tisdag 25 januari 2011

Uppgradering av verktyg, lite inköp

Jag har uppgraderat ett par verktyg och då menar jag inte i datorn utan "riktiga" verktyg, fast inte verktyg-verktyg heller utan fixa blommor-verktyg.

Kikade runt på Fridas Gård en dag och hittade den här planteringsspaden. Jag är ju lite besviken på utseendet måste jag säga, på färgen. Spaden beskrevs som "zinkliknande" men sanningen är gråmålad metall rätt och slätt. Spaden kommer med andra ord inte att matcha blomjordsburken men den kommer ju ändå bara vara framme när den används, och den är ju i alla fall ett klart lyft, det kommer nog att gå fortare med omplantering av krukväxter nu :)

Planteringsspade
Blomsaxen som ibland också är en klippa ståltråds-sax... och därmed är både ful och misshandlad får se sig totalt brädad av denna skönhet. Som jag väl egentligen inte behöver... Jooooodå! :) Och så hette det visst trädgårdssax, men hos mig i en etta i stan kallas den blomsax.

Trädgårdssax
Annat som bara råååkade slinka med i beställningen var bokstavsmallen.

Bokstavsmall
Tja, och siffermallen :)

Siffermall
Att jag inte synts till i bloggen på några dagar beror bland annat på att jag har varit ute och rest lite, i fredags var jag en snabb tur över dagen till jättevintriga, jättefina Luleå. I taxin från flygplatsen in till stan satt jag med ett fånleende och gapade över hur fint det var, vände och vred huvudet från vänster till höger fram och tillbaks för att inte missa en millimeter av snöiga träd mm vid sidan av vägen.

Luleå
Och till sist ett inredningstips, det ska vara prickigt på ena köksluckan och randigt på den andra :) Tipset kommer från självaste Pippi, jag passade på att ta en bild av hennes kök när jag besökte Junibacken i lördags för första gången i mitt liv.

Lördan var egentligen tänkt att bli en dag på stan med besökande vännen M men av olika anledningar så blev det istället Junibacken, med hennes små sötnosar M och M. Och vilken tur att det blev så, annars kanske jag aldrig nånsin hade kommit iväg till Junibacken, jag säger bara Sagotåget! Vilken upplevelse, så himlans fint gjort med alla små miniatyrmänniskor, små kökshanddukar på tork, flyga in över stan som Karlsson på taket, mm.

Villa Villekulla, Junibacken

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilka härliga inköp du gjort. Och vilken härlig historia kring ditt skrin. Tänk vika gåvor man gav till varandra förr. Vem har idag hört talas om att man får ett ingraverat tennskrin i 35-års present. Men det kanske inte är någon dum idé. Det blir ju då något med en historia som går i arv och kanske förgyller ett barnbarns liv endag:)

Önskar dig en underbar Fredag

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Jag, Luleå är en fin stad. Ännu härligare på sommren!!! :-)

Har också den bokstavs- och sifferschablonen. Praktiska och snygga, mina står uppe i arbetsrummet som dekoration när dem inte används. Idag visar jag förresten något jag gjort med hjälp av bokstavsschablonen.

Önskar dig en riktigt fin helg!

tinajo sa...

Gillar verkligen de där mallarna! :-)

Tack för besöket och den trevliga kommentaren, det blev jag glad för! :-)

Lisbet sa...

Fint inlägg med allt möjligt :)

Ha en skön helg!

kramar

Fröken Fräken sa...

Vänta nu här... hur menar du? Jättefint, jättevintrigt?? Nänä, inte är det fint på vintern, då står man bara ut ;-D Men nu stör det ju mig oerhört att jag inte kan placera var detta hus ligger..! Kan man få en ledtråd? Eller så får jag fråga herr Fräken som tillbringat många somrar i postens tjänst på cykel! Men det var ju rackarns trevligt att du fick till ett besök här i stan. Jag har förhoppningsvis lyckats utverka två Sthlmsbesök i februari. Varav ett med övernattning på Clarion Sign... ja, om de nu ENVISAS med att jag ska bo där så får jag väl helt enkelt stå ut!