lördag 26 september 2009

Skrumpna rönnbär

Idag har jag varit i en lite ovanlig affär, jag har varit i HM Home. Jo minsann, de har öppnat en liten butik, på övervåningen i en av H&M-butikerna i Stockholm City.

Det ovanliga bestod av att de öppnat en butik, jag vet inte om det finns fler, och hur den funkade... Det hängde liksom bara en av varje grej framme, längs väggarna, och bara en bråkdel av sortimentet. Vid varje grej fanns kylskåpsmagneter (typ) med bild på saken och magneterna fäste man på en metallplatta. Övriga sortimentet fanns bara som magneter, inte att klämma o känna på, sen gick man till kassan och vad jag förstår så fick man grejerna direkt, inte postorder. Som DN skriver, en utställning mer än butik, och HM kallar det ju också för showroom, men man kan handla direkt i alla fall. Väldigt trevligt.

Tredje gången gillt? F'låt, men här kommer den där höstbrickan igen. Den har fyllts på med rönnbär, skrumpna sådana. Rönnbär är så fina, men... inte så länge. Så jag funderade på om man inte kunde använde även skrumpna rönnbär till dekoration. Det kunde man :-) Det är ju inte riktigt samma sak som pigga, friska, fräscha men jag behövde fylla ut några hål på brickan.

Höstbricka version 3
När förra hösten blev till vinter så plockade jag undan mina japanska lyktor efters0m orange ju mer hör hösten till, jag tänkte att förvaring i förrådet kunde vara bra, långt från solens blekande strålar. Idag hämtade jag upp en påse med... mögel! Det var nog varken påsens eller förrådets fel utan min lilla tankevurpa... Jag hittade en stor mögeldammig boll i botten av påsen... jag hade stoppat en av minipumporna i samma påse och de har ju begränsad livslängd! Några lyktor som satt kvar på sina kvistar och låg i en annan påse mådde prima och det bevisar ju min teori.

Som tur är så kan jag nog fixa nya från årets skörd i mammas blomland :-) Jag vet inte om de ska vara i glasmojängen som här på bild från förra hösten, den innehåller ju lite annat just nu. Men nånstans lär de hamna :-)

Japanska lyktor

11 kommentarer:

Sara sa...

Vilka härliga höstpysselbilder =)

pysselpralinen sa...

Vilka sköna höstfärger!
Men mögel i förrådet kan man ju klara sig utan. Intressant dock vad som kan hända när man råkar lägga fel pumpa-pynt tillsammans med annat pynt...spännande att det liksom kan leva och ha sig nere i förrådet utan att man vet om det...hm...;-)

Himla bra idé att bädda i badkaret! Ingen av oss är någon vidare badälskare, vilket ger mig gott mod om att jag nog ska kunna övertyga herrn i huset om att det är en fin idé.

Symaskinen var undanplockad från vardagsrumsbordet en dag förra veckan så att vi kunde servera middagsgästerna deras soppa utan att de spillde i maskinen (man kan inte vara nog försiktig med sina pysselmaskiner!). Och då tyckte herrn i huset att såhär städat och tomt kunde vi väl ha det jämt i vardagsrummet..?
Mmm...just det.

Fröken Fräken sa...

Nu måste jag få veta OMEDELBART (eller åtminstone innan tisdag!) exakt var denna HM home butik finns!! Jag ska ju, igen, till Sthlm över dagen nu på tisdag, och jag förstår nu att det är detta plejs som jag bara måste besöka om det var så att man kunde handla hemmasortimentet där. Jag hyser ju stor motvilja mot att handla på postorder, eftersom jag vill se grejerna i verkligheten. Men nu öppnas ju oändliga möjligheter!! Jag försökte leta efter butiken på hitta.se men där ville de inte kännas vid HM..??

Jag har hört att hasselnötterna nu dignar från träden i Sthlm, det kanske vore något att komplettera höstbrickan med? Undras om det finns några hasselträd längs Vasagatan...? ;-) Rönnbär har jag lite äckliga erfarenheter av, då det varenda gång jag har tagit in sådana, har fått invasion av konstiga djur med bären...

Elin sa...

Vilka härliga blickfång!

Annika Christensen sa...

Kul namn på den blogg. Många pysslare det finns.
Skulle nog vilja plantera lite japanska lycktor i trädgården.
Ha det gott
Annika

lolla sa...

hejsan
höst brickan blev ju jättefin. det är synd att de skrumpnar de fina rönnbären....men det har sin tjusning de åxå...
kramar lolla

Annika Christensen sa...

Det är både på gott och ont att ha samma jobb som hobby.
Tack för fin kommentar.
Gillar också Abba.
Har bott i Stockholm i 12 år.
Annika

Beata sa...

Härlig höstbricka!

Monkan sa...

Åh, vilket härligt höstfat! Tack för din kommentar, jag håller helt med dig!! Tyvärr är jag en högst konflikträdd människa så jag har inte sagt något sen jag kom tillbaks till jobbet och jag bannar mig själv för det, men ju längre tiden går desto svårare känns det att ta upp... men på kassamötet så tänkte jag ändå nämna det och fråga hur de egentligen resonerar kring sjukdom. Ha en fin tisdag!

Pysselprinsessan sa...

Härlig härlig bricka! Funkade ju även finfint med skrumpna bär! Blev himla sugen på att plocka ett gäng och pyssla med faktiskt! Men det är 7 gr kallt och regn, så jag stannar nog kvar under filten! ;D
Tack för recentionen om CO-vakumpåsarna! Hade tänkt köpa dem, men skall nog låta bli då tror jag!
Brrr... en kopp te och några värmeljus på det här tror jag! :D Ha en fin kväll!
Kramar

Marianne sa...

Fin höstbricka! Tycker inte att skrumpna rönnbär var något problem alls - tvärtom! :-)