söndag 20 september 2009

Serverat på en bricka :-)

Men hjälp, är det en hel vecka sen mitt förra inlägg! Det måste vara nån som driver med mig? Vart tog den veckan vägen???

Vad jag gjorde igår vet jag i alla fall, då var det stora småblomshoppingdagen, den har ni väl hört talas om? :-) Dagen då man gör inköp av små blommor i stor skala (för att man har tagit kål på en del gamla...). Och på nåt märkligt sätt har det blivit så att mina småblommor står på olika brickor, serverat och klart :-)

Till att börja med så lyckades jag hitta det som saknades till höstbrickan, en minipumpa (tack Pysselpralinen för tipset att kolla i blomsteraffär, jag var så insnöad på mataffärn eftersom det var där jag hittade pumpor förra året) och minichili. Grönsakerna (chilisarna) har åkt tillbaks in i kylen för länge sen, plastpumpan (den orange) däremot får ligga kvar, den ser ju rätt verklig ut, men jag kan ju säga att vikten avslöjar sanningen i alla fall.

Höstbricka
Bricka på pall i köket, nytt är "solfjädern", en minivariant av garderobsblomma (som den ju egentligen inte heter men t.om han i blomsteraffären kallade den för det). Ja på brickan står också träd nr 2, som jag tror/hoppas mår bra, "ettan" är fortfarande isolerad och under behandling för ohyran.
Köksbricka
Ytterligare en bricka :-) kaffekopps- och ljusbrickan med en till "minigarderobis" och den lilla gröna saken till vänster, tro det eller ej men det är flera planterade blomskott! Ja ja, vi får se om jag kan lyckas få de små raringarna att överleva. Den rosa är typiskt en sån som jag kommer att ta kål på, och det gör inget ;-)
Ljusbricka
Nytt i köksfönstret, en minicyklamen fick hamna i Cult/Smycka-kruka som blivit höstpiffad, dvs sommarlövet har bytts mot höstlövet. Den gröna somriga Cult/Rosa-krukan har bytts ut mot höstigare inslag i form av Changeljusstake.
Höst-Cult
En liten mini-s:t paulia i en charmig kruka köptes också, och se minsann, brevid i en av farmors gamla vaser står fler blomskott och väntar på att få rötter.
S:t Paulia
Till sist nåt som ju inte hör till blomstervärlden men som får hänga mer här på ett hörn, en liten minisked till saltskålen (och skålen är ju ett fynd från Ullared i somras).
Saltsked

8 kommentarer:

Hannis sa...

Men jösses, vad med blommor!

Själv har jag inhandlat succulenter ett helt gäng.
Det borde varken jag eller katten lyckas ta död på...

Hur gör du för att hålla liv i cyklamen??

Fröken Fräken sa...

Vilken blomparad! Här kan jag inte låta bli att handla hem mer blommor, fastän jag tycker att det börjar bli djungellikt nu.. optimistiskt nog har jag t.o.m skaffat en hemtrevnad!!! Kommer den att överleva en hel vecka tro?..

Lamporna är numera vita, med ett visst mankemang. Man ska nog, hur ivriga man än är, inte spraya efter att det blivit mörkt ute.. nu ska jag bara tjata hit pappa så åtminstone en lampa åker upp!

Hm, det där växtjippot vid Sergels torg pågick nog redan förra torsdagen, när jag var i Sthlm. Mycket blommor, billigt.. men var det inte något skumt med det hela...? Olivträd ska visst stå soligt om vintern (ja, det går ju verkligen lätt att ordna...) och sval, runt 10-15 grader. Men mitt Ikeaolivträd har då överlevt i köksfönstret hela förra vintern så jag hoppas att detsamma gäller kommande vinter. Eller så kanske det inte blir vinter i år!!! ;-)

Om man tar sig in på NK där Bruka är, så kommer man snabbt till Blomsterpassagen utan att passera några skräckinjagande butiker där de nästan tar betalt bara för att man tittar. För på blomaffären var det verkligen inte dyrt. Fina grejer hade de även på Regeringsgatans blommor. Dyrare där dock.
Till veckan blir det också lite reseäventyr. Det ryktas om teambuilding och forsränning... jag ryser redan!!

Maria Berg sa...

Vad vackert att ha det på brickor och att plantera i kaffe koppar, skall nog ta en runda till Loppis och inhandla den där snygga kopparan som det bar finns en av för skall jag inte duka med dem så är det ju bara trevligt att bara ha en, MB

Nilla sa...

Vad fint du har gjort! Härligt. Ha det bra.

Lilja's Corner sa...

Va fint med nya fräscha blommor! Jag är helt hopplös med växter tydligen. Antingen ger jag den för mycket vatten eller för lite... Då är det ju bra att det finns nya i butiken!

Beata sa...

Fina blommor i fina arrangemang. Behöver också lite nya blommor, missade tyvärr den där blomdagen:)

www.gottablandat.wordpress.com sa...

tjusigt dekorerat. jag undrar okcså vart veckorna tar vägen.. hjälp!!!!!

Call design sa...

Du har något att hämta på min blogg!