söndag 14 september 2008

Höst inne

Nu är det väl officiellt höst? Igår var det kyligt, ca 11 grader, och jag hade premiär för att använda höstjacka (fast det blev lite varmt, i alla fall när jag gick till tunnelbanan och kånkade på en tung kasse med böcker).

Åkte till syrran för lite "familjefika" och jag fick en stor bukett med hmmm, japanska lyktor??? från mammas trädgård som jag "beställt" (mamma hade frågat om jag ville ha nåt från trädgården och jag sa "nåt som går att torka gärna") och en påse plommon som hon tiggt till sig av grannen :-)

"Lyktorna" är ju häftiga, är det någon som har tips på vad kan göra med dem när de torkat? Fylla fat, bricka eller glasburk är det första jag kommer att tänka på.

Japanska lyktor på kvistJapanska lyktor på fat
När höstmörkret faller är det ju så mysigt med tända ljud :-) Blom- och ljusbrickan har fått ett nytillskott, hmm, ja det betyder så klart att jag tagit död på ytterligare en blomma... Höstglöd, fast jag förstår inte vad rosa har med höst att göra.

Jag älskar rosa, på kläder och smycken, men i inredningen finns inget utom det lilla som syns på den här brickan, lite mönster på kopparna och den lilla blomman.

BlomochljusbrickaSnart dags att tända ljusen

8 kommentarer:

Mari sa...

Vilka underbara färger!! Nu vill det till att ta fram vinterkläderna snart, det hade varit -1 grad på Axamo-flygplats i Jönköping och nog kände jag att det var kallt i natt när jag hade sovande-jour har inte tinat ännu!!
I kväll blir det mysigt att sitta hemma med en massa tända ljus!!

Fasen måste man ha ordverifieringen verkligen, stavar aldrig rätt!!!!!!!

Kram

emmsan sa...

Svar: Tack gumman för de värmande orden hos mej;)
Härligt med fatet ,med de ORANGA blommorna, jag som är inne på oranget nu kanske skulle ragga tag på sådana nånstans!?=) Jag älskar ju rosa oxå, det är snyggt!? Du har det så fint så fint och visst är det mysigt med hösten när man kan tända massa ljus och bara njuta!!! Ha det bra, kramar emmsan

Fröken Fräken sa...

Jag har ett helbra tips för lyktorna! Skicka några till mig!! ;-) Annars, går det att trä igenom med nål och tråd (gärna så osynlig som möjligt) och hänga upp i ett fönster?

Jag har inte än hunnit med att presentera de nygamla puffarna för den nya soffan (tadaaaa! Och det behövdes bara två personer som skruvade ihop den! En som skruvade fast benen snett och en som skruvade dem rakt. Det kan väl aldrig ha varit jag som skruvade snett...?) Men det ska bli intressant att se hur de ser ut tillsammans i dagsljuset! Det blir nog toppenbra!! Och tjusiga tyger vid namn Gunilla (de svarta varianterna) fick naturligtvis följa med hem. När de ber så snällt så kan man ju inte säga nej. Jag fick även min far att stödköpa en fåtölj till sig själv. Det kan ju inte bara vara jag som handlar... Bra med lådor har jag nu också, nu hoppas jag att jag får bra med energi för att rensa och stoppa i saker i lådorna också.. får nog bli till helgen..

SJukdom som långsamt tar den man älskar ifrån en är det värsta. Man kan bara hoppas att det blir en befrielse för den som lider av sjukdomen att till slut komma till en plats där inga plågot når en. Jag tror inte på en Gud, men något hoppas jag finns omkring oss. Nej, jag är nog rädd att vissa sår aldrig läks, och jag är ändå inte en person som ältar eller är långsint. Såren kanske blir mindre märkbara, och blir till ärr, men lömmer gör man inte. Men å andra sidan glömmer man inte heller allt det underbara!!

Emm´s design sa...

Perfekt med en mamma med trädgård och snäll granne. det jag saknar mest från vårt hus är den snälla grannen med plommonträdet :-)

Gårdsromantik sa...

Så vackra de där orange lyktorna var.
Härliga höstfärger.

Kram Maud

Pysselprinsessan sa...

Åh, japanska lyktor är så fina!! Sådana ska jag absolut ha i min trädgård när jag får en!!

Ang knappar i förra inlägget! Jag måste oxå alltid spara knapparna av någon slags tvång! Å jag kan inte slänga heller. Tänk om jag skulle behöva en liten rosa knapp om 10 år!!! Så nu ligger de lite här å var de där knapppåsarna, för jag har ingen sån där fin och smart låda som du!! :)

Kramar

Bettan sa...

Hejsan! Vad vackra lyktorna är! Såna vill jag också odla. Vet du vart man får tag på dom?

Tjohalias blogg om inredning sa...

Ja det känns verkligen att hösten är här nu, som tur var har jag laddat upp med många värmeljus.

Svar: Jag håller med dig, det känns som ett bra val att bo här i Uppsala. Tack för tipset om inredningsmässan, det var synd att jag inte hann fara på den. Kram på dig!