtanstyget som blev över efter kökshanddukarna. (Påsen till vänster ovan ser lite röd ut pga ljuset som brinner i).

Ljuspåsar kväll
Apropå snedklippt, på Village var jag beredd, "jag lägger till lite extra" översätts helt klart "jag kan inte klippa rakt"...

Undrar om jag kan sälja min uppfinning för att klippa tyg rakt, jag har en suuuperlång "linjal" (2 meter?) gjord av wellpapp :-) som jag skurit av nån kartong nån gång. Funkar suveränt, bara man använder rätt sida, den som jag ritat pilen mot :-) Sen vika ihop och ha i städskåpet när den inte används.

Bra hjälpreda, linjal av wellpap :-)

10 kommentarer:

Mari sa...

Gud så mysiga.....vilket pyssel och syssel.

Village kan inte klippa rakt så var det här med för dottern, tur att hon fick 40 cm x-tra. Bättre lära tjejerna klippa rakt än att behöva ge x-tra varje gång.

Smart uppfinning den ska jag genast kopiera. Blir skogstokig jämt när jag köpt tyg.

Så bra framförhålling du har.....nästa jul, hahahaha.


Kram och ha en bra helg!!

svartataket sa...

jo skriv om det som inte är klart också..det blir spännande då..
Ja jag fivk också sneklippt sist så tom Maken regerade när han gick förbi när jag skulle jämna till det!! men det var klippt av en kille också..hahahaha
Dom blev jättefina ju!

Jo sa...

Visst blir man irriterad när de klipper fel. Tacka vet jag IKEA, där man får klippa själv. om det har varit en riktig sne´klippare före en på balen, så klipper jag helt sonika "rent" innan jag klipper mitt tygstycke. Det är ju trist att behöva betala för tyg som man inte kan använda!

Vilka söta ljuspåsar du har gjort! Har du alltså virkat spetsen själv? Imponerad!!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

näää va mysiga! såna ha rjag aldrig sett innan!!!

Fröken Fräken sa...

Tja, jag brukar ju liksom följa trådriktningen när jag klipper rakt. Och är det ett tyg där man inte kan följa den, vissa tyger är ju så tunna, då låter jag helt enkelt bli att köpa det! Sedan finns ju grupp nr 3, de tyger som har mönster som inte har trådraka, vilket vi ju diskuterat förr. Till dessa hör Gudrun Sjödéns och även Village´ tyger (så där kan jag i viss mån förstå om det är joxigt för de i butiken att klippa rakt!) Då får man experimentera sig fram. Det är bra att ha ett stykjärn till handa, jag nålar aldrig utan stryker vikningar och dylikt.

Jaså, har de INTE börjat med halva reapriset på rean på Åhlens i Sthlom? Det hade de iaf gjort här igår. Jag som skulle åka DIREKT hem från jobbet. Moahahaha! Då blev det randigt tyg för 25 kr/m och grått linnetyg för 37 kr/m. (och lite andra småsaker men det talar jag tyst om)
Det såg nu ut som byxor eftersom de låg lite på snedden på bilden. Och det är väl bra att jag har gott om fantasi och tilltro till att du minsann kan sy vad som helst?! Ljuspåsar är fint, men jag som är så rädd för att saker ska börja brinna vågar mig inte på det. Fastän jag ju vet att man har en glasburk innuti!

Nejdå, ingen hylla från Jysk. Jag har inhandlat en helt vanlig limträskiva, modell längre, och återanvänt konsoler som tidigare köpts på Ikea. Målningsstafetten går således vidare!

HTML känns som matte för mig. Och matte, som vi alla vet, är en religion, antingen så tror man på det eller så gör man det inte. Myntat av den allvetande Kalle i Kalle och Hobbe. Och jag tror inte på det!

Nu ska jag partaja vidare. Och med det menar jag att jag ska gå till tvättstugan och se vad min hyresvärd kan ha hittat på för att göra min tvättning så komplicerad som möjligt den här gången. Rock on!

jennys hus sa...

Vad fina de blev och vilket mysigt sken när de lyser:-)
Kram/jenny

Hannis sa...

Kan tala om för damen att jag känner mig rysligt hotad på loppisfronten av alla som helt plötsligt insett att det är ett billigt (och Miljövänligt)alternativ!!
Kanske lite trend också...
Jag rustar mig med vassa armbågar och diverse skydd,för den här kampen ska jag vinna!!!
Hehe,skämt och sido:
Det märks faktiskt en skillnad och det är att priserna har börjat stiga.
Dom som driver loppisarna har ju fattat vad som händer så...

Inge svårt alls att måla krussidullramarna.
Köp en rund pensel bara,blir perfekt(eller spraya dom)

Fina,fina,fina ljuspåsar!!!
Precis i min smak.
Varför vänta till jul??
Jag syr såna av gammla lakan som jag har framme nästan året om=))
Men det är ju bra med framförhållning också!

Designtjejen sa...

Gud vad fina! Jag har sett liknande tidigare och jag tycker det är jätte fint! Vilket dunder bra tips!! Jätte fint.. det måste jag göra!
Massa månadagskramar

Birgitte sa...

Oj vilka pysselgrejor du har. Hoppas jag kan få använda lite av dina tips. Tack för hjälpen med min sida

Ladylox sa...

De här ljuspåsarna var ju supersnygga! Funderar på om jag inte har Allers julmagasin från förra året liggandes någonstans. Kul idé, ska nog prova på det.

Som sagt, ljuspåsarna behöver ju faktiskt inte bara vara framme till jul, de kan ju lika gärna vara runt en vas med fina blommor på sommaren...