tisdag 16 september 2008

Mera höst inne + frisören värd sitt pris

Cult väggkrukorna har fått lite höst också. Ja äntligen :-) har de fått komma upp på väggen, jag var tvungen att göra ett litet byte först, det var nån blå prick på klockan som var väldigt störande.

Det ser kanske lite inklämt ut att ha dem där mellan "dörrposten" (vägg/öppning mellan yttre o inre hall), men det var liksom bästa alternativet. De "måste" sitta på den väggen för att jag ska kunna kikat ut från badrummet och kolla vad klockan är :-) och att sätta dem på andra sidan rören såg konstigt ut. Där hänger en ljusstake och, nä, det såg skumt ut eftersom den är rund.

Jag ska sätta upp nån tavla till höger om rören (som om jag hade några tavlor...), hmmm, nåt i alla fall. Sen kommer det nog att se bättre ut. Annars får jag väl flytta ljusstaken. Ah, just det, nu ser jag att jag har glömt att ta bort prislapparna under skorna ;-) Menar att jag inte är så förtjust i de gröna klistermärkena, de brukar jag ta bort. Varför kan de inte sitta på undersidan istället?


Ikväll har jag helt klart insett vilken prestation frissan gör, tänk att kunna klippa hår, framför allt lugg. Sist jag var där så bestämde hon :-) att jag skulle ha lugg. Till slut var jag övertygad, frågan var bara vad jag skulle göra "i halvtid" när jag garanterat skulle börja bli galen på att den hängde i ögonen. Halvtid inföll ungefär idag, och jag har inte tid att gå dit och få den trimmad.

Så fram med saxen... Jag hade ju för säkerhets skull frågat om tips i förväg, om den här situationen skulle uppstå "klipp inte rakt av utan tagga, och stå nära spegeln". Jag taggade, och jag stod nära spegeln. Länge. Minst en halvtimme, kanske närmare en timme, för lite lugg som frissan brukar ta på några minuter. Så tänk om jag skulle betala mig själv timpris för luggklippningen... :-)

Aj aj, jag är inte helt nöjd, nåt är fel. Och imorron... ska jag hålla utbildning för en kund. Ska jag då säga "ja ja, jag klippte luggen själv men ni ska faktiskt titta på projektorduken", eller sätta på en mössa? Nån som behöver lite klipphjälp, jag är väldigt noggrann i alla fall ;-)

11 kommentarer:

Mari sa...

Nja! Det där med klippning överlåter jag till proffsen eftersom jag bara går en ggr om året. Bra med långt tjockt hår, fast min lugg klippte jag oxå igår som jag alltid gör.

Fint det blev med Culten på väggen, kul att flytta om lite!

Kram!!

Anonym sa...

Tack för supporten kring tavlorna! Jag gillar också att det är udda ramar, men de flesta verkade inte gilla det...

Vad tuff du är som vågar sätta saxen i din lugg! Jag vågar inte klippa själv och betalar dyrt. Fast det jämnar nog ut sig i vår familj för jag rakar håret på mannen var tredje vecka...

www.gottablandat.wordpress.com sa...

hihi, har ocksa precis skaffat mig lugg.. olch e säker pa tt jag kommer komma i samma situation som du och desperat ta till saxen själv...
fint de blev med cultisarna!!

Svar: det är får längre fram på vägen på bilden :-)

Malla sa...

Hehe, ja jag brukade faktiskt klippa mig själv förr i tiden. Gick ganska bra men skulle aldrig göra om det idag!
Nä huvaligen, tacka vet jag frisörer som vet vad de gör. =)Ska faktiskt dit på torsdag man får väl se hur det går..

Cultingarna blev super, har haft tanke att köpa den där väggserien, men av nån konstig anledning har den inte kommit innanför tröskeln.
Kanske det är ett måste nu i höst, för den är ju så himla snygg!!

jennys hus sa...

Snyggt det blev!!! Du kan ju alltid göra en tapettavla & sätta på andra sidan:-)

oj vad modig du är som klippte luggen själv. Har faktiskt också provat det en gång och det blev inte så bra. Det ser ju så enkelt ut när frissan gör det.
Kram/jenny

Helen sa...

Snyggt! HAr aldrig sett dem förrut, blev mycket sugen!

pysselpralinen sa...

Jag håller med. Den gröna etiketten irriterar mig lite, särskilt som den senaste jag försökte pilla bort var fastsatt med ett väldigt envist klister. Det är snyggt med etiketter ibland, men illgröna är lite väl synliga.
Det var en fin serie som jag inte visste fanns.

Jag säger bara hårnålar. Om det är riktig kris är det enda som hjälper att dra bak luggen och nåla upp den (vis av erfarenhet). Eller kamma upp snelugg. Det är ju valfritt.
Har själv testat det där med att kapa luggen och jag var smart nog att göra det på morgonen före en anställningsintervju. Jag fick smått panik när jag insåg vad jag egentligen höll på med och vart det var på vägen att barka hän.
Men jag fick jobbet! =)

Lycka till imorrn! (de lär inte tänka på din lugg)

Hannis sa...

Bidde bra det där!!

Nope,även om du är noggran så får du inte klippa mig=))
Provade en ny frisör i vintras som skulle vara en sån där hipp, kunning person..
Såg ut som Krösamaja när jag var klar!Familjen skrattade så dom tjöt och jag köpte en mössa.
Tog lång tid att hämta sig från det traumat!!

emmsan sa...

Kanonfint gumman med dina cultisar=) Tycker det ser jättebra ut!!!

Jag har ju numera lugg och den skulle behöva trimmas efter lite funderingar så tror jag, jag överlåter det till proffsen!?;)Har sån tur så min lillebrors sambo går frisörlinjen, familjerabatt!!! Tror nog luggen blev bättre än du vill erkänna...eller??=)

Ha det bra, kramar emmsan

Frida sa...

Vad fint det blev med cult-kuberna/klossarna på väggen!

Lisas inredningsblogg sa...

Haha, det där med klippningen känner jag så väl igen! Suck vad jag klippte för mkt ett par gånger.. haha! Jaja man lär sig av sina misstag -aldrig lugg igen :D
Så snyggt det blev med cult på väggen! Rör är ett bekymmer - i know! Men du så snygg ljusslingan är, vi har den som är oval. Går många ljus bara, men ikea finns ju av en anledning! Ha en bra dag! KRAM