lördag 28 juni 2008

Utmärkelse + såg hon vad jag hade i kassen?

Jag har inte bloggat på hela veckan så nu blir det jättelångt...

Snälla goa rara trevliga Emmsan har tilldelat mig en utmärkelse! Ytterligare en väldigt trevlig egenskap hon har alltså ;-) Tack så hemskt mycket!

Missa inte Emmsans blogg, där händer alltid något, allt från att riva väggar till att göra lampor eller fixa trädgård. Mycket hemma-hos, både eget och familjens (kanske brorsan har städat sitt rum nu...?).


Nu får jag ju det stora nöjet att skicka utmärkelsen vidare till fem andra och vill då skicka till:

Tusen idéer och en fröken där Fröken Fräken målar o pysslar och svingar sitt trollspö så att nyinköpt tyg knappt ens hunnit landa i påsen förrän det förvandlats till kuddar, tygtavlor mm. Och 'sötaste jycken i stan' är verkligen just det!

Johanna med bloggen Hannis hem som gillar vitt men har svart bälte i loppisfynd. Enormt flitig med målarpenseln på både gamla och sprillans nya möbler (t.ex IKEA-skåp direkt från kartongen till shabby) och använder ibland katten som "hjälpreda" i målandet ;-) En riktig energigivare.

Designtjejen som har en blogg fullproppad med fina saker hon sett, fina saker hon gjort, fina saker hon tänker göra eller som alla vi andra kan göra. Om det blir en regnig sommar, gå en vända på Panduro och gå sen hem och bläddra runt i kategorin 'Pyssel' på hennes blogg!

Sandra med bloggen Tjohalia är en riktig inspirationskälla. Hon har en härlig blandning av shoppingtips och inredningstips, både hittade och egna. Missa inte 'hemma hos oss', de har ju så fint hemma!

Pyssla mera är namnet på Pysselprinsessans blogg. Mera, det går nog inte! Hon är svårslagen. Vad sägs t.ex om ett pysselskåp?! Skåp och skåp, en jättefin sekretär! Och hon gillar IKEA, Cult och grönt, det säger väl allt :-) Tyghjärtan, kuddar o sänggavel är bland det senaste vi fått se. Inspirerande helt enkelt.

Såg hon vad jag hade i kassen?

Igår när jag klev av bussen hemma träffade jag på damen i blomsterarrangemangs-och-Cultbutiken. Hon kände igen mig och hälsade glatt. Hoppsan, igenkänd, jag har kanske varit i den lilla affären ett par gånger för mycket...? :-)

Undrar om hon såg... blomman som stack upp ur en av mina matkassar. Då skulle hon ju ha fattat att 1) jag hade handlat blomma hos nån annan än henne och 2) jag har tagit kål på ännu fler blommor än jag vågat berätta för henne...


Jag har länge haft en tanke att köpa en orchidé och realist som jag är så planerar jag inget långt liv för själva blomman... men hoppas kunna hålla i alla fall bladen vid liv, för sen finns det ju hjälp i form av fina konstgjorda blomstänglar :-)

Just nu är den parkerad i en kruka som kanske inte passar så bra... men det är nog bara några dagar för jag ska köpa en annan blomma (grön växt, säkert kort...) som ska flytta in i den krukan så då får jag hitta på nåt annat. Vad är egentligen bästa krukan för en orchidé???

8 kommentarer:

Emma sa...

Det finns ´speciella orkidé krukor som är av glas. Detta för att rötterna ska få ljus. Men det funkar säkert med en vanlig oxå. Det har jag! Helst ska man nog ha en kruka med fat så vattnet kan rinna ut, eller helt enkelt vattna den över diskbänken. Lycka Till!:-)

Fröken Fräken sa...

Åh, en utmärkelse, för moi?!Man får tacka, buga och bocka så mycket!! Jätteskojigt att bli utsedd - EM-final, vad är väl sådant i sammanhanget?! Pyssel det är sådant som räknas!

Orkidéer är över min horisont. Jag är fullkomligt övertygad om att jag skulle ta död på den efter en vecka, de verkar som skumma, rötter som hänger utanför, torv istället för vanligt jord.. Men många påstår att de är jättelättskötta... hm... men hoppar att det går bra för din..

Hm har lite samma problem här, personalen på en tygaffär i stan hejar på mig när de ser mig på andra ställen än i butiken. Det känns liiiite genant..

Tjohalia sa...

Jag har själv konstgjorda blomstänglar till mina orkidéer, det är hur bra som helst. Hoppas att de ska börja blomma någon gång. De har iallafall fått nya blad, hoppas det är ett bra tecken.

Svar: Vad spännande det lät med ditt byråprojekt! Kram Sandra

Tjohalia sa...

Jag glömde ju bort att tacka så mycket för utmärkelsen! Jag blev riktigt rörd när jag läste din fina motivering, var tvungen att läsa upp den för Tommy på en gång :) Så tack, det värmer verkligen! Kram på dig

Hannis sa...

Men du Grattis till utmärkelsen!!
Och tack för att du ger den till mig =))
Skrattade gott åt din beskrivning av mig!!
Du är en sann människokännare!

Hade helt missat att Thåström var förband så det blev ett plus.
Blev några goda skratt när kostymklädda karlar helt plötsligt började punkdansa till Thåström.

Och plötsligt kunde jag sjunga utan att spräcka rutor!!
Mitt sällskap hade öronproppar så dom blev ju lite skonade.Hehe!

Må gott//Hannis

emmsan sa...

Åh tack för dom fina orden vännen, det var gulligt av dej=) Du e ju så inspirerande och go så det var ju självklart att ge dej utmärkelsen!=)

Hihi...du får gömma grejjerna bättre nästa gång så ingen ser rätt ner i din påse!?=)

Det där med blommor är inte min grejj även fast jag tycker att orkidér e jättefina så skulle jag nog ta död på dom inom en vecka tror jag...=/Fast vad gör det, dom är ju fina så länge dom lever...=)Hoppas du hittar passande krukor...

Nu ska jag fortsätta med målarprojektet, oj oj vad det tar tid att måla i alla små hål...suck!=)Kramar emmsan

Designtjejen sa...

GUuuuuuddd vad du är gullig!!!!!!!!!!!! TACK!!! Gud så snäll du är.. så fint du skrev!!!
Hoppas att du har haft en jätte mysig helg!!! Jag har flygit och farit lite med jobbet i veckan (inte så mycket bloggande..) men nu är jag hemma igen.. så skönt!
Massa kramar från mig

Pysselprinsessan sa...

Jämarns tjejen! Man blir ju helglad! Vilken fin motivering! Hi hi, vad kul! Tack tack tack! Å tack! ;D

Orkideér står helst i snygga krukor! ;P Näe, skämt och sido. Jag har ju varit en samlare på dessa blommor en gång i tiden... En vanlig ytterkruka funkar bara bra. Tänk på att det inte får stå i vatten i krukan (som emma skrev). Glaskrukor funkar oxå, men är absolut inget måste. (Å glskrukor fungerar inte i soliga fönster, det kan bli en förstoringsglaseffekt som bränner rötterna.) Så alltså, en snygg kruka! :D