måndag 8 september 2008

Skynda fynda Marimekkoskål o Granitburkar

Förra helgen skulle drömmen bli verklighet :-) inköp av en Marimekkoskål och några Kivi-lyktor. Men... skålen (sand) och en av lyktorna var slut, jag ville ju köpa allt på en gång, så jag kunde testa hemma att det blev bra.

Så nytt försök i lördags, nähä, nu var två av lyktorna slut :-( men däremot hade skålen kommit in, och till extrapris! :-) Eftersom jag ju bestämt mig för att det var sand-färgen jag ville ha på skålen så var det ju bara att slå till, och lösa frågan om lyktorna senare.

Ett litet tips alltså om ni är ute efter en Marimekko-skål i nån av "basfärgerna", dvs de billigaste (mindre dyra...), 199 kr istället för 279, ganska bra rabatt tycker jag. Det här var på Åhléns City i Stockholm och skulle gälla till v 40 (vet inte om det är t.om v 40, men det "måste" det väl vara). Jag vet inte om det är en Åhléns-kampanj och i så fall kan gälla på fler av deras varuhus, eller om det är (mer troligt, de firar 20 år) en iittala-kampanj och då kanske gäller på t.ex Cervera också.

Snyyyygg skål!
Nästa tips har lite mindre glans :-) och gäller Granits matlådor och plastburkar, köp 3 betala för 2. Det passade mig perfekt, att byta ut några skruttiga gamla burkar mot nya fina :-) Mitt köp blev tre små med skruvlock (2,5 dl, 19 kr styck).

Jättebraiga burkar
Lite snyggare bilder :-) med fler modeller, från Granits hemsida. De till vänster har jag några av sen tidigare, supertäta! Hoppas de runda är lika bra, klarade i alla fall dagens test med youghurtsås till matlådan helt utan anmärkning.

Flera braiga burkar
Två bilder hopsatta till en, lånade från Granits websida


Till sist en liten efterlysning (det är så bra med bloggeri!). Jag har länge varit på jakt efter en bricka att ha under diskstället, men det är ont om fina brickor som är stora. Till sist köpte jag en (den enda jag hittat i rätt storlek) från IKEA och la på vaxduk (samma som under diskbänken o i en del andra skåp) som en tillfällig lösning.

Så, efterlysning efterlyyyysning, har nån sett en snygg bricka i storlek ca 58x38 cm, nåt åt det gröna eller gråvitsvarta hållet.

Bricka, på jakt efter annan

9 kommentarer:

Pysselprinsessan sa...

Hmmm... Inget bricktips. Men du kanske kan spreja den du köpt!? :)
Kramar

Mrs. b sa...

Vilken fin Mari-skål du köpt! Har faktiskt inte tänkt på "basfärgerna" förut, tycker ögat gärna fastnar på dom färgglada.

pysselpralinen sa...

Hm...kanske att man skulle slå till ändå. Jag har gått och fingrat på de där skålarna ett tag. Du vet, varje gång man går förbi i butiken måste man liksom går fram och kika lite närmre, kanske lyfta på den och fundera en gång till vilken färg man egentligen vill ha. Just nu lutar jag åt den vitblästrade (eller vad det nu heter).

Vad rolig idé att göra små träskor av mina små Babushkor. Det hade ju varit skitsött! Hm, tål att tänkas på att testa ifall det blir mer miniatyrpyssel. =)

Jag har dåligt koll på stora brickor just nu. Har inte haft ögonen öppna. Men Marimekko kan inte ha något?
Tyckte iof sig att det var snyggt som du gjorde nu, med vaxduken.

emmsan sa...

Ja du gumman nu väller det in grejjer att handla, är ju lite att visa så man får ta lite åt gången så ni inte tröttnar=) Men nu börjar jag se lite suddigt så då e det nog dax att krypa till kojjs!?

Åh jag vill oxå ha en marimekkoskål men har aldrig sån tur som du att jag hittar till billigare pris som du gör, kanske har råd att köpa en nu när jag har två jobb=) Din var ju superfin!

Angående brickor så kommer jag sälja några fast måttet är jag osäker på,kan finnas en som håller ditt mått, fast den är svart/vit blommig!??;)
Natti natti på dej gumsan, kramar emmsan

Mari sa...

Jag har ingen äkte men väl två oäkta och då kunda jag köpa en i rosa vilket jag aldrig gjort annars. Hade det blivit en äkta så hade blivit en i typ sand, frost eller svart. Gillar de färgerna bäst.

Fasen, vi har inte Granit här, skulle vilja ha lite snygga pennor därifrån.

Nollkoll på brickor, men himla smart idé att ha under diskstället, men luckras de inte upp efter ett tag efter allt vatten????

Kram

Emm´s design sa...

Tack för dina bra tips hos mig!!!

Jag köpte en bricka på just granit som är gra och passar utmärkt under mitt ställ. Slipper massa vatten och repor i diskbänken. Vet ej storleken dock......

//Emm

Eleonor Lilja sa...

Tack så jättemycket för tipset, bor i Malmö men ska titta på Åhlens city där =) kul att ha hittat in till dig!

Malla sa...

Vilka bra fynd du gjort!!!
Äger ingen Marimekkoskål.. men sneglaralltid på dem i affärerna..måste skaffa!!

jennys hus sa...

det var ju ett riktigt bra pris på skålen. snygg är den i den färgen också:-)
Har tyvär inha tips på bra, stora brickor men ska hålla utkik. Kram/jenny