lördag 20 december 2008

Förlåt mig snälla glitterlim! + Hyacinter i otakt

Härom dagen diskuterade jag glitterlimmets vara eller inte vara med Fröken Fräken och jag dissade det totalt, trots att jag är/varit en flitig användare av det till mina julkort. Eller, ja kanske just för att jag använt det... Som Fröken Fräken uttryckte det "förvandlas "konstverket" till ett erbarmligt dagismässigt hafsverk där allt man ser är glitter", precis så känner jag när jag kikar på mina julkort från tidigare år som jag visade i mitt förra inlägg.

Men... nu är det bevisat att det snarare handlar om hur man använder det! Jag har helt enkelt inte glitterlimskörkort. Så här fint kan det vara, en enkel fet ram i silver, på det här otroligt fina julkortet som jag fick från vännen I. Så, förlåt mig snälla snälla glitterlim!!!

Hmmm, ja att kortet är fint kanske jag kan ta till mig äran för ;-) det är ju klart scrapinspirerat och det är ju jag som gett henne scrapinstruktionsbok och diverse mallar i julklapp :-) Och att mitt glitterlimmande inte blir lika fint beror säkert på kvalitén, mina tuber har mer lim och mindre glitter i sig (bortförklaring!!!). Vännen I tillhör den oooootroligt sällsynta skara om inte har internet hemma! Så nej, hon är inte bloggare, med andra ord så dröjer det väl ett år tills ni får se nåt mer från henne.

Vackert fått julkort
I hallen växer det hyacinter. Eller, en växer och en vilar? Varför är de så rackarns ojämna, och, hmmm... hur sköter man egentligen hyacinter...? Obs! Detta var ett snabbfixat arrangemang inför ett besök av grannarna då jag 1) behövde få undan hyacinterna på nåt sätt eftersom jag inte kommit på vad jag skulle ha dem i och 2) det var väldigt kalt i hallen. Så glittret ska bort och jag ska inte elda ljuset.

Hyacinter i otakt
Kommer ni ihåg den här? Och min oroliga/förhoppningsfulla förfrågan om vad det var :-)

Orkidé pinne
Så här ser "pinnen" ut nu, hörrni, det här är verkligen en märklig växt! Hur sjutton går det här till??? Hoppas jag kan fortsätta hålla liv i min lilla orkidéplanta och att knopparna slå ut snart!

Orkidé knoppar

8 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Hehehe! Ja, det är det där med att kunna begränsa sig. Hålla sig till en ram av glitterlim och inte tycka att det sedan skulle sitta fint med stjärnor, krusiduller och prickar i glitter också! Det blev ingen fotodokumentation av julkort eftersom jag skrivit namnen på alla som skulle få dem..

Sovrumsfönstret är fortfarande gardinlöst. Jag har ett så fint tyg i gömmorna (okejrå, jag har en hel massa tyger i gömmorna, men vi behöver ju inte märka ord här) som jag ser fram emot att sätta upp, men det är inte så juligt. Jag får allt ta mig i kragen och hitta något alternativ. I väntan på det så har jag både möblerat om och möblerat tillbaka. Mnjae, jag är inte riktigt nöjd ännu...

Äsch, börja med pälsfodrade stövlar, det kommer först ifråga när det blir -20 eller kallare. När det är snöslask eller bara någon enstaka fjuttig minusgrad går det så bra med ett par gympadojor eller ett par andra lågpjucks!

Har inte tänkt på lamineringens ädla konst för etiketterna.. däremot har jag funderat på att ge min bror ett laminerat recept på kladdkaka i julklapp så att han kan baka själv och sluta tjata på mig!!

Ja se där, orkideen är på G! Det var väl det jag sa, här ska det snart börja blomstra. Beträffande hyacinter har jag hört att man knappt ska vattna dem. Får de för mycket vatten blir de bara långa och rangliga. Fast en del hyacinter verkar bara ha bestämt sig för att bli hur långa som helst oavsett vattentillförsel. Jag har nämligen några långa rangel här nu, vars blad siktar mot himmeln och själva knoppen aldrig verkar komma fram.

Nu ska det bli fransk film.

StrandviksVillan sa...

Tack för hälsningen hos mig! Har inte hälsat på här tidigare tror jag.
Mitt tips angående farin är att förvara det i en burk med tätt lock, så gör jag och har aldrig haft klumpar :)

A-C

Tina på Peppar och Vanilj sa...

Tack snälla du för din härliga och innerliga kommentar hos mig i går :D Den värmde ända ner i tårna!!! Ännu roligare att se att du tog dig tid att spana in och kommentera hos min tjej på hennes blogg också :D

Va spännade med en pinne... som blev en knopp... som blev en blomma (får vi hoppas ;D)

Stor julkram Tina

Hannis sa...

Hehe,Glitterlimkörkort!!
Vart f.. tar man ett sånt??
Tyckte dina julkort var fina jag!
My goood,du har fått blomman att blomma om!!
Tjusigt!

Två dagar kvar till den magiska dagen och jag är klar...
Är i fullständig chock över detta mirakel.
Brukar ju annars vara drottningen av stress.
När jag är klar med kommenterandet så ska jag luta mig tillbaka i soffan med glass och Odense´s chokladsås.
Dyr men så god att jag gömmer den när jag får främande!

Du min sprudlande vän,
Ha en riktigt härlig jul!

Kram

Mari sa...

Hej Monkan!!

Önskar dej oxå en underbar jul och ett gott nytt år!!

Hinner inte sitta länge vid datorn för jag ska vila lite, blev väckt några ggr i natt så nu behöver jag sömn.....

Kram och ha det så gott!!

Designtjejen sa...

Vad fint du har gjort det!!
Kan hålle med och glitterlum... och det är faktiskt precis som du skriver.. :-) Tihi
Hoppas att du har det mysigt så här inför jul!!
Vi är i Sälen nu. Massa snö... jätte härligt!
Massa julkramar
Emmelie

svartataket sa...

hahaha, glitterkörkort?! Det undrar jag om jag har?
Jag vill i alla fall önska dig en underbar jul!!

KRAM

emmsan sa...

Glitterlim e inte min grej, kan aldrig vänta så länge så det hinner torka;) Men du...vad söt den där lilla "mini" orkideen e, du har nog liite gröna fingrar i alla fall!!??

Tar en paus från bloggen ett par dagar så jag vill passa på att önska en riktigt god jul gummsan, kramar emmsan