söndag 16 januari 2011

Mjuk, Mysig och Mohairig + Magi

Jomen vet ni, jag har ju stickat lite mer och nu har jag Avancerat, från mössor till sjalar :) Den här beige/vit-randiga har blivit klar och jag håller på med en annan nu.

Jag säger bara ååååh, den är så Mjuk och Mysig och Mohairig så ja... den luddar, men soffan är återställd nu ;)

Det började med att jag köpt ett glittrigt garn på rea, utan någon som helst bestämd idé om vad det skulle förvandlas till, sådär som man gör med tyg ni vet... Sen skulle jag köpa garn till ytterligare en mössa :) hos Garnverket och då fick jag syn på en helt uuunderbar sjal i lite slumpmässig randning och några varv med jäääättemaskor här och var.

Jag följde ungefär den här beskrivningen, dvs man gör lite som man känner för :) Uppläggning, ökning, färgbyten och kantning kommer från den blå beskrivningen och jag stickade med garnerna på nästa bild tills mohairet var nästan slut. Hur man gör de stora maskorna fanns inte med i beskrivningen det kan ni se på sista bilden.

Mohairsjal med beige och vita ränder
De här garnerna använde jag. På mohairet står det "flore" och "plassard" (har ingen aning om vad som är märket och vad som är sorten...) och det glittriga "idéna" (som jag tror är märket) och "mega" som jag tror är sorten, färgen heter "party" :)

Garner till beige/vit-randig sjal
Här är lite mer närbild av "mönstret". Bytte färg lite hipp som happ och några varv med bara mohair och vissa ihop med det glittriga, sen spar man garnändarna till fransar och jag satte dit några extra.

De stora maskorna gör man genom att på vissa varv göra ett mellanslag mellan varje maska och på nästa släpper man dem bara så blir det stora maskor, det stod inte i beskrivningen. Jag har gjort det men jag fattar ändå inte hur det går till :) Jag säger bara, ren magi!

Mohair värmer. Tog på mig sjalen precis nu och blev faktiskt varm med en gång!

Stora maskor på beige/vit-randig sjal

12 kommentarer:

Jo sa...

Vad mysig den ser ut! :D Jag gillar att sticka sjalar, men är värdelös på att använda dem. Jag är helt enkelt ingen sjalmänniska.
Din var fin och jag anar att den är varm och go! :)

Tina sa...

Angående orkideerna.... Hos mej räcker det att jag vattnar dom var tionde dag, då fyller jag ytterkrukan med vatten och låter dom stå så ca 30 min, sen får dom rinna av. Om jag ger dom näring så får dom stå i "näringsvattnet" som är utspätt enligt anvisning. Dom tycker inte om att ha "vått om fötterna" eftersom dom har luftrötter därför måste dom få rinna av ordentligt. Googla på orkideeskötsel och du kommer att hitta många olika sätt att sköta dom. Blomsterlandet har t o m filmer på nätet ;o)

Lycka till!!

Tina sa...

Glömde... Man ger ju näringen när blomman växer, vanligast april till september. Och det där med näring en gång i månaden låter bra tycker jag. Mina 2 som blommat nu i 4 månader efter att ha sett halvdöda ut i 6 månader, har inte varit i närheten av nån näring....
Dom vill ha sol..

Systrarna Karlsson sa...

Men vad vacker den blev, gillar verkligen de glittriga;) Duktig du är, här har vi inte gett oss in på det där med att sticka än. Helt enkelt inte lärt oss, men när vi tröttnat på att virka så ska vi nog lära oss att sticka med...

Önskar dig en skön Måndag

tinajo sa...

Snyggt! Jag kan inte sticka (än i alla fall, hoppas på att lära mig) men älskar att virka stora filtar. :-)

popetotrora sa...

Jättefin!! Kul med lite annorlunda garn. :-)

Fröken Fräken sa...

Alltså, virka lite som man känner för, det låter precis som en beskrivning som även jag skulle klara av. Fast jag fattar ju inte heller hur man gör de där stora maskorna måste jag säga... jag funderar just på om man kan virka en väska? En sådan som är lite som en korgväska a la Tine K som är så populära. Men hur fin som helst blev sjalen! Me löööv sjalar! Synd bara att jag inte är frusen av mig.

Och då kommer man osökt in på att det inte alls är så kallt här just nu, mellan -8 och -15 så inte behöver du frysa eller ta med dig ett täcke att bre om dig.

Amaryllisar verkar för övrigt växa väldigt hur som helst. Den med finaste blommorna började spreta åt alla hålla med sina stänglar. Synnerligen ouppfostrat! Men mina sent inköpta är raka i rocken.

Fröken Fräken sa...

Okeeej, vänta nu här? Var det alltså bara i mina ögon som jag tyckte att det stod virka och inte sticka??? Ja, man ser väl det man vill se alltså....

Pysselprinsessan sa...

Superfin! Ser riktigt mysig ut!
Kramar

skapa och inreda sa...

Ser så härlig ut! Fina färger är det med.

Tidsmästarinnan sa...

Hej där!
Vilken sjal alltså. Den är ju helt lööööövely!
Som vanligt en massa inspiration och många leenden här inne hos dig.
Kram kram
Susanne

Ladylox sa...

Åh vad jag tyckte att sjalen blev fin. Ser jättego ut.