tisdag 13 januari 2009

Det går trögt

Varje dag tänker jag att idag så ska jag bli klar med mitt Vita projekt. Men, så händer det... Jag hamnar vid fel maskin, datorn istället för symaskinen. Och det är inte för bloggande heller, har knappt kikat på en blogg och än mindre skrivit här, så jag måste väl i alla fall lägga in ett livstecken...

Det som händer är att en person har lovat en annan person att uppdatera en websida för en förening. Men hon kan inget om web... Är expert på bild, layout etc men det är ju en helt annan sak. Hon använder Dreamweaver, är nog smidigt men hon vet ju inte var hon ska ändra och hur. Så jag försöker assistera men ser ju inte hennes skärm och har inte en aaaning om hur Dreamweaver ser ut eller funkar, men jag kan gissa. Så jag kollar websidan och HTML-koden och vartefter hon ändrar i "DW" försöker jag guida, via MSN. Det går lysande, men trögt, när jag ska förklara på vägen. Men bra blir det :-) Jag är ju liksom inte nån expert... Än ;-) Jag läst ut den extremt braiga boken "HTML och CSS-boken", så jag förstår ju vad det står i alla fall, och sen är det "bara" att analysera :-)

Tredje kvällen i rad nu, men det var ju bara "en fråga", som sen utvecklade sig till en helkväll. Igen. Och det är ju så himlans kul! Och nu har jag full koll på hur sidan är uppbyggd, ett väldigt bra läroexempel faktiskt. Och så har ju personen i andra änden nog lärt sig en hel del på köpet.

Jag har i alla fall kommit en bit på väg med det Vita, en är klar och nu är jag på nästa och inser att, suck, hon i tygaffärn hade ju inte klippt rakt så jag kommer att få ansa de här "raka" (lätt svängda) bitarna. Men det bör funka, jag har rejält med marginal. Och när jag tog den här bilden så fick jag en snilleblixt! Jag ska köpa ett nytt måttband! 1 cm och 2 cm är nästan totalt utraderade i båda ändar, har varit i flera år, och nu ser jag ju att vissa andra är rätt klena också... Klart det finns nya, hela, fungerande att köpa, varför har jag inte kommit på det tidigare?!

Tyg tillklippt

5 kommentarer:

Mari sa...

Såg inlägget du gjort innan och avundas dej som är så duktig i photoshop. Jag kan inte ett dugg knappt fast jag hinner aldrig sitta tycker jag med det. Kan göra en ram men ibland blir det olika stor beroende på hur stort fotot är...vet att man kan göra nåt åt det men undersökt hur. Funderar på att köpa en bok, vet du någon enkel och bra?

Klippa rakt.....finns det någon som kan det är man köper tyg skulle jag bli mäkta förvånad...dotterns tyg från Village var en katastrof.....

Undrar nu vad du håller på med för projekt, nyfiken i en strut.

Håller på att lära mej min nya kamera men inte hunnit så långt ännu.
Får väl gå fotokurs och photoshopkurs så trög känner jag mej just nu....blääääää!

Kram och ha en bra tisdag!!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vad är det för vitt projekt??? kram

Fröken Fräken sa...

Jag kan inget om det tekniska bakom en sida, jag är mer inriktad på att fiffa till det som står där. Visst, det ingick visst sådant dära HTML:ande i min utbildning men sådant viftade jag förbi. Jag hade nog fullt upp med att ägna mig åt det sociala samspelet mellan mina kurskollegor ;-)

Här får man allt lägga på vita lager på sina målningsprojekt vareviga kväll, så att de blir klara någon gång och så att penseln inte torkar ihop. Snart kanske kökspallen är färdigmålad. Ek kan synas igenom väldigt många lager färg...

Två nya tygfynd!!!! Allt för att de övriga tygerna inte ska känna sig ensamma. Jag svär, i helgen lät det ju som om tygerna grät av ensamhet inne i det nya skåpet. SÅ nu har det blivit en fem meters bunt från Jysk, och så dagens tvååenhalvmeters fynd för en hundring (stuv vars ordinarie meterpris var 399 kr!). Nu känns det lite bättre för samtliga inblandade. Vad månde det bliva av ditt vita projekt då? Byxor?

Fröken Fräken sa...

Alert alert!! Tygskåpets insida nu på bloggen!!

emmsan sa...

Jag fattar inte hus du fattar alla dessa koder, du e så duktig du gumsan;)
Det där med att klippa raka tyger är det nog ingen i nån tygaffär, jag lyckas alltid få med mej sneklippta tyger hem. Dom har nog för bråttom!!!

Nu får du snart visa vad det är för vitt projekt du håller på med, blir ju JÄTTEnyfiken...!??Ha en trevlig helg, kramar emmsan