onsdag 30 september 2009

Höll fingrarna i kors, mera pärmar!

Är det nån som hört mig nämna nåt löfte? Om att inte visa fler fixade pärmar? Nääääe, i så fall har ni hört fel! Eller så höll jag fingrarna i kors? :-)

För här kommer... två pärmar till! Två till inspirationspärmar, alltså pärmar med sparade sidor ur inredningstidningar. Men det här är faktiskt lite nytt, till att börja med så är det ett neutralt tyg och inte mönstrade färgglada tyger som på de första pärmarna, och så har jag kombinerat med lite klistrande. Ja se där, då blev det lite färg ändå :-)

Jag passar på att visa lite "gör inte så här, eller bara kanske". Jag har nog nämnt ett antal gånger att decoupage, det gör man på ljusa underlag. Det här tyget är ju inte jättemörkt men det ändrar sig snabbt när limmet kommer på... Servetten har vit bakgrund och de kan man inte riktigt tro när man kollar på den vänstra pärmen, lite skillnad mot den högra. Ja här gick det faktiskt rätt bra på en icke-vit bakgrund men det är sällan det funkar, oftast blir mönstret osynligt/genomskinligt, för att bakgrunden går igenom.

Två pärmar jämförelse
Skillnaden är att på den högra har jag målat bakom.
Målat för att klistra på
Sen klistrade jag på lite fina band också, fast här borde jag ha vänt bandet med andra sidan upp, lila sidan, men det kom jag på lite för sent.
Färdig pärm 1
Pärmen har inte fått nån etikett än men jag kan berätta att innehållet är "Fixa möbler". Det innebär allt från att måla, klä om, laga rotting, mm mm. Här är ett litet smakprov, måla stolar och sy överdrag och kudde.
Fixa stol
Här är pärmen där jag målade bakom servetten, och då passar det bra med vita sidan av bandet uppåt.
Färdig pärm 2
Innehållet i den pärmen är "Snickra", halva pärmen ungefär är olika hyllor och resten lite blandat. Smakprovet är en beskrivning hur man kan göra en superfin antik hylla. Hmmm, ja, "antik" så klart.
Bygg antik hylla
En liten missräkning... Tygbandet är väldigt silkigt och vill inte riktigt fästa (så jag kanske kan fixa till första pärmen och få dit lila band...) så när man öppnar pärmen lossnar bandet lite och bubblar sig, det klarar helt enkelt inte av den rörelsen, men det gör egentligen inget.
Inte helt bra men funkar

4 kommentarer:

www.gottablandat.wordpress.com sa...

kanonfint, duktig du e! tänk vilken skillnad så lite fix och trix kan göra!!

Fröken Fräken sa...

Som vanligt förundras jag över din ordningssamhet! Jag kan inte ens sortera mina inredningstidningar i nummerordning.. och börja sortera utklipp efter innehåll lär nog inte hända.. Så du kan nog fortsätta att visa stiligt omklädda pärmar, för jag fortsätter att visa sprayade saker! Idag har jag varit på Biltema igen och köpt en ny färg! Egentligen hade jag tänkt köpa en silverchromefärg, men hör och häpna! På burken stod det "färgen tål ej beröring"! Eh?!? Nog vill man ju ha grejer som man törs röra...?

Jepp, man hittade till Homebutiken, tack vare din eminenta förundersökning! Fast jag kom från fel håll, så först var jag tvungen att fråga en expedit som såg ut som om hon svarat på frågan måååånga gånger innan... intressant, eller något liknande, inredd butik. Det hade ju varit trevligare om alla grejer var framme. Men de var visst inte främmande för att ta fram grejer om man ville klämma och känna. Nu så här i efterhand kom jag på fler saker som jag skulle ha köpt...

Jag har pryat på ett vårdhem när jag gick i nian, och därav min fasta övertygelse att vården inte är något för mig. Klart, det hjälper ju inte heller att jag håller på och svimmar varje gång jag ser blod... och herr Fräken påstår att jag inte heller har den rätta empatiska läggningen?! Hmpf!

Murgrönorna som flyttat in ser ut att må fortsatt bra. Men jag har inte granskat dem med förstoringsglas dock.. fast, när alla balkongblommor flyttade in, blev det lite väl djungellikt här. Jag har dock väldigt svårt att slänga något som lever..

Beata sa...

Jag tittar gärna på pärmar. Fint!

Sophia sa...

Åh! Jag råkade hitta din blogg när jag letade efter något på google. Vad mysigt med en pysselblogg! :)