fredag 25 april 2008

Temavecka mönster, Flätad Fredag

Jag vill börja dagens inlägg med att tacka Karin för den superroliga temaveckan!!! Den har fått mig att se mitt hem och omvärlden med nya ögon :-)

När jag skulle steka plättar i onsdags - aha Prickigt plättjärn! När jag tittade ut genom mitt fönster igår - aha Rutigt! (spröjsat).

Sen vill jag tacka alla andra trevliga bloggare som skrivit snälla kommentarer till mina inlägg/bidrag, och för att ni delat med er av era egna bilder och tolkningar!

När jag såg temat Flätad Fredag så tänkte jag "Va, flätat, korg&rotting eller? Sånt har jag ju inget av. Ok, jag har en ful flätad nyckelring. Kuuul".

Så här är den, the Nyckelring. För ett par år sen så skulle jag testa om jag fortfarande kunde göra sån där vad-det-nu-heter som man brukade göra med färgglada plastband. Jag tog vad jag hade till hands, ett vanligt svart tygband. Inte blev det vackert (jag har limmat på ändarna), men jag kunde :-)

När jag letade fram min blommiga gryta kom jag på att jag ju i samma skåp hade en brödkorg som jag köpte en gång för att göra korgbröd. Det har jag aldrig gjort, korgen har bara legat i kastrullskåpet i åratal...

Sen kom jag på att jag faktiskt hade en grej till och var rätt nöjd, från en grej till tre! (Klart, jag har ju flätade skärp och hårspännen t.ex men jag ville ha inredningsanknytning). Det här är ett grytunderlägg från Lagerhaus som är bra att lägga mellan spisplatta och kastrull för lite eftervärme. (Obs! Den är bränd, inte smutsig!).


Så på onsdan när jag skulle somna kom jag på det mest flätade jag har som jag fotat för ett tag sen, en superbra idé! Nästa morron hade jag glömt vad det var och gick och grämde mig hela torsdan men till slut på kvällen så kom jag på det igen. Duken.

Den här duken gjorde jag nångång i gymnasiet och jag kommer ihåg att jag tröttnade på att göra alla de där "fingrarna" så jag la den åt sidan ett tag. När jag sen började igen så märkte jag efter ett tag att jag virkat lösare än tidigare så det blev helt ojämnt när jag flätade, bara att repa upp och göra om...

Som vanligt kan ni hitta fler tolkningar på temat genom att gå in på Ellas inspiration. Om ni skulle råkat missa det så vill jag också tipsa om Tankebubblor där Nilla i sina inlägg länkar till liknande temavecka som hon hade 2006.

Jag vill nog avsluta med lite fler tack. Till Digitalkamerauppfinnarna och "www" som gjort det här möjligt och Photoshop som gör det ännu roligare :-)

Stor kram och trevlig helg till alla bloggare!

17 kommentarer:

En liten AnCa sa...

Åh sån där "fläta" gjorde jag oxå som barn, de var väldigt roliga att göra men man kunde ju liksom inte använda dem till når särskilt...

Köpte faktiskt plastband till mina barn när de var mindre, så jag har för traditionen vidare, de kan fläta de oxå!!!

Kramis // AnCa

Anonym sa...

Åh, vad mycket bra du kommit på till flätat! Pysslig du verkar vara! :) Kul att se din tolkning. Kram på dig!

Anonym sa...

Så mkt flätat du hittat idag!
Önskar dig också en trevlig helg!!! kramkram

Mamma Anka sa...

Jag har också blivit "mönsterskadad". :)
Hålen i vasken bildar blommor och är prickar, borstens piggar är prickar, spetsgardinerna har blommor, Allt tyg är rutigt (i grund och botten) och randigt skall man inte tala om! torkställningen, träådrorna i borden/hyllorna, böcker på rad etc etc... Jösses att man kan bli så indoktrinerad! *fniss*
Trevlig helg!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

oj vad mkt fint flätat!

Skogsdoft & havsbris sa...

Man har nog betydligt mera mönster hemma än man anar! Det gäller bara att se på sakerna med lite andra ögon. Du hade ju t ex en massa flätat hemma bara du fick upp ögonen för det!

Fröken Fräken sa...

Ja, man behöver lite utmaningar för att öppna upp ögonen. JAg har aldrig tänkt på att man kan använda sådana där metallunderlägg för att få eftervärme, borde jag testa, mina spisplattor är så konstiga att man bara uppnår tvåvärmelägen; full styrka eller kallt.

svartataket sa...

Åh vad sugen jag blev på plätta när du skriver det!!!!!!! Nu är nog lunchen klart på lördag eller söndag *fniss* Du får inte läska oss så med all choklad och plätta..haha

Trevlig helg!

Åsa sa...

Vilket innehållsrikt temainlägg. Jag har kämpat för att hitta på EN grej om dagen och du har en hel kavalkad. (Impad!)
Vad kul att du besökte min blogg och hemsida (och gillade vad du såg). Tack för berömmet! Kram Åsa

Anonym sa...

Tack för kommentar, vad många flätade saker du fick ihop till slut, det var knepigt! Åsas leksaksförmedling är just en förmedling med mängder av superbilliga begagnade leksaker. Barnen kan få shoppa utan att man blir bankrutt. Hon har massor av hästböcker till stora tjejen och det är såååå bra!

Anonym sa...

Vilka fina flätade bilder! Tack för din härliga mönsterinsats! Idag visar jag mitt inköpsfynd från igår... Ha en underbar lördag! Kram Karin

Hannis sa...

Snacka om kretaiv temavecka!!
Kul!

Ha en trevlig fortsatt helg//Hannis

Fröken Fräken sa...

Klart att det finns en plan för tygerna - jag har bara inte kommit på den än! Man måste ju bekanta sig med varandra först! ;-) Jag brukar köpa sådär 1½ m av tyger jag gillar men som jag inte har riktigt bestämt mig för vad jag ska ha dem till, då kan jag göra det mesta: kuddar, tygtavla eller köksgardiner. Jag har ju varit duktig och rensat bort två stora IKEA-påsar med tyger som jag tröttnat på. Då måste man ju belöna sig!

Mjuka sa...

fina flätade saker du visar
kramar Malin

Anonym sa...

Vad kul!
Ha en skön helg.

Emma sa...

Du hittade riktigt mmycket ju, konstigt vad man har mycket i hemmet som man inte ens tänker på...eller använder;)Så himla roligt att se alla olika tolkningar även om jag inte har vart me själv!?
Ha en fortsatt mysig kväll och natti natt!!!Kramar emmsan

Anonym sa...

visst var fruktkorgen fin! trodde jag hade skrivit till karin om den, men kanske inte det nej! har varit lite off bloggen den senaste veckan och knappt hunnit läsa andras bloggar! har planterat en massa blommar och pysslat... härligt! hoppas du har en trevlig helg!