lördag 24 januari 2009

Nej IKEA, inte telåda, t-låda!

I torsdags blev det ett litet IKEA-besök efter jobbet. Ett sånt där snabb-besök som jag gjort tidigare, men den här gången tog det lite längre tid för jag fastnade på köksavdelningen där jag vände och vred på dessa... te-lådor? Ja IKEA har i alla fall fotat lådan fullproppad med te-påsar. Men de har fel!!! Det är inte en te-låda utan en t-låda!!!

Te-låda enligt IKEA
Alltså... en trådrulle-låda! Så klart! Och mina trådrullar är snälla filurer som gärna delar med sig av sina bra idéer till andra arter i syskåpslådan så tre köpte jag, det skulle enligt måtten på min lapp funka. Jo, för det stod ju på komihåglappen, syskåpslåde-fix, men jag trodde ju inte att jag skulle hitta nåt...

Tråd-låda enligt mig Så från den här ordningen, joooo, det är faktiskt en ordning, allt ligger på bestämda platser och i bestämda... påsar. Hmmm, och en gammal citronlaktriskartong (återvinning!).

Syskåpslåda före
Till detta, en syskåpslåde make-over. Och alla filmrulleburkarna inne i vänstra hörnet i lådan...? (De stod där förut också men på före-bilden var inte lådan så mycket utdragen så de syntes). Man kan säga att liksom fotade en hel del även före digitaltiden... alltid kamera i handväskan :-) Och filmburkarna är (inte så vackra... men) perfekta för knappar!

Syskåpslåda efter
Oj, tittar man noga så ser man att... i lådan längst till vänster ligger lite nya IKEA-trådrullar... Jag var inte säker på om jag hade tillräckligt med vit tråd hemma (men det hade jag ju så klart), och så hade de bara mix-pack/4-pack vad jag kunde se, så nu måste jag verkligen se till att göra av med lite tråd!

En del saker slängdes (puh!) och tre påsar (kardborre, resår och vlieselin) fick flytta till tygskåpet under, in i en stor kartong med mönster, blixtlås etc, och nästa steg är väl en liten rensning där bland tygerna, men det kräver rejält med mental förberdelse.

13 kommentarer:

Helen sa...

Smarta lådor, borde kunna användas till lite av varje!
Ha en trevlig helg!

Lilla jag sa...

Smart! Jag kanske härmas lite :)

Linda P sa...

Utnärkt! Utmärkt TTTTTTänkt, I say! :) KRAM

Mari sa...

Vilka smarta lådor, får nog bli svängen till IKEA när jag hinner. Skulle oxå behöva "piffa" till bland mina rullar.

Har ju varit ganska lugn nu med mina IKEA besök.

Ha en go söndag och kram!

Fröken Fräken sa...

Ännu en ny(?) Ikeaprodukt som jag uppenbarligen har missat. Mina mängder med trådrullar härbärgar i en omklädd skolåda, huller om bullar men jag är djupt imponerad över att jag lyckas ha dem på samma ställe åtminstone! Börjar ju bli riktig militärisk ordning där i tyglådorna. Och jag bara säger, ta det mycket varligt bland tygrensningen. Det kan annars uppstå smärtsamma ångerkänslor...

Hm Ikeas trådrullar var för övrigt mycket bättre kvalité på då de såldes styckvis. Och nu har jag ju mängder med beige tråd som jag inte vet vad jag ska ha till... jag har börjat att nästan enbart sy med vitt eller svart - men å andra sidan är det ju inte konstig med den begränsade färgskala som råder här hemma.

Idag är det segt...så seeegt... jag har massor av planer, men jag lyckas inte riktigt ta mig från soffan. Men å andra sidan var det action värre här igår kväll med en herr Fräken som tappade en plomb när det åts lakrits. Jag kan säga, att på lördag kväll, då finns ingen jourhavande tandläkare att få tag i!...

Jo sa...

Åh, åh, åh! Jag måste åka till Ikea! Jag har ju letat efter en bra te-låda hur länge som helst! OCH en bra t-låda! hurra, tack för tipset!! :D

Dahlarnas Fotoblogg sa...

Wow vilket bra tips! Tackar & bockar för det! Mina trådrullar & sysaker ligger verkligen huller om buller & jag blir "galen" varje gång jag ska hitta något! Måste verkligen ta mig till IKEA! KRAM!

emmsan sa...

Vilka smarta lådor du handlat, ser ju vem som helst att det inte är te-lådor utan T-lådor;) Vilken grym ordning du har, får ågren bara jag tänker på mina lådor...!!! Ha nu en skön vecka gumman, kramar emmsan

Lilja's Corner sa...

Ingen dum låda det där! Och va fint det blev i stora lådan.

Jag hittade din blogg via Fröken P:s. Tack för photoshoptipset längre ner i bloggen, den funktionen visste jag inte om!

pysselpralinen sa...

Lysande idé!
Jag som till och med stått och tittat på de där lådorna men tänkt att "nej, jag vill inte ha mer plast i mitt kök, nu ska det va snygga te-lådor" och hela tiden så var det egentligen T-lådor! Ha, så perfekt. Jag ser nu genast framför mig vilken fin ordning jag skulle kunna ha på mina band som ligger huller om buller inklämda i någon låda. Dags att skaffa "the T-box".
=)

Om IKEA bara visste vad vi hjälper dem i marknadsföringen...

Grått är inte flott och nu har jag liksom tröttnat. Jag önskar att jag hade tillhört den klan av människor som flydde till solen under julen för då hade man i alla fall haft både solbränna och några härliga minnen att njuta av när man slog skallen i det grå.

Lilja's Corner sa...

Ja, photoshop kan va rätt knepigt och jag måste erkänna att jag oftast inte orkar redigera mina foton... Men det är intressant då man är på det humöret :)

Malin sa...

Smart! Såna ska jag ha till mina scrapbookingprylar:)

Gabriella sa...

Uuuunderbart!!! Jag har själv hållit utkik efter tepåselådor men inte trott att det fanns på IKEA! Har långt dit, men nästa gång så ska det inhandlas minsann! Och inte bara till tepåsar utan det kanske blir ngr fler för att hålla ordning på lite annat som trådrullar... ;) Tack för att du lägger ut tips! /Gabriella

Ps Du skrev någonstans att du gärna ville ha kommentarer och blogglänkar. Jag är ny på det här, men vill du kika in så välkommen! :)