onsdag 7 januari 2009

Jag som skulle visa en grej!

Åååååh, det går inte att överföra bilder idag, jag som skulle visa en grej, och det handlar om just bilder, bildbehandling, och som hänger ihop med ett pågående projekt, men då går det ju inte att göra som det var tänkt! Inte det minsta lilla lilla. Snyft!

Det är faktiskt värre än så ser jag nu, det är t.om problem att se bilder som redan ligger i publicerade blogginlägg! Jag brukar vara "duktig" och så gott som alltid skriva in en text i "alt"-parametern i bildernas HTML-kod (om det är nån som har inställt i sin webläsare att de inte vill ladda in/se bilder, som om nu nån skulle ha sån inställning...). Men nu ser jag nyttan med det för nu när jag tittar på gamla inlägg... så ser jag i stället för bilder i många fall bara de texterna! Och där jag slarvat med "alt"-info är det bara vitt vitt vitt. Fördelen med att ha lagt in text är att då syns det i alla fall spår av en bild och man kan högerklicka och välja "Hämta bild" och då kommer den normalt upp.

Så, jag kan inte ladda upp bilder och alltså inte visa en liten upptäckt (som är ny för mig i alla fall), istället får ni titta på lite bilder som jag visat i min andra blogg, Fotobunten.


Tisdagstema "julpynt"
Julpynt i vitt

FredagsFärger med tema "gul och grön"
Gröngult frukt o grönt

Fredagsfärger "grön och vit"
Lime

Bara en bild, inget tema, Karlbergskanalen/Karlbergssjön i Stockholm, på nyårsdagen. Bild tagen med stelfrusna fingrar blåare än vattnet, snarare svarta som grenarna... trots vantar på.
Karlbergssjön

Då ska det bli intressant att se om det går att publicera... och om nån av bilderna syns... Knappen "lägg till bild" funkar inte ens längre, de här bilderna har jag ju lagt till genom att kopiera HTML från inläggen i Fotobunten.

4 kommentarer:

Mari sa...

Snygga bilder och det funkar utmärkt...då är det inte bara blogg.se som har problem ibland.
Skönt att höra för ett tag höll man på att få hyrbis på det, bara strul.

Kram och ha en goer dag!

purplerain sa...

Me like!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

jättefina bilder!! citroner och lime är så "fotogenicka" blir alltid cooola på bild.
god fortsättning på det nya året!!

Fröken Fräken sa...

Jaså, jag såg att det var något krångel igår, men jag trodde som vanligt att felet låg hos mig. Min dator är inte alltid riktigt kompatibel med vad jag vill att den ska göra.

Det var ju säkrast att visa upp tygskåpet, man riskerade ju att få en uppsträckning annars! Ska försöka fotografera av skåpet och dess innehåll till helgen. Det ska piffas och puffas lite. Och så har det råkats köpas fem meter tyg till på Jysk som nogsamt ska vikas in.

Den där pennan är det en tuschspets på den eller en metallspets a la resorvarpenna? Det är det sistnämnda som jag letar efter eftersom tuschpennor så lätt blir alldeles fnasiga. Jobbresa till Stockholm ser i februari igen (först!!) men det vankas kanske en lång Stockholmsvistelse till sommaren eftersom jag kan kåna lägenhet gratis!