måndag 1 september 2008

Fotgängarfångare, finns det på riktigt?

Beklagar kvalitén på bilden, avfotat från en tidning, fast klickar man upp förstoring av bilden så går det faktiskt nästan att läsa texten :-) Ni som har bil, säg mig, finns det här på riktigt?! Det är ju lysande i så fall! Om det funkar alltså.

Fotgängarfångare. Då kan de ju lägga ner Ensam mamma söker och allt vad tv-programmen heter ;-)

Nej nej, man ska inte riktigt "fånga" fotgängare, det är en airbag inbyggd i kylaren på bilen, för att skydda fotgängare och cyklister som bilister eventuellt skulle råka köra på... Om det finns på riktigt och om det funkar så skulle jag vilja att alla bilar har det!

Fotgängarfångare!
Det här däremot finns nog på riktigt, "Självhäftande svart folie som gör släta ytor till blackboards". Såg det i en annons från Lidl, det låter ju bekvämt men frågan är ju hur kvalitén är... när det faktiskt ser väldigt skrynkligt ut på deras egen bild. Coolt pris, 29,99 (eller, de kanske alltid har 99-örespriser?), och kritorna (2 vita, 1 gul, 1 röd och 1 blå) ingår, de borde ju funka i alla fall :-)

Svartatavlaskrivfolie
Hjälp, hjälp, hjälp, är det nån mer med Bloggerkonto som har problem med mail, alltså uteblivna mail. Jag har ställt in att det ska komma mail när någon skriver in en kommentar i nåt av mina inlägg men den funktionen dog för ett par dagare sen :-( Verkar faktiskt ha trappat av lite först för att sen sluta funka helt. Snälla "Blogger-kollegor", säg om det funkar eller inte hos er!

8 kommentarer:

pysselpralinen sa...

Jag kan tyvärr inte svara på ditt mayday call, har inte testat funktionen än.

Den där uppfinningen låter ju skitbra! Man bara bumpar till folk som är ivägen (ungefär som pappan gjorde med sin mage i "Jalla Jalla"), så kan man köra lite mer som man vill. Slipper stanna vid röljus å så. Ja, smart absolut.

Stackars Lidl kanske också använde tapetklister när de limmade upp den där griffeltavlan? Jag vet hur det går när man inte riktigt är kompis med sitt tapetklister.

Men priset är ju roande. Du borde nästan handla den bara för att få ett öre tillbaks i växel!

God natt! =)

Tjohalias blogg om inredning sa...

Det lät som en underbar idé med en fotgängarfångare!

Svar: Tack så mycket! Kram Sandra

emmsan sa...

Den funktionen har jag inte hunnit med att testa än så tyvärr kan jag inte hjälpa dej gumman!!!;) Hoppas det löser sej...

Vilken bra idé med kofångaren, fast jag har aldrig hört talas om det, är det verkligen på riktigt tro?? Men bra vore det ju i så fall, kan man ju köra på vem man vill utan att det händer nått...ne nu ska jag inte skämta om så allvarliga saker, är nog lite trött nu efter allt piffande=)

Lidl har ju verkligen låga priser, vore ju värt att testa, med det priset så gör det ju inget om det inte funkar...du kan väl testa först så jag vet om det funkar sen??;) Natti natti, kram emmsan

Jo sa...

Det låter ju onekligen intressant, men jag vet inte om det är sant.. :) Det funkar nog tyvärr bara i riktigtlåga hastigheter, i höga lär fotgängaren slungas upp på huv eller framåt oavsett... (Jag jobbar m trafik och är lite miljöskadad, så förlåt om jag låter skeptisk!)

Lidl-rit-tavlan kan ju funka. Jag vet att vissa av deras saker faktiskt är bra och har hög kvalitet. Vi brukar köpa bl a korv där på sommaren, de brukar ha riktigt höga kött-halter, dvs inte så mkt skräp i. Så de kanske har bra ritfilmer också? :)

Mari sa...

En sån där fångare skulle jag vilja ha just nu, då skulle jag sikta in men på en målare som kunde fixa sovrummet åt mej........
Och en IKEA möbelihopsättare till dottern. Gud va livet skulle bli lätt då denna veckan, pust, stön och stånk!!

Skämt och sido, funkar den är det ju perfekt!!

Kram!!

jennys hus sa...

Det där med airbagen var ju en jättebra ide. Om det inte kommit än så hoppas jag också att det blir verklighet en dag.

Rolig ide från lidl...frågan är ju som sagt om det blir bra. Samtidigt så var det ju inge pris så det kan ju vara värt att prova.
Kram/jenny

Rosa Hemmet sa...

Tjo! Ja nog hade jag hjärna hjälpt dig men jag använder inte mailfunktionen...

Fotgängarna skulle gå lite tryggare med en sådan airbag men i första hand borde alla bilister dra ner på hastigheten och sluta köra drogpåverkade (Ok det lät som att jag menade att ALLA bilister var drogpåverkade..Så är ju inte riktigt fallet!) Blev lite fel:p

Håller med dig att tavlan såg ut och vara utav lite sämre kvalitet, men för det priset kan det ju vara värt att prova! Ha det bra babe

Fröken Fräken sa...

Kanske bra idé, sämre i praktiken, grej? Det där med fotgängsstopparen s a s...?Jag börjar tänka att den kanske fungerar som en studskudde så att man flyger ännu längre bort då.

Här finns inget Lidl, vilket är verkligen tur. För då måste min bror åka till Haparanda och Tornio när han är sugen på de tyska korvar som bara finns där. Och åker man dit så kan man lika gärna svänga förbi IKEA i Happis, och då följer en syster så elegant med. Fast korvarna struntar hon i.

Näpp, har inte inställt på mailfunktionen - finns det en sådan?!

Aha, finns den som poster det där tyget? Alltså, här ser jag tavelmöjligheter.. detta ska luskas i. Fast jag har inte sett någon affär här som säljer sådana...

Kanske en blandning av skärm och färgåtergivning, det är den mörkaste bilden som är mest likt den riktiga färgen, vissa bilder blev så attans ljusa att det nästan ser ut som neonlimegrön...

Ja, var man än är så är visst de rätta affärerna på något annat ställe. När ska någon uppfinna en pålitlig stråle som kunde beama en iväg vart som helst på ett kick? Det vore något att ta fram istället för en krockkudde..