söndag 13 september 2009

Hösten smyger in + vacuumpåse

Höstbrickan som jag skulle piffa till blev nåt helt annat än tänkt, grejerna jag ville ha fanns helt enkelt inte i affärn.

Förra året fanns minipumpor på grönsaksavdelningen, men det var kanske senare? Nu hittade jag en fuskis på Village i alla fall och därifrån kommer också de gulnade björklöven så var inte oroliga, hösten har verkligen inte kommit så långt här.

Problem nummer två var att jag ville ha tag på en liten minipeppar i kruka men det fanns inte - har funnit för jag har en som jag nästan tagit kål på ;-) Istället la jag dit en chilifrukt och nån gul grej, också nån chili eller peppar tror jag.

Idag har jag förberett för hösten, plockat ut sommarkläderna ur garderoben och tagit upp höstkläder från förrådet och tvättat.

Höstbricka
Det här lät ju jättebra, vacuumpåsar från Clas Ohlson som man rullar ihop, ingen dammsugare behövs, men det var lite för bra för att vara sant. En besvikelse helt enkelt.
Vacuumpåsar
Till att börja med så var påsarna svåra att öppna upp, och väldigt tunna och verkade ömtåliga. Här har jag stoppat i två tjocka koftor.
Fylld vacuumpåse
"Paketet" minskade visserligen i storlek men jag fick kämpa bra hårt med rullandet. Om ni ser den vita grejen bortanför påsen... det är "låset", som man ska dra med för att försluta påsen, den flög iväg när jag rullade...
Luft utpressad

8 kommentarer:

Mari sa...

Snygg höstdekortion, vill till Village men köpstoppet du vet hänger i. Kanske pumporna kommer längre fram det är ju inte hallowen än;-)

På ICA Maxi har de visst superbra vaccumpåsar enl min granne. Själv har jag aldrig testat eftersom jag har plats för allt utan att behöva packa så.

Ha en bra dag!!!

Hemma hos Lorei sa...

HAr köpt samma påse på CO. Blev oxå besviken, de funkade inte alls lika bra. Fast om man INTE stänger dom innan man rullar, utan först när de är ihoprullade funkade det hyfsat. Det blev åtminstone liiite bättre i resväskan....

Millan sa...

Jag har letat vacuumpåse och nu vet jag vad jag inte ska köpa får leta efter en som man använder dammsugaren till, har hört att det ska vara bra.

www.gottablandat.wordpress.com sa...

så fint du höstdekorerat!! superfint!

Fröken Fräken sa...

Liiite höstigt var det nog allt, fast fint ändå! :-) Tänk vad charmant det skulle vara med en till höstblomma och en plåtlåda från Blomsterpassagen på NK (där jag köpt min låda, förvånansvärt bra priser där, med tanke på att det ligger på NK-område! Jo, jag knep en svart bildäckskruka där också, halva priset!!)

Sådana där vacuumpåsar, de är nog för bra för att vara sanna. Men ändå, jag hade högre tankar om CO. De brukar ju faktiskt ha riktiga grejer som funkar!!

Det ser ganska bra ut på ohyrefronten och med det menar jag att jag inte har hittat några nya spinn. Men olivträden är fortfarande under sträng bevakning. Nu börjar ju Hotet: Mörkret, olivträdens värsta fiende!

Jepp, sprayandet är en ädel, men roligt konst! Och äntligen har jag lagt beslag på två Septim-lampor från Ikea (de som är i plåt och har utgått) så nu är det tur att jag har övningssprayat så mycket så att jag vågar mig på att spraya om dessa med. För grönt är väl inte min färg på lampor?...

pysselpralinen sa...

Hej!
Jag såg minipumpor utanför blomsteraffären idag och tänkte just att jag borde köpa med mig några hem och dekorera med. Men så kom jag ihåg alla andra miljoner saker jag måste fixa i lägenheten innan jag kommer till småliret så jag lät bli. Idag är det till exempel målarverkstad på vardagsrumsgolvet.

De där påsarna hade jag gärna lagt beslag på (om de hade fungerat!). Frövaring, förvaring, förvaring...gud var kommer alla prylar ifrån? Kan ju knappast skylla ifrån mig heller, trots att jag blivit sambo. För på något sätt har jag lyckats lägga beslag på hela pysselbordet/datorbordet/vardagsrumsbordet...hur gick det till?
Någon sa till mig att rensa, men vadå? Man måste faktiskt ha ett pysselförråd, fullt med viktiga pysselprylar, för rätt som det är kommer man på något och då bara måste man ha typ piprensare (eller vad det nu kan va)! Japp, större lya, eller slott, det är vad jag tror på! :-)

Eller fungerande suga-ihop-och-förminska-påsar...det kan också funka!

Siri sa...

Det är så härligt med alla höstfärger och dekorationer!

Anonym sa...

Hej, jag köpte vakumpåsar som dom hade på harald nyborg här i stan, kanon bra var dom!