onsdag 21 maj 2008

Grön Kivi som är rosa, ibland

Avskaffandet av turkost och införandet av grönt går sakta framåt. En av bromsklossarna är att jag inte kan bestämma vad jag ska ha på bokhyllan bakom soffan (som är brun). Turkosa ljuslyktor ska bytas mot några gröna, och kanske bruna. Som den här jättefina gröna Kivi-lyktan.

Ja, ser ni inte att den är grön??? Kolla från en annan vinkel eller nåt då

Kivi finns ju som bekant i massa olika färger, och då flera olika gröna färger, i olika prisklasser. De här tre hade jag spanat in och gissa vilken jag vill ha...

Moss 79 kr, nja. Lime 179 kr, jodå riktigt fin. Jamenvisst, Rose Olive, dyrast så klart, och finast grön. Eeeeeller...? Nej den är en kameleont!!! Plötsligt i en affär såg den rosa ut! Rose/rosa eller Olive/grön beroende på ljuset! Så jag har inte den blekaste aning om vilken färg den skulle kunna tänkas visa hemma hos mig.

Sen tillkommer en liten hake... Kan man köpa lyktor för 179 eller 319 kr styck och sen aldrig använda dem "på riktigt", alltså inte tända några ljus i dem...? Jag är ju orolig för att värmen från lågan ska nå upp och sota hyllan ovanför.

Jag hade ju bara tänkt att ha tre stycken, men när man ser alla bilder med massor av lyktor på, ton i ton, så vill man ju bara ha!

Jag läste också att Kivi fyller 20 år i år, grattis lilla pryl! :-)

Bilder lånade från Fitzu.com

8 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Det är sådana tankar som gör att jag aldrig törs tända ljus i lyktor som hänger i fönstret. Vips fladdrar en gardin till eller hur säkra är de anordningar som ljuslyktan hänger i? Så nu har jag satt förbud för mig själv för att köpa sådana.

Jag har en radda av 79 krs Kiwilyktorna och gillar den mörkgröna väldigt mycket. Var ju verkligen skiftande färg på den dyraste?!

Jycken är väldigt bra på att veta om att han är sötast i stan och utnyttjar gärna detta till sin fördel. Vem kan motstå ett par mörka, fuktiga ögon?! Molle heter han!

Ska försöka tvätta färgen ytterligare lite till. Mycket försiktigt. Jag är så glad för att alla handgjorda glas finns kvar i fönstret!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

de är sa underbara de där kiwilyktorna. noel rakade sla sönder min mörkbla häromvekcan.. sa jag tänkte jagskulel köpa en ny..mennu finnsa det ju massa nya läckra färger..svart att välja vilken man vill ha! ha en bra dag!

Sofie sa...

Förstår beslutsvåndan! Kivi finns ju i så många vackra färger. Tänk att en sån enkel ljuskopp kan vara sååå snygg! :)

Kram, Sofie

emmsan sa...

Svar: Ja hatthyllor har väl en tendens att bli fulla men min bror är väldigt städsam av sej och gillar att plocka...precis som jag=)Fast det blir gärna fullt i alla fall...

Bara älskar kivilyktorna, fast jag äger ingen sådan=/Men jag skulle grna ha ett helt lager i olika färger att byta med...men så rik e jag inte!?Köpa en i månaden kanske skulle funka??;)
Jag förstår att du fastna för den dyraste, dom andra e oxå fina men den var läckrast!!!

Förstår verkligen ditt dilemma med väggen, tände lyktor på vår sänggavel under snetak en gång (när det var nytapetserat), inte så fina märken i taket nu=/

Ha en trevlig helg, kram emmsan

My Lovely Things sa...

åh vad fina lyktor..tända ljus är altid trevligt..
kram anna

Malin sa...

Super fina lyktor Monkan!
Skulle oxå vilja ha ett gäng sådana.
Såg en bloggkompis för ett tag sedan som hade hur många som helst på en hylla i hallen. fint men dyrt!
Kram MMMM

Hannis sa...

En till med färgproblem.
Köpte en vas häromdagen som såg silvrig ut i affären men när jag kom hem,ja då såg den guldfärgad ut!

Dom är i alla fall himlarns fina Kiwilyktorna!

Ha en skön Lördag//Hannis

Gillade din kattbild=))
Det är mjukhet det!

Sandra sa...

jag har precis blivit ägare till mina 6 första små kivis, jag gillar dom starkt!!