söndag 18 maj 2008

Blomsterprakt och kamerasvek

En av de sista bilderna från jobbveckan i Helsingfors, svensk (?) blomsterprakt på Esplanaden.

Efter blomstren hittade jag sen smultronen och de blir nog de sista korten med min gamla kamera... Den får i alla fall aldrig mer följa med på en resa, en sån svikare! Trots ett extrabatteri att byta med så lyckades jag ta... 26!!! bilder. (Varav sammanlagt 10 på en staty och "utsikten" från hotellet som jag väl aldrig kommer att visa).

På grund av vikt- och utrymmesskäl för packningen så tog jag med den lilla kameran som är hela 100 gr lättare och ett par cm tunnare än den andra... Hade jag vetat att det var illa ställt med batterierna så hade den ju aldrig haft en chans! Den försöker charma med att den är så slät och fin, och att vi är gamla vänner, hela fem år.

Nä, nu ska jag till stan och kika på ny kamera, sen får den här lilla vännen hamna på reservbänken. Snyft.

9 kommentarer:

Simone sa...

Ville bara säga hej, fin blogg du har. Hittade via lite kringelikrokar hit idag!

emmsan sa...

Tråkit me kameran=/Våran kamera är en stor klumig sak och den SLUKAR oxå batteri, så det får nog bli en ny här=) Vilken härlig bild du tagit annars!!!;)Hur har helgen varit annar??Kramar emmsan

Fröken Fräken sa...

JAg har inte fått in bilderna från kameran till datorn än - kameran och min bärbara dator hemma vägrar samarbeta, men jag hoppas på under, mirakel och en fantastisk skärpa när bilderna väl uppenbarar sig.

Väldigt irriterande med kamera som dör sådär, förstår precis. Vilken blev det som får ersätta?

Nja, det kändes som ändå ovanligt lite pysselinspiration för att vara mig.. och i eftermiddag har den helt tynat bort. Den gör det när det är +3, och snö, hagel och regn om vartannat ute. Det är så illa att jag satte upp en GAMMAL gardin i köket!!! Ring Expressen! Inget nytt oanvänt tyg kändes rätt.. Suck. Det är synd om mig.
;-)

www.gottablandat.wordpress.com sa...

jobigt med kameran.. men pa nat sätt tror jag tillverkarna med flit gjort sa livslängd pa kameror och mobiler bara ska vara 2 ar.. de verkar alltid dö ut efter denna tiden..stööörigt!

Maria sa...

Härligt med Helsingforsresa! Jag var där några dagar en sommar för ganska länge sedan, det var en av mina härligaste resor någonsin. Det fanns så mycket vackert i den stan!

www.gottablandat.wordpress.com sa...

tack för kanontips ang party of sweden!! ha en bra dag!!

BlomsterDesign sa...

Ja det vore ju en dröm att få bo så. Fotot är taget i Öregrund, om du vet vart det ligger? Upplands kusten. En underbar sommar stad med mycket turister och sommar gäster. Är alltid där så mycket det bara går på våren och sommaren. Har flera bilder på bloggen därifrån och fler kommer det nog bli.

:) ok, inte lätt att hänga me i mina svängar vad jag menar.. ja de var precis så jag menade, tänkte att kanske att du visste. ja jag såg det också hade varit kul att veta ifrån vilka så man kanske kunnat ta hem det till butiken :)jag får efterforska lite.

Ja det får du göra :) inte långt till Öregrund sen heller, ca 45 min med bil härifrån. Så kan du passa på att kika på alla hus och fina klippor där. Och från Uppsala och hit tar det bara 30min med bil.

Vart är det du bor någonstans då? tror nog jag har missat det..
kram elli

svartataket sa...

usch vad trist mer kameran!!! Vad arg man blir...

Tjohalia sa...

Svar: Ja det kan man verkligen fundera över. Varför är han så bitter och aggressiv? Tycker faktiskt mest synd om honom.

Ärsch att kameran gick sönder! Kram Sandra