måndag 13 juli 2009

Andra bokstavstavlor

Hon har gjort det igen. Jenny. Nosat upp en kul sajt för att göra ordskapelser, Custom Eye Chart Maker.

Här är mina små tester. Man kan spara i png eller bmp-format, jag körde bmp och öppnade sen i Photoshop och sparade om till jpeg. Och när man ändå är där :-) så kan man ju passa på att beskära, ändra bakgrundsfärg, lägga till ram mm. Här, två tavlor i två varianter.

Bulle-tavla
Sill-tavla
Bulle-tavla grön
Sill-tavla grön ram
28 tecken ska man skriva in, varken fler (går inte) eller färre (då fylls slutet med "skräpbokstäver"). Allt blir stora bokstäver oavsett hur man skriver in texten, undantag... å, ä och ö. De blir små om man skriver små så skriv in dessa som stora bokstäver, annars ser det konstigt ut...

Kul som tusan, därmed inte sagt att Wordle är glömt. Å nej, absolut inte :-)

8 kommentarer:

Mari sa...

God dagens! Såg att hon nosat upp detta och blev oxå sugen men har ingen färg i skrivaren så jag blev så frustrad att jag inte gav mej på att testa ens. Jätteläckert! En bra konkurrent till Wordle.

28 tecken precis, kan bli knepigt det...bra att du tipsar om hur man ska göra exakt...är en riktig latmask så detta underlättar.

Ha en bra fortsatt kväll!!!

Rebecka sa...

Vilken kul ide =)
Kram Rebecka

Fröken Fräken sa...

Jag har ju precis snickrat ihop en träskylt av lite överblivet material från brädgården (om det ligger i en container så innebär det väl att det betraktas som skrot och man får ta det? Bra att du håller med!) så jag letar inspiration överallt till vad som sedan ska stå på skylten, detta var ju en kul idé. Fast knivigt, att det bara får vara 28 tecken... tänk om man kommer på något pangbra som är 29 tecken?!

Jomen ser att du nu också varit till Rosendal! Kanske lite svalare än när vi var där. Herr Fräken höll på att smälta bort i värmen, och bara man nämner stället så sätter han igång och ojar sig. Man får väl offra sig lite för ett så charmant ställe!! ;-) Jag tog naturligtvis också fot på glasväggen med glasvaser. Och kunde inte låta bli att köpa en av dem.. Klart att du måste åka ut och sniffa på chokladblommorna!!

Nä, läraryrket är en överspelad bit i mitt liv. Pust, hålla reda på en massa ungar och rätta prov hemma... nja.. jag har nog med allt som jag måste korrekturläsa åt herr Fräken ju.

Ja, på Iris Hantverk såg jag nog bara tre grejer som var från Madame Stoltz. Denna vas, någon korg och nåt mer jag inte kommer ihåg nu. Så man ska inte ge sig dit och tänka att nu ska man shoppa lös på MS. Det mesta annat där är ju lite mer hantverks- och slöjdaktigt.

Nämen, det där lät ju dramaiskt... kuddfordalskyrkogård i källaren.. jag fördrar att tänka att de är på ett svalt pensionat och vilar upp sig i väntan på bättre tider.

Rebecka sa...

Svar: De tygerna som jag visade på bloggen de röda kommer från Ikea =)
Kram Rebecka

jennys hus sa...

Visst är det roligt. Håller dock med dig om att det är synd att det är begränsat med hur många bokstäver man kan använda.

svartataket sa...

vad duktig du är!! Suck, jag har inte tid till allt jag vill!!!!

pysselpralinen sa...

Hejsan!
Visst är det bra med föräldrar som kan sköta grönsaksodlingen åt en! :-)
Fast det är också något visst med en lägenhet med balkong där man kan ha sin egen lilla odling. Jag är ju alldeles för dålig på att vattna så jag brukar ta kål på mina känsliga växter, men kanske blir man duktigare om man har som mål att få smaka på frukten. :-)

Kul med nya skyltidéer. Måste bara funderar ut en klockren text och det kan ta sin lilla stund när det gäller mig.
Hoppas att du kan njuta ordentligt av sommaren! Sthlm visar sig ju från en ganska konstig sida idag, regn o sol om vartannat.:-)

Ladylox sa...

Tack för en kul idé. Måste bara prova =) //Marie