måndag 22 september 2008

Decoupage och mera Muji

Nu har jag klistrat lite igen :-) Mer servettdecoupage med andra ord. Operation återvinning, i ett skåp i badrummet har jag ett gäng tomma topsburkar till förvaring av smågrejer som hårsnoddar mm och de har nu fått lite dekoration.Vad kul att höra att det är fler som gillar Muji, jag trodde att jag var rätt ensam om det för det är ju inte grejer man ser i bloggarna direkt, de tillhör ju inte de finaste sakerna i hemmet direkt... Här är ytterligare lite olika Mujisaker som jag samlat på mig under årens lopp:

Småburkar (4 cm) som jag brukar använda på resa, oftast till nån "hårgegga" men nu senast till... tandkräm. Det var lösningen på kombinationen flyga och tandkrämstub på 125 ml, för stor för att få ha i handbagaget ju.

En superbra linjal till pysslande t.ex, perfekt med rutmönstret! Och så är den faktiskt snygg t.om :-)

En liten ask (6x4 cm), ligger alltid i handväskan, bra för smågrejer som huvudvärkstabletter mm.

Förvaringslådor, alltid i handväskan. Oj, nej nu blev det fel ;-) Lådor som jag köpte för att de passade perfekt brevid min "Moppe" (minibyrå, som ska få färg snart) i skåpet i badrummet, lådorna är stapelbara dessutom.

Frågan är nu, ska jag ha de här Muji-lådorna naturella eller klistra på nåt decoupage (tjockare papper, inte servett) eller självhäftande plast t.ex?

8 kommentarer:

Mari sa...

Du är så pysslig och flitig, den sidan finns inte hos mej, jag är mer grovarbetaren........

Har bara sett samma som du vad det gäller ASA. Kolla med svenska åf så kanske de vet.

Nyss hemkommen från jobbet så nu tvättar jag och steker trattisar.

Kram!!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

de där muji ladorna e ju jättefina,s er väldigt fiffiga ut!!

Fröken Fräken sa...

Hm.. nu är ju frågan: har du topsat som sjutton för att få ihop alla de där burkarna eller har du köpt topsen bara för att komma åt burkarna? Hade det varit jag så hade det varit det sista alternativet. Jag arbetar nu på att komma över stora konservburkar, efter inspiration från Sköna Hem. Helst ska de vara gratis. Jag vill slippa köpa 5 kg burkar med inlagda gurkor. Har kommit på att min moster som jobbar på en skola kanske skulle kunna vara behjälplig. Gratis är bra!

Det sägs att om det blir mycket rönnbär, blir det lite snö eftersom träden inte orkar bära så mycket två gånger. Jag hoppas att det är sant för det skulle i så fall innebära att vi har den första snöfria vintern på är och dar!! Så jag säger bara, här finns rönnbär! Här finns inte japanska lyktor.

Njae.. jag har faktiskt funderat på foto från städskåpet, nästan som ett Uppdrag Granskning-reportage. Men sedan har jag funderat att vem skulle vara intresserad av att se de fotona? Lådorna jag köpt är ikeas, vita, plast och jag har för mig att de hette Snålis. De hade det bästa måtten.

Ja, det nästan bästa med den nya soffan är nog hur många kuddar som ryms där! Jag har två innerkuddar kvar dessutom...

Tjohalias blogg om inredning sa...

Vad duktigt du är på att pyssla!
Svar: Tack, det hoppas jag med. Kram Sandra

emmsan sa...

Oj vad du pysslar gumman och vad fint det blir, önskar jag hade lite pysselenergi jag me men det är som bortblåst!!!=) Ha det bra, kram emmsan

kattis sa...

En sån himla fin idé, att pynta gamla topsburkar! :)

Anonym sa...

Vad fina topsburkarna blev!

Anonym sa...

Hej. Vart har du köpt den minibyrå I trä som syns I utkanten av bilden?

Mvh
Anders