torsdag 24 april 2008

Temavecka mönster, Rutig Torsdag

Bilden blev så väldigt grå så det blev en blommig bakgrund... (nåt jag hittade i Photoshop, har aldrig testat det förut) men detta föreställer Rutig Torsdag. Gå in på Ellas inspiration och kika på fler tolkningar av temat.

Först tänkte jag att det enda rutiga jag har är draperiet i hallen, nån sorts rutig i alla fall, men som vanligt när jag aktivt började leta mönster så hittade jag en massa annat. En vas, tvålkoppen, sockerbitar, förvaringen av mina halsband, vitrinskåpet och en del annat.

Men jag skippade allt det där. I stället för det "vanliga" vitrinskåpet så blev det farmors gamla hörnskåp, där förvaras en massa blommigt :-) porslin ljusstakar mm. Brevid draperiet i hallen föll ögonen på betongljusstaken med sina fyrkantiga fack. (Den ska snart få ett lyft med lite nytt pynt, nu är den ju bara grå grå grå).

Sen när jag satte mig vid datorn så såg jag det uppenbara, det finns två saker som alla bloggare har. Tangentbord så klart. Och choklad :-)

Imorron är det FLÄTAD Fredag och det blir en riktigt svår utmaning.

14 kommentarer:

martina sa...

Choklad... MMM Marabou har jag ju hemma, men öppnar jag det så äter jag väl upp det! Rolig tolkning, jag har bara stirrat mig blind på textilier! Imorgon blir det svårare =)

Lisa sa...

åh ngt choklad har jag ju inte hemma idag, surt :D haha! Hoppas du får en skön och solig dag! kram!

Livet i byn sa...

Du har då hittat rutor hemma hos dig, jag måste kika mer i kväll för jag tyckte inte jag hittade nåt rutigt alls i går kväll...

~Livet i byn

www.gottablandat.wordpress.com sa...

vilken bra tolkning du hittat av rutor hemma hos dig!! jättefint!

Svar;japp den e fran ikea! trodde heller aldrig jag skulle ha en shippingvagn,, e nästan lite tantvarning pa det ;-)

Johanna sa...

Fina rutiga saker du har! Ja när man börjar leta så hittar man massa rutiga saker.

Lilith sa...

Du hade ju lyckats hitta en massa rutor till slut! Oftast har man nog mer av ett visst mönster hemma än man anar, det gäller bara att se dem med det rätta ögat!
Själv hade jag allra svårast med prickarna, är inte någon "prickmänniska" direkt...

svartataket sa...

Chokladen var bäst :))

Ha det fint i solen!!

Sofie sa...

Ja, de finns mycket rutigt omkring oss :) Kul att se din tolkning!!
Kramar, Sofie

wallinskaya sa...

Om du gillar gamla trähus borde du åka till Eksjö ju! Det kryllar av dom där... om du inte redan varit där förstås.

Ellas Inspiration sa...

Kul att du såg samma rutmönster! Imorgon avslutar vi temaveckan med flätat! Spännande! Ha en mysig kväll! Kram Karin

Fröken Fräken sa...

För sådär fem timmar sedan tänkte jag att nej inte behövs det inhandlas en påse Toblerone på Ikea. Nu håller jag på att sukta ihjäl mig efter choklaaaaaad!!
Det där betongfat är snyggt även utan saker och piffning!!

Linda P sa...

Ahh, fiffigt! ja, när man letar dyker det upp än det ena än det andra :)

emmsan sa...

Härligt härligt med alla tolkningar=)Vilken mysig betongljuststake du har!!!Du gjorde mej just sugen på choklad...ne inte falla för frestelsen;)Ska bli kul att kika in i morrn för att se det flätade!?=)Händer i helgen då??Trevlig helg, kram emmsan

Ellas Inspiration sa...

Svar: Ha ha, proffs... väldigt gulligt sagt av dig men ack nej! Jag är lika mycket "inredningsamatör" som nån annan. Jag började blogga för 3 månader men har på dessa månader fångat mångas intresse och fick därför en chans att ge lite shoppingtips till SvD. Lite av en "blogg-askungensaga"...Otroligt roligt men proffs, nej så långt ifrån det går att komma.. Idag är det flätat och mönser i massor... Ha en mysig dag! Kram Karin