onsdag 3 december 2008

Farinmysteriet löst och en tom glasmojäng...

Nu har jag kommit på vad felet var med farinsockret, felet var att det var Farinsocker... Idag när jag skulle handla fanns nämligen två sorter, Den Som Blev en Klump och Den i Kartongen, och dessa går under namnen Farinsocker och Brun Farin Strö. Och... ja det sistnämnda är lika mysko som det låter... Särskrivningen av orden fick mig att läsa innehållsförteckningen: Socker, maltodextrin från potatis (för att förhindra klumpning!), rörsocker. Och ingredienser brukar väl (ska väl) stå i storleksordning...

Men ok, det är ju Brun Farin Strö som jag använt tidigare och det brukar bli jättegott, men helt klart ska jag göra ett djupgående smaktest, blindtest kanske rentav, för att avgöra vilken sort som i framtiden ska få den äran att bo i mitt skafferi. Det står att man kan ha Farinsockret (det äkta) i kylen för att förhindra klumpning. Hmmm, det här får mig också att tänka på skillnaden mellan Vaniljsocker och Vannilinsocker. Jag brukar köpa Vannilin, billigt och gott, men senast ville jag lyxa till det lite och köpte Vaniljsocker, fy sjutton vad det luktade illa!

Farinsocker kontra Brun Farin Strö
Nu när duk- och gardinproblemet i köket är löst så går fixandet vidare till ett annat fönster. Jag har tömt ut de japanska lyktorna från glasmojängen eftersom de ju var superhöstiga med sin orange färg, men vad ska jag nu ha i mojängen? Trevliga Tips motTages Tacksamt :-) Jag har ju lite funderingar men jag tänkte

Glasmojäng, att fylla med...?

9 kommentarer:

Hannis sa...

Jag har aldrig tänkt på att det är sån skillnad på produkterna.
Måste ju nästan börja kolla.

Hörru,fyll glasburken med vackra julkulor vet ja.
Eller en ljusslinga..
Nej,det kanske blir för mycket bredvid den andra.

Du har nåt hos mig!
För att du alltid får mig att skratta med dina kommentarer,bjuder på dig själv,är påhittig och kreativ!

Helen sa...

Jag håller med Hannis, fyll den med fina julkulor, en ljusslinga och kanske nåt fint band!

Zizzi sa...

Fyll upp den med polkagrisar och sätt ett fint band runt! Eller sätt lite juliga grenar i.
Kram cissi

Sofia sa...

Jag måste hålla med föregående med att säga julpumlor, julslingor eller varför inte apelsiner? Både gott och snyggt i juletid! :)

www.gottablandat.wordpress.com sa...

oj att det var sån skilnad på dom! FINT du pyntat med den lysande granen!!

Fröken Fräken sa...

Om du vill köra vidare på naturtemat, så kottar av något slag? Grankvistar? Eller massor av björkkvistar tätt tillsammans? Fusksnö med tex en stjärna eller pumla i? Vatten med flytande glasbubblor i? Ett klotjus?

Ja, jag gillar ju nästan hyacinter mest innan de börjar blomma, eftersom jag är helförtjust i den gröna bladfärgen. Så jag behåller ju dem även när blomningen är över och klipper bort blomman. Måste skaffa fler hyacinter!!

Det verkar som om det inte är någon bihåleproblematik denna gång, fast det törs man ju knappt skriva, för då drabbas man väl av det också.. och så känner jag mig lite piggare, så förhoppningsvis kommer jag mig till Malmö. Det får väl vara någon ände på allt som jag drabbas av så fort jag ska försöka lämna stan ett tag...

Och nu snöar det igen!... Tur att man stannar inomhus hela dagen..

emmsan sa...

Ja du, du får testa dej fram med sockret...för mej låter allt likadant!?;)
Kanske kan ha lite snygga julgranskulor i glasburkarna, eller mossa och någon söt liten tomte (från Cult kanske??;)) Men du har säkert kommit på något jättebra att ha i dom redan...!!!
Ha en skön kväll, kramar emmsan

AnnaKK sa...

Jag följer med spänning de fortsatta invecklingarna i farinsockermysteriet! ;-)

Du har vunnit ett julkort i kal-ändern! :-)

Isabell sa...

Håller med tidigare talare, vackra julkulor eller varför inte fylla med tallris och ett par avskurna amaryllis?

Hade verkligen ingen aning om att det var sån skillnad på socker och socker...det måste jag lägga på minnet.