torsdag 25 december 2008

Julkortet och testat tacokrydda

Så här började det. Fram med ett virrvarr av material och verktyg, vrida och vända, stirra på materialet... ("Tala till mig!") Vecka, stansa, stämpla, testa, stirra lite till...

JulpysselröraSen så växer till slut en liten idé fram och en framsida blir till.

Framsida julkortMen insidan... blev helt annorlunda, kändes inte bra alls, total obalans. Och så detta hemska med textandet... Tack o lov för nyinköpt "god jul"-stämpel i alla fall. Hmmm, kan vara värt ett försök... Fick just en toppenidé... Jag skulle kunna skriva till Panduros utvecklingsavdelning... och be att de producerar en stämpel för "önskar Monika" också till nästa år! :-))

Insida julkort, första försöketJusterar "prototypen" lite och bestämmer att nu får det vara nog! Så här blev det, och jag använde bara glitterlim lite diskret :-) till att fästa snöstjärnorna. Julkulorna (ska det föreställa...) på framsidan och julhälsningen på insidan är fästa med häftkuddar för lite "3-D effekt"). Och jag har lovat mig själv att nästa år ska jag använda klart färre delar!

(Det ser lite flammigt o konstigt ut här i bloggen, det funkar bättre om man klickar upp bilden i större format).

Insida julkort, slutlig version
Tacokryddatest

Som lite motvikt till all julmat :-) Här kommer ett litet test av en tacokrydda. När ÖB öppnade här i närheten under hösten så hade de den här tacokryddan till bra pris och jag tänkte att det kunde vara värt att testa.

I vanliga fall kör jag med "den gula" (heter väl Old el Paso?) som jag tycker är jättegod men gillar däremot inte "den röda" (Santa Maria?), fast jag har bara testat den en gång... men den smakade citron, då för mååååånga år sen i alla fall. Den här från Kryddhuset smakade helt annorlunda, helt ok, men mycket mer spiskumminsmak så den skulle nog passa ännu bättre till fajitas.

Tacokrydda från Kryddhuset
Utseendemässigt märks ingen skillnad i alla fall :-))

Taco, mums!

5 kommentarer:

Mari sa...

Ursnygga julkort, inte för "mycket" av det goda.

Taco är inte min favorit längre precis så jag har ingen koll på kryddor o sånt. Har nog förätit mej en gång i tiden.

Nu ska jag börja göra mej i ordning snart för det vankas jobb idag igen. Jobbade till halv 10 i går kväll och det var rätt skönt att komma hemifrån faktiskt, blev inte ett dugg gjort på förmiddagen, nu fick jag med en långpromenade iaf med min brukare i det sköna kvällsvädret.

Kram och ha en bra annandag jul!!

Fröken Fräken sa...

Skönt att se att andra väljer annat än julmat! Redan igår var vi rätt trötta på skinka så då blev det gammal hederlig spaghetti med köttfärssås och idag ska det bli hembakad pizza (dock ej med skinkresterna på! Av erfarenhet vet jag att det då inte smakar pizza, utan bara julskinka...)

Jaså, det är så du arbetar fram julkorten. Här är det nog en blandning av att jag ser lite olika julkort, hämtar hem inspiration, blandar om uppe i huvudet, får någon idé och sätter igång och gör. Sedan får jag ju andra idéer under pysslandets gång och så står man där till slut med 14 olika kort. Textandet har jag inga problem med, men var sjutton hittar man en bra kalligrafipenna nu för tiden?! Inte någonstans där jag letat! Och här finns ju inget Panduro heller! Skandal, det har jag sagt förr!!..

Nu väntar mellandagsrea, hoppas att jag inte blir mosad av andra reaspekulanter. Och hoppas att jag hittar mer än förra året då jag bara kom hem med en röd amaryllisvas jag aldrig har använt...

Helen sa...

Fina kort! Tror att jag har samma stämpel, skulle vilja ha en med Gott Nytt År också, jag får leta.
Vilket bra test! Jag brukar köra med Santa Marias eller ICAs tacokrydda.

pysselpralinen sa...

Stiliga julkort, de har du verkligen lyckats med!
Det är inte lätt det där att få inspiration till att kreera något snyggt och sedan lyckas få det precis så snyggt som man har tänkt sig.
Jag kan ju bara säga att jag håller mig lååångt ifrån glitterlim. Vi snackar inte samma språk om man säger så. Glittelim och jag - big No No.
Nä, tacka vet jag stämplar, dubbelhäftande tejp och möjligtvis silverpenna. Det kan jag hantera utan spill och tårar.

Tack förresten för din gulliga julhälsning hos mig! Jag hann ju tyvärr inte besvara den före jul men jag skickade en liten telepatisk jultanke, hoppas den kom fram!
Hoppas att din jul har varit skön och lugn och god och härlig. Och att du får en fortsatt riktigt skön ledighet. Massa pysseltid, eller hur?! =)

Hannahs bod sa...

Hej Hej! Det finns inga regler när det gäller skapandet. dit julkort är fin fint. Har hittat hit genom den....den...den...och den. Hälsar snart på igen.
Må gott Hannah